A szentendrei rendőrök egy tavalyi halálos közúti közlekedési baleset vizsgálatát fejezték be a napokban. Elsőbbsége lett volna a motorosnak, a helyszínen meghalt.

33 métert repült a 66 éves motoros az ütközés helyszínétől, azonnal meghalt – fotók a helyszínről

Fotó: police.hu

Pomáz, Budakalászi úton közlekedett Csobánka irányába személygépkocsijával 2021. július 16-án délután egy helyi nő, amikor balra nagyívben akart bekanyarodni egy telephelyre. A szemközti sávban érkező motorkerékpárosnak elsőbbsége volt, de a nő ezt nem biztosította, és kanyarodása közben összeütköztek – írják a rendőrség honlapján.

A 66 éves, az ütközéstől 33 méterre fekvő, motoros férfi az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, a helyszínen meghalt, viselt, de be nem csatolt sisakját az ütközési ponttól 27 méterre találták meg. A gépkocsi sofőrjét megszondáztatták, negatív eredményt hozott.

A pomázi asszonyt halálos közúti baleset okozásának vétségével gyanúsították meg a rendőrök. Kihallgatásán a felelősségét elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Védekezésében a jogosítvánnyal 31 éve rendelkező nő úgy nyilatkozott, hogy

„Nem értem, miért nem láttam a motorost, egyszerűen nem észleltem.”

Vezetői engedélyét a rendőrök elvették, a kormányhivatal pedig visszavonta, valamint elrendelte vezetői jogosultságának szüneteltetését a büntetőeljárás jogerős befejezéséig.

Az eljárás közben kirendelt igazságügyi mérnökszakértő véleménye szerint a személygépkocsi vezetőjénél az észlelési és cselekvési késedelem megállapítható, a baleset kellő odafigyeléssel elkerülhető lett volna.

33 métert repült a 66 éves motoros az ütközés helyszínétől, azonnal meghalt – fotók a helyszínről

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 49 éves sofőr ellen folytatott nyomozást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

Címlapkép: police.hu

Forrás: police.hu
Fotó: police.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Mert vén hülye vagy, nyanya! Vagy telefonáltál, vagy nem ittad meg a kávédat, vagy simán a tetű qrva anyádat!
jesz
gyengécske fizetésért nem lehet kapkodni...alapos munkához idő kell...
rokker33
@Pegero: Azért ne ítélkezzünk! Tapasztaltam már motoros balesetet sajnos 2018 ban sikerült össze csattannom egy robogós mamival. Mind a kettőnknek zöld volt én balra kanyarodtam a mami egyenesen jött és neki volt elsőbbsége, de túl későn indult el és mire felfogtam, hogy mi történt, már a szélvédőmet betörte a bukósisakjávàl a motor összetört az autóm eleje is a mami a földön ! Mondjuk az volt a szerencsém hogy túl élte a jogosítványom megmaradt kifizettem vagy 1200 eurót Ausztriai hatóságoknak és a biztosítóm 35.000 eurót a maminak :) Én voltam a hibás, de szerintem csak részben. Na mindegy az egészet rám verték a faszszopók...
volvós
@Pegero: Egy ilyen beszólásért az osztrák RENDŐR kitapossa a beled ...alaphangon !!!
volvós
@volvós: előzőhöz tegnap 21:24 Pegero
volvós
@Pegero: azért ha 1x Ausztriába jössz, mellőzd ezt a stílust,lehet hogy Magyarországo te ezt megteheted, mint OV jó barátja, de Ausztria más, hidd el...Csak jótanács...
magyar1
Ezek a motorosok igazi veszélyforrások, nem lehet őket észrevenni, úgy suhannak minta szélvész.
Szegény nő, én megértem. Nem ütöttem még el egyet sem, de csak a szerencsén múlott.
Egyszerűen nem lehet ellenük 'védekezni', imádják a sebességet, a száguldást, a suhanást és csodálkoznak ha egy éppen autózó nem veszi észre őket. Én az autóst sajnálom.
volvós
@Pegero: Irígykedsz ??? Neked sokkal jobb Orosházán a fidesz seggében. Én csk jótanácsot adtam...
volvós
@Pegero: te egy született mocskos bunkó vagy...befejeztem veled a társalgást...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.