A tegnap este kiadott Magyar Közlönyben jelent meg az a rendelet, amely a Sberbank hitelállományának átvételét nemzetstratégiai jelentőségűnek minősíti.

Orbán nemzetstratégiai üggyé tette, hogy Mészáros vegye át a Sberbank hiteleit
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester a Búzakalász 66 Felcsút Kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ez azt jelenti, hogy az ügyletre nem vonatkoznak a versenyjogi szabályozások, így a GVH sem vizsgálhatja azt.

A Kormány a tisztességtelen piaci magatartás és versenykorlátozás tilalmáról szóló 1996. évi LVII. törvény 24/A. §-a alapján a Sberbank Magyarország Zártkörűen Működő Részvénytársaság “végelszámolás alatt” (székhely: 1088 Budapest, Rákóczi út 1–3., Cg.: 01-10-041720, adószám: 10776999-2-44) hitelportfóliójának mint vállalkozásrésznek az MKB Bank Nyrt. (székhely: 1056 Budapest, Váci u. 38., Cg.: 01-10-040952, adószám: 10011922-4-44) által történő megszerzését közérdekből nemzetstratégiai jelentőségű összefonódásnak minősíti.

- írja a szöveg, amelyet 

Ez jól jöhet a Mészáros Lőrinc nevével fémjelzett Magyar Bankholdingnak, ugyanis május közepén derül ki, hogy e társaság adta be a legjobb ajánlatot a mintegy 330 milliárd forintos hitelállomány átvételére.

Orbán nemzetstratégiai üggyé tette, hogy Mészáros vegye át a Sberbank hiteleit

A Privátbankár szerint ez 6-7 százalékkal növelheti meg a Bankholding összesített hitelállományát, és a társaság így a hitelek mögött álló ügyfeleket is megszerzi, miközben ilyen növekedéshez egy-két évre lehetett volna szüksége az ügylet nélkül.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
A lopásnál nincs is fontosabb a mocskos hazaáruló maffiózóknál!
Igaz hülyemagyar maffiahívek!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
Hitelállomány:330 milliárd forint. Ezzel gyakorlatilag a kormány megmentette a bankot,

Az OBA igazgatótanácsa 2022. április 6-án rendkívüli fizetési kötelezettséget írt elő a tagintézetei számára valamivel több, mint 73,5 milliárd forint összegben, amelyet a tagintézetek május 25-ig teljes egészében teljesítettek is – foglalja össze közleményében az alap.

Az OBA igazgatótanácsa továbbá arról is döntött, hogy 5 éves futamidejű kötvényt bocsát ki belföldi nyilvános, de tájékoztató közzétételi kötelezettség nélküli forgalomba hozatala útján. Az így kibocsátott OBA 2027/A Kötvény 75 milliárdforint össznévértékű, névre szóló, változó kamatozású, negyedéves törlesztési gyakoriságú, dematerializált és a Magyar Állam jogszabályi készfizető kezességvállalásával biztosított kötvény.

Az OBA 2027/A Kötvény kibocsátására 2022. június 2-án került sor az MKB Bank Nyrt. és az OTP Bank Nyrt. mint társ-szervezők, az MKB Bank Nyrt., az OTP Bank Nyrt., a CIB Bank Zrt., az Erste Bank Hungary Zrt., a K&H Bank Zrt., a Raiffeisen Bank Zrt. és az UniCredit Bank Hungary Zrt. mint jegyzési garanciavállalók, valamint a GRÁNIT Bank Zrt., a Duna Takarék Bank Zrt. és a Polgári Bank Zrt. mint kishitelezők alkotta konzorcium közreműködésével."
csak úgy....
orbán=mészáros ! lölö csak egy jól fizetett gazdatiszt viktornál...
Istenakinincsen
@fergeteg: Bocsi! Kifelejtettelek a kondából:)
Ugye nem sertődtél meg?
KisTehen
a magyar librók nem lélegezhetnek fel, nem tűnik el a rubelkölcsönük
kissé felnőttem
na a következő rész ki kinek a torkának fog ugrani??ez az ami nem babra megy ám.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.