Magyarországon a legnépszerűbb nyaralóhely a Balaton, így hát nem csoda, hogy a politikusok is szívesen pihennek ott. A Telex most azt nézte meg, hány országgyűlési képviselőnek van lakóháza, nyaralója vagy egyéb ingatlana a Balatonnál.

Fidesz-fölény a Balatonnál is – térképen nézheti meg az országgyűlési képviselők ingatlanjait, birtokait
Fotó: Pixabay

A nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozatok alapján a 199 képviselőből 34-nek van ingatlana a Balatonnál vagy annak közelében.

Összesen 44 ingatlanról van szó, tehát vannak olyan képviselők, akiknek birtokában több ingatlan is van. Szijjártó Péterre, Varga Juditra, Szatmáry Kristófra, Kontrát Károlyra, Nagy Bálintra (mind Fidesz) és a DK-s Kordás Lászlóra igaz ez.

Az ingatlanok többsége ugyan üdülő vagy családi ház, de panziót, erdőt, borászatot, gyümölcsöst és szőlőt is találtak a vagyonnyilatkozatokat böngészve.

26 az északi parton található, míg 18 a délin. Siófok a legnépszerűbb, hat képviselőnek van háza ott: Aradszki Andrásnak, Hargitai Jánosnak (KDNP), Gelencsér Tamásnak, Menczer Tamásnak, Pajtók Gábornak (Fidesz) és Gréczy Zsoltnak (DK). Tihany négyszer, Fonyód háromszor került elő a vagyonnyilatkozatokban.

Az új kormány tagjai közül Varga Mihálynak, Varga Juditnak, Szijjártó Péternek és a nagy visszatérőnek, Navracsics Tibornak van háza a Balatonnál. A területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszternek Balatonszemesen van üdülője. A családi házat 2015-ben vásárolták, Navracsics felerészben tulajdonos. Varga Mihály üdülővásárlásáról már korábban is írtunk. A pénzügyminiszter 2020 óta bérelt egy 169 millióra taksált úszómedencés, saját garázsos családi házat Gyenesdiáson, amit most meg is vásárolna.

Rogán Antal kabinetminiszternek nincs a Balatonnál háza, ami azért lehet meglepő, mert volt felesége, Rogán-Gaál Cecília Tihanyban építkezik nagy erőkkel. Az ismertebb kormánypárti politikusok közül Tuzson Bence, Rétvári Bence, Hende Csaba büszkélkedhet balatoni ingatlannal.

28 : 6 arányban vezet a Fidesz–KDNP az ellenzékkel szemben, ha a balatoni ingatlant birtokló képviselők számát nézzük.

További részleteket és a térképet az ingatlanokkal itt tekintheti meg.

Forrás: Telex

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Emmersson71
Hány kilométerre kell lennie az ingatlannak, hogy még "balatoninak" számítson?
Aki Én
@KisTehen: Kérnek nézd már vissza mit művelsz itt, és gondolkozz el.
Egészen elképesztő és beteges.
És nem az a része, hogy itt élsz, hanem ahogy.
kissé felnőttem
mi volt 1945 után államositás és akkor marad a fölény ? max csak a nyelvezetben a tulajdonban aligha .
dr. prédikátor
SZÉPEN ÖSSZELOPTÁK MAGUKAT!!! EZT IS AZ ADÓFIZETŐK PÉNZÉBŐL!!!
ómió
Ja, hogy, mert vidéken az efftársi képviselő "lasszóval keresendő"!? Biztos a "nép rendíthetetlen bizalma" miatt!
evacica
Lassan a Balatont a köznép csak képről nézheti, mert fürödni nem tud benne!Ez a tolvaj mocsok Orbán banda mindent ellop. a napot sak azért nem mert nem éri el! Meddig tűr ez a birka nép?!!!
evacica
@Maccska: Mert minden parti rész Mészáros,Tiborcz, Csányi tulajdona, A strandokhoz kocsival lehet menni mert messze van és drága + fizeted a parkolást! De te csak nyald a fidesz és Orbán hátsóját
KisGenyo2
Pedig Yoav Blum biztosan jobb gazdája lenne... :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.