A kormány elfogadhatatlannak tartja és a leghatározottabban elutasítja, hogy a Ryanair DAC (Ryanair) a légitársaságokra kivetett extraprofit-különadót áthárítja az utazókra, ezáltal újabb extraprofit beszedését célozva – közölte az Igazságügyi Minisztérium (IM) kedden az MTI-vel.

Az IM közleménye szerint különösen visszás, hogy a korábban eladott jegyekre vonatkozóan a Ryanair már megkezdte ezt a gyakorlatot.

A kormány elvárja, hogy az extraprofit-különadókat minden vállalat maga fizesse meg, azt ne terhelje tovább a lakosságra, a háború árát ugyanis nem a magyar családoknak kell megfizetniük – írták.

Szintet lépett a kormány és a Ryanair csörtéje – ezt lépi meg most a fogyasztóvédelemért felelős miniszter

Fotó: Pixabay

A tárca közölte,

a Ryanairrel kapcsolatban nemcsak az extraprofit-különadó áthárításával kapcsolatos bejelentések érkeztek, hanem a fogyasztóvédelmi hatóság tapasztalatai szerint minden évben számos fogyasztói panasz is érkezik a légitársasággal szemben, többségében járattörléssel, nem megfelelő tájékoztatással, poggyászkezeléssel és az utasokkal való kommunikációval kapcsolatban.

"Az a hangnem, amit a Ryanair vezetése ütött meg a magyar kormánnyal szemben az elmúlt napokban, a panaszok alapján általánosan előfordul a cég részéről az utazóközönséggel szemben is, ami megengedhetetlen. A Ryanair bocsánatkéréssel tartozik, elsősorban az utazóknak" – fogalmaztak.

A közlemény szerint a panaszok száma és súlya hatékony kivizsgálást igényel a jövőbeli jogsértések megelőzése érdekében. Különösen indokolt a határozott fellépés, mivel a koronavírus-világjárvány után megnövekedett utazási kedv visszaélésekre adhat lehetőséget a légitársaságoknak a kiszolgáltatott fogyasztók ellenében.

A jövőbeli panaszok megelőzése érdekében a Ryanair-ügyben a kormányhivatal folytatja a hatósági vizsgálatot, és a panaszok nagy száma miatt a fogyasztóvédelemért felelős miniszter a társasággal szemben soron kívüli témavizsgálatot rendel el

– olvasható az IM közleményében.

51 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
- Kösz a 4 milliárdnyi hitelt a választásra. – Nincs mit. Csak szólj legfeljebb csinálunk újabb különadót, majd megadod ráérsz.
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/281435149_550925043321121_2548995714244632166_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=8bfeb9&_nc_ohc=0NIVM7nbi5gAX8x2jxz&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT_TBgZ1YNSv7PkjpcaVE87mdAoUnhdY-t89LhXJnANl3A&oe=62B72DA9
A magyarázat: Extraprofit az, ami nem a fideszé. A nagy menők. Csak ők léteznek. Nekik legyen minden tökéletes. Miért is kellene mással foglalkozniuk. Előre mennek mint a kosok. Hirdetik lenéző mosollyal az arcukon milyen jól csináljuk. Ez kell a sok tudatlan buta embereknek. Majd ebben is beletörődnek mint annyi másba, és nem is adózik mert láthatatlan!
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/281762669_2098735190331204_4479804468124752410_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-7&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=LRUVOT_GML8AX9o_1yn&_nc_oc=AQmG1KBk8qhUR-eFMk0Eb_PiSeP-zI5bM7SvDgYPSgO8aOIGynbsqR99fGmOuBcKiSI&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AT8uTjqPeMTG9FBdeGBeJKc7kl_AkCjSYWIRJcQss--iSw&oe=62B64118
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
amortizáltok
@sgl: és a tompika még meg sem mukkant? ex sport beléptetőrendszeres ...
CsipkeRózsa
@Shikari: Persze, az a demokrácia, amikor egy miniszterelnök minden őrültségét, bosszúját, kedvenceknek járó egyedi döntéseket egy sakkban tartott frakció megszavaz. Aki nem lép egyszerre, nem kap újabb kinevezést, tagságot, sok pénzt.
Emmersson71
Csak kéne már hatósági áras repjegy, nem?!
Viszont addig KUSS van, Fidesz!
Emmersson71
"A kormány elvárja, hogy az extraprofit-különadókat minden vállalat maga fizesse meg..."

Minden vállalat elvárja, hogy az extraprofit-különadót fogalmazzák meg, milyen nyereség számít annak és terjesszék ki minden olyan cégre, amely ilyen mértékű nyereséget termel ki!
CsipkeRózsa
@Shikari: Az írod, :
"A belpesti álértelmiség, a bosszú népe fenekedik Orbán ellen"

Ez olyan szép szövegrész, amiért már a többi nem valós kérdésed, állításod is értékelhetetlen.

Talán Ákos idézet nélkül is ment volna?

Mégis, mi tudna megbosszulni az ellenzék, szerinted ellenség? Orbán kezeli a kasszát, ő a bosszú minielnöke.

Miért álértelmiségi valaki, akkor nem értelmiségi, te döntöd el? Miért fontos, hogy értelmiségi legyen, aki véleményt mond?
CsipkeRózsa
@Shikari: Nem tudom, miért lenne keserű a szájízem, honnan veszed?
A csürhe pedig a te oldaladon szokott működni, a komoly tudás pedig csak nálad fordul elő. Egy véleményhez, vagy egy szeretem-nem szeretem döntés miért volna álművészet, miért volna gyűlölet, miért volna majom, miért volna csak és kizárólag a te véleményed egy axióma?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.