A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) is szeretné ugyanazt az adatcsomagot megkapni, ami alapján a Parrag László vezette Magyar Kereskedelmi és Iparkamara a katás adózókat érintő változtatásokat helyezett kilátásba – tudatta közleményében az egyesület.

Adócsalónak tekinti a kormány a törvényesen adózó katásokat, kiakadtak a könyvelők
Kép: Pixabay

A kata átalakításának tervéről Parragh László májusban azt mondta, hogy ugyan a katát fenn kell tartani az önfoglalkoztatók és az alacsony egzisztenciájú vállalkozások esetében, de ki kell zárni azokat, akiknél ez bújtatott foglalkoztatás. 

A MKOE szerint a kormány 2012-ben egy módosítással szabad teret nyitott a katás számlák cégeknél való elszámolásának.

Az egyesület ezért elképesztőnek tartja, hogy most a kormány és a kamara valamilyen visszaélésnek tekinti, ha az adózók a törvény szövege és a jogalkotói akarat szerint járnak el,

és a cégek valós ügyletek után katás számlákat fogadnak be. Mivel az Iparkamara az adatokat a NAV-tól kapta, a könyvelők megkeresésüket nekik és a Pénzügyminisztériumnak is leküldték.

Forrás: Telex.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
percsi
@Mirabilis: "Megérdemlitek orbánra szavazók"
Sajnos a nem rájuk szavazók szívják meg!
A rájuk szavazók ezt akarták, csak nekik kellene viselniük a megszorításokat, ők adtak szabad kezet a rabláshoz, az ország tönkretételéhez.
Maxipocak
Akkor még egyszer leírom. Elmentekaqrvaanyátokba, basszátok szájba! Mi mint bitosítási alkuszok, nem tehetjük meg hogy több helyre számlázzunk! Ti fideszpatkányok hoztátok a jogszabályt! Ergo, ha tönkreteszitek a szektort, Isten látja lelkemet de megtalálom a lehetőséget. Legalább egyet viszek a másvilágra és látványosan. Egész életemben adóztam, eltartottam az ilyen patkányokat, de itt az ideje hogy lássam amikor visítva dögöltök meg!!!
percsi
@Mirabilis: "Miért voltak kevesebben a nem rájuk szavazók?"
Ez a szavazás is több sebből vérzik! Ezt eredményezi a 2/3.
Lölő cége gyűjtötte, számolta össze a szavazatokat. Sok a kiszolgáltatott, mélyszegény ember, akiket le lehetett fizetni, meg lehetett félemlíteni. Na, most vegyenek csirkefarhátat ha tudnak! Országon kívüli "törzs" magyarok lefizetése, kiválogatott szavazólapok. A választásokra szabadon kiürített kassza (hazug plakátok-szavazók megvásárlása, fid. bérkommentelő trollsereg...), aminek most isszuk a levét. A háborúra fogják, már tavaly is magas volt az infláció, pedig nem volt háború.
balos
Van még lejjebb is,ha ez megnyugtatja a fideSSre nem szavazókat!A rájuk "tapadó" remorák pedig így érzik jól magukat az 1+1geci miatt!
justhpeter
Mindent megérdemel az aki Parraghot és a kormányt komolyan veszi.
ómió
Nyugi, efftársak! Ha változik a vonatkozó rendelkezés, "megkapjátok"!
Néro2
A qurmány szerint mindenki csaló. Hááát magukból kiindulva érthető.
nemkati
@Mirabilis: A Fideszre 3 millióan, nem a Fideszre 2,2 millióan szavaztak. Ez ugye fidesz számítás szerint 2/3.
Az. Mert tisztességes választás volt.
nemkati
@Mirabilis: 264 031 érvényes levélszavazat volt. Ha ezt mind a Fideszhez adjuk, ezzel együtt sem 1/3 - 2/3 az összes szavazat. Esetleg azt mondhatjuk, hogy a Fideszre leadott szavazatok 2/3-a az ellenzékre leadott szavazat (bár ennek sok értelme nincs). Tehát a Fideszes 2/3 sehogyse jön ki.

Azt mondod, hogy mi, akik szavaztunk (te nem szavaztál?) miért nem az ellenzékre szavaztunk. Láthatod, hogy jóval többen szavaztak valamelyik ellenzéki pártra - és a legtöbben az összefogásra -, mint az összes szavazók 1/3-a,

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.