Átadta a kinevezési okiratot a fővárosi és a megyei kormánymegbízottaknak Orbán Viktor miniszterelnök hétfő délután a Karmelita kolostorban, a kormánymegbízottak ezután letették hivatali esküjüket – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Orbán elmondta, mire van szüksége Magyarországnak
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntötte a területi közigazgatás vezetőit; ezután a kormányfő beszédében arról szólt, hogy

Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy pandémia és most egy háború hatásai is sújtják hazánkat.

Orbán Viktor elmondta: nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány bebizonyította, hogy – ellentétben az ellenfeleivel – képes kezelni a kihívásokat.

Hangsúlyozta: az elhúzódó háború gazdasági következményei miatt "meg kell védenünk azt, amink van", tehát az elmúlt években elért fejlődés eredményeinek megőrzéséért kell dolgozni.

"Önök kétség kívül egy hivatalt visznek, de alapvetően nem egy hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk"

- mondta végül a frissen kinevezett kormánymegbízottaknak a miniszterelnök.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Orbán rosszul tudja. Masgyarországnak egy tisztességes kormányra lenne szüksége, de nekik ehhez semmi közük nincs.
Galway
@Emmersson71: Harmonizált a suttyóságával!
kereső
Megszűnik az "önkormányzatiság" ??? Jönnek a prefektusok, a kinevezett település vezetők???
Gazella
Képes kezelni.. Amikor rengeteg rendőr, katona, egészsegügyis hagyja ott a munkahelyét... és ez mind állami cégek.
Peller Anikó
"meg kell védenünk azt, amink van"

Nem tudom ezt a rétimarhák, bányahalak, román cigányok értik-e.
Clavigo
Kéne még pár stadijjon ,Főnök... hogy szomorodnál meg egyszer,,te gyökér.
Eladott Ország
A XX. században több diktátor is bebizonyította, demokratikus eszközökkel is vígan hatalomra lehet jutni, majd lebontani a demokrácia legalapvetőbb intézményeit. És mint tudjuk, a diktátorok egymástól tanulnak. Magyarországnak egy demokratikus kormányra /jogállamra van szüksége, nem pedig egy bűnöző cigányra és politikai prostituált bandájára!
hirarena.com/_user/page/news/716.jpg
tudode
Pardon!

Azok után, hogy azok a NER-tagok akik nem képeSSek ellenállni a kisértésnek lelejmolták/ják a nehezen dolgozó kisemberek adóforintjait, majd az EU-ban is hasonló okból büntiben lett az EP volt soros elnöke, nem tartva be a közjogilag érvénytelen alaptörvény alapján összetákolt

----- Hivatásetikai Kódex-jüket sem, amely
Hatályos 2020. december 18-től
mkk.org.hu/node/485
.
A Magyar Kormánytisztviselői Kar
Hivatásetikai Kódexe.
.
„””Mi, a Magyar Kormánytisztviselői Kar Országos Közgyűlésének tagjai, minden kormánytisztviselőre (a továbbiakban: kormánytisztviselő) – tisztségének jellegéből és társadalmi szerepéből eredően – kötelező etikai követelmények kinyilvánítása és rendszerezett írásba fektetése céljából, tekintettel arra, hogy a közigazgatással szembeni közbizalom megőrzése és erősítése, a közigazgatás jó rendje, valamint eredményes és hatékony működése érdekében szükségesnek tartjuk, hogy az etikai vétségek elkövetése etikai büntetést vonjon maga után, lelkiismeretünk és legjobb meggyőződésünk szerint, valamint megválasztásunk és törvényes felhatalmazásunk – a kormányzati igazgatásról szóló 2018. évi CXXV. törvény 77. § (3) bekezdés b) pontja és a Magyar Kormánytisztviselői Kar Alapszabályának II.2. c) és IV.4. c), pontjai – alapján magunkra és a Magyar Kormánytisztviselői Kar valamennyi tagjára kiterjedő hatállyal elfogadjuk az alábbi Hivatásetikai Kódexet.””” (…)

Az EU-ban is kiborúlt az éjjeliedény pacekba

---- Frank Engel, luxemburgi képviselő értékeli a jelenlegi magyar helyzetet …
www.youtube.com/watch?v=d8IkyQ9v3n0&t=83s
-----------------/
.
Nagy falat őféleségének hivatás helyett szakmaként a bársonyfotel FOGlaLÓként példaképet játszva a hivatalvezetők előtt úgy, hogy az ájtatos szavaitól nem sírták el magukat!
.
???
Peller Anikó
@Eladott Ország: 20:09, Szeretvetisztelt lótevőnk mutatja az utat. Csak előre a farhátra nem hátra. Mindjárt elmondja mire van szüksége.

Neki.
balos
@Peller Anikó: Golyófogóra,mert állandóan morzsolgatja a tangájában!
ómió
Nem sok, de efftársilag tuti, ennyi se érthető!
Clavigo
@ómió: Te ugye ilyen kreténnek születtél..,nem tudod megjátszani..
Peller Anikó
KO.

Nincs még egy olyan ország a világon, ahol a kormány egyszerre duplázza meg az adókat és a miniszterelnök fizetését.

www.msn.com/hu-hu/hirek/other/k%C3%A1lm%C3%A1n-olga-szerint-a-fidesz-feketelevest-%C3%B6nt-a-magyarok-nyak%C3%A1ba/ar-AAYK9Bu

KO
drrotf
Korábban , amikor még egyszerű volt az élet, akkor a magyar állaigazgatás úgy állt fel, hogy annak élén a kormány volt, majd a megyék és a városok, községek önkormányzatai.Ekkor egyszerű volt az államigazgatási ügyek intézése.Ahogy bejött kormányhivatalok intézménye ebbe a rendszerbe, úgy vált bonyolultabbá az államigazgatási rendszer, és ami a fő dolog így váltak másodhegedűssé az önkormányzatok.Ma már nem az a cél, hogy az ügyek nagy részét ott intézzék ahol azok keletkeztek, és a helyben lakók döntsenek a helyi ügyekben, hanem leginkább az, hogy a kormány helyi szinten is irányítsa az ügyek intézését, és csökkentse ezzel az önkormányzatok jelentőségét, felügyelje és irányítsa a helyi ügyeket .Nálunk a demokrácia úgy "fejlődött" hogy szűkült a helyi hatóságok, az önkormányzatok jog és hatásköre, egyre kevesebb ügyben dönthettek helyben, noha az ügyek jelentős része még mindig ott keletkezik!Ha valaki elolvassa az önkormányzatokról a rendszerváltás idején keletkezett törvények indokolását, és ma is a törvényhozásban képviselő ,el kell hogy szégyellje magát, hogy most már nem tartja alapvetően jelentős dolognak az önkormányzatiságot, hogy nem tartja a hatalom gyakorlás egyik pillérének az önkormányzatokat!Helyette az kormány kihelyezett intézményeire bízza az ország területeinek irányítását, ellenőrzését!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.