A tegnap este kiadott Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, amely a Sberbank hitelállományának átvételét nemzetstratégiai jelentőségűnek minősíti.

Orbán nemzetstratégiai üggyé tette, hogy Mészáros vegye át a Sberbank hiteleit
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ez azt jelenti, hogy az ügyletre nem vonatkoznak a versenyjogi szabályozások, így a GVH sem vizsgálhatja azt.

A Kormány a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény 24/A. §-a alapján a Sberbank Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság “végelszámolás alatt” (székhely: 1088 Budapest, Rákóczi út 1–3., Cg.: 01-10-041720, adószám: 10776999-2-44) hitelportfóliójának mint vállalkozásrésznek az MKB Bank Nyrt. (székhely: 1056 Budapest, Váci u. 38., Cg.: 01-10-040952, adószám: 10011922-4-44) által történő megszerzését közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősíti.

- írja a szöveg, amelyet 

Ez jól jöhet a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Magyar Bankholdingnak, ugyanis május közepén derül ki, hogy e társaság adta be a legjobb ajánlatot a mintegy 330 milliárd forintos hitelállomány átvételére.

Orbán nemzetstratégiai üggyé tette, hogy Mészáros vegye át a Sberbank hiteleit

A Privátbankár szerint ez 6-7 százalékkal növelheti meg a Bankholding összesített hitelállományát, és a társaság így a hitelek mögött álló ügyfeleket is megszerzi, miközben ilyen növekedéshez egy-két évre lehetett volna szüksége az ügylet nélkül.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A lopásnál nincs is fontosabb a mocskos hazaáruló maffiózóknál!
Igaz hülyemagyar maffiahívek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
És ha nem jön ben majd Nemzetstratégiailg megmentik közpénzből ami aztán elveszti jellegét.
Rohadjatok meg mind a ketten.
kereső
Hitelállomány:330 milliárd forint. Ezzel gyakorlatilag a kormány megmentette a bankot,

Az OBA igazgatótanácsa 2022. április 6-án rendkívüli fizetési kötelezettséget írt elő a tagintézetei számára valamivel több, mint 73,5 milliárd forint összegben, amelyet a tagintézetek május 25-ig teljes egészében teljesítettek is – foglalja össze közleményében az alap.

Az OBA igazgatótanácsa továbbá arról is döntött, hogy 5 éves futamidejű kötvényt bocsát ki belföldi nyilvános, de tájékoztató közzétételi kötelezettség nélküli forgalomba hozatala útján. Az így kibocsátott OBA 2027/A Kötvény 75 milliárdforint össznévértékű, névre szóló, változó kamatozású, negyedéves törlesztési gyakoriságú, dematerializált és a Magyar Állam jogszabályi készfizető kezességvállalásával biztosított kötvény.

Az OBA 2027/A Kötvény kibocsátására 2022. június 2-án került sor az MKB Bank Nyrt. és az OTP Bank Nyrt. mint társ-szervezők, az MKB Bank Nyrt., az OTP Bank Nyrt., a CIB Bank Zrt., az Erste Bank Hungary Zrt., a K&H Bank Zrt., a Raiffeisen Bank Zrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. mint jegyzési garanciavállalók, valamint a GRÁNIT Bank Zrt., a Duna Takarék Bank Zrt. és a Polgári Bank Zrt. mint kishitelezők alkotta konzorcium közreműködésével."
csak úgy....
orbán=mészáros ! lölö csak egy jól fizetett gazdatiszt viktornál...
Istenakinincsen
@fergeteg: Bocsi! Kifelejtettelek a kondából:)
Ugye nem sertődtél meg?
kissé felnőttem
na a következő rész ki kinek a torkának fog ugrani??ez az ami nem babra megy ám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.