Tát Margitot, a korábban lemondott fideszes polgármestert választották újra a döntő többségében románok lakta, mintegy kétezres lélekszámú Békés megyei Méhkeréken vasárnap tartott időközi választáson.

Újraválasztották a felfüggesztett börtönre ítélt fideszes polgármestert Méhkeréken
Fotó: Facebook/Tát Margit

Major Ágnes jegyző az MTI-nek elmondta: összesen 1190-en voksoltak, ami a választásra jogosultak 67,44 százaléka. Tizenhat szavazat volt érvénytelen.

Tát Margit 805 szavazatot kapott; Gherman Sámuel 349-et, Gherasim Dániel pedig 20-at. Mindketten függetlenként indultak.

Az időközi választás kiírására azért volt szükség, mert a települést 2010 vezető Tát Margit február végén lemondott posztjáról, miután a Gyulai Törvényszék február 9-én

jogerős ítéletben költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ügyben összesen nyolc vádlott a költségvetést 2013. szeptembere és 2015. októbere között több mint 30 millió forinttal károsította meg a bíróság jogerős ítélete alapján.

Tát Margit jogszabályi értelmezések és belügyminisztériumi állásfoglalások alapján azért indulhatott újra jelöltként, mert végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt áll; illetve mert az időközi választással új tisztség keletkezik, méltatlanság pedig új tisztségre nem mondható ki.

Forrás: MTI

52 hozzászólásarrow_drop_down_circle

percsi
"jogerős ítéletben költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte."
Ilyen is csak a fid. hatalomnál lehetséges. Jó kezekben maradt Méhkerék!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Aki Én: Ne mutasd be nekem a "részleteidet"! A tetves bolsiságod több, mint elég!
Aki Én
@ómió: Még egy ilyen unalmas, fárasztó, buta suttyót, mint te...
Nyírfa
@evacica: 08.23

Azt hiszem fejátültetésre van szükégünk.
percsi
@ómió: "Még az is "külömb", mint a lumpenproli tetvesbolsi!"

Ezért?
Völner Pár politikusbűnözői működéséről több ezer oldalnyi lehallgatási leirat készült és a hírek szerint Pintér Sándoron keresztül a Fidesz-maffia keresztapája, Orbán Viktor is folyamatosan részletes tájékoztatást kellett hogy kapjon.
A Momentum Mozgalom Hadházy Ákossal közösen azon dolgozik, hogy megtisztítsuk Magyarországot a korrupciótól. 2022 után olyan új Magyarországot építünk, ahol börtönnel néznek szembe azok, akik meglopják a magyar adófizetőket.
ÍGY LEGYEN! ÍGY LEGYEN! ÍGY LEGYEN!
Te nem szeretnéd megtisztítani Magyarországot a korrupciótól?
ómió
@Aki Én: Tükör előtt mindig így próbálsz a bolsi frusztráltságodtól megszabadulni!? Látom, sosem sikerül!
ómió
@percsi: Hogy is hívták az MSZ(M)P elnökhelyettes efftársadat, akinek a "zsebéből" egy kiadós "efftársi éhségmenet" után "potom negyedmilliárd csúszott ki", amiről azóta se tudta megemlíteni, hogyan is került a bécsi számlájára? És a kispesti Lackner efftársad szipugőzös "élménybeszámolója" dereng-e még, hogy az "nem is embör", akinek a kispesti efftársi önkormányzatnál nincsen meg az évi 100 millája!? Hát, a Nokiás dobozok "emléke" beugrik-e még meg az OLAF nehezményezte 167 milliárdos hiány a 4-es metró költségeiből? Soroljam még, gyagya agya!? Ehhez képest találtál egy Völner elleni nyomozást, amin talán reggel-este elélvezel!? Szánalmas ez a bolsi görcsölésed!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.