Az 5-ös busz és a 69-es jelzésű villamos ütközött össze a XV. kerületben, a baleset a  Széchenyi út és a Kolozsvár utca sarkán történt – írja a baleset-info.hu.

Villamossal karambolozott egy busz Budapesten – fotókFotó: A Páskomliget utca látképe a Fő tér felé, középen a 69-es villamos pályája, Újpalotán. MTVA/Róka László

A fővárosi hivatásos tűzoltók mellett a mentők is kiérkeztek, a beavatkozás idejére lezárták az érintett útszakaszt – írja a baleset-info.hu.

A helyszínelés és a műszaki mentés idején:

A 69-es villamos helyett a teljes vonalon pótlóbusz közlekedik, de a pótlóbusz a Mexikói út felé módosított útvonalon jár: nem érinti a Rákospalota, MÁV-telep megállót.

A 62-es és a 62A villamos terelve: a Rákospalota, MÁV-telep helyett a Mexikói út metróállomásig közlekedik. A 69-es villamospótló autóbusszal lehet utazni a kimaradt szakaszon.

Az 5-ös autóbusz is terelve közlekedik, a Pasaréti tér felé nem érinti a Szent korona útja és az Öv utca közötti megállókat. A 231B autóbusz kihagyja a Vasutastelep utca és az Észak-Pesti Kórház megállót.

Újaplota ügyeivel foglalkozó facebook csoportba jelentkezett egy utas, aki a baleset pillanatában a villamoson utazott:

Villamoson voltam elől ültem (azon az oldalon ahol az ütközés történt). Busz jött ki hatalmas lendülettel a kanyarból. Nem tudom hogy a lámpát nézte el, de hatalmas csattanás volt. Sajnos a sofőr megsérült.

A villamoson személyi sérülés nem történt. Az autóbusz vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Rajta kívül az autóbusz két utasa sérült meg.

A fotók itt tekinthetők meg.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Ez olyan, mint amikor két Ferrari, Red Bull vagy Mercedes kiüti egymást - csak az istálló szív :D

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.