Magyarország támogatja Ukrajna uniós tagjelöltségét.

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke kedden felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt; a megbeszélésen Ukrajna európai integrációjáról, a háborús menekültek befogadásáról valamint a magyar-ukrán együttműködés egyéb területeiről volt szó

- tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár.

Zelenszkij felhívta Orbán Viktort és ezt mondta neki

Fotó: MTI/AP/Natacha Pisarenko

Orbán Viktor a tárgyalás során hangsúlyozta:

Magyarország támogatja, hogy Ukrajna megkapja a EU-tagjelölti státuszt, és mielőbb le kell bontani a bürokratikus akadályokat Ukrajna tényleges uniós csatlakozása előtt is.

A magyar miniszterelnök tájékoztatta az ukrán államfőt, hogy az e heti európai uniós csúcstalálkozón Brüsszelben ezt az álláspontot fogja képviselni.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Magyarország immár közel 800 ezer ukrajnai menekültet fogadott be, és készen áll a további energiaügyi együttműködésre, az ukrán gabona vasúti fuvarozására valamint még több ukrán diák fogadására is.

Volodimir Zelenszkij az ukrán nép nevében köszönetet mondott a magyar segítségért.

Forrás: MTI

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: @Maccska: @KisTehen: viktor 3 gügye testöre! :)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Shikari: Mutasd mar meg a csaladfadat te "magyar"! Osztogatod a magyarsagot mint a fidesz a külföldieknek, nemzetközileg körözött bünözöknek, stb. Ja, te is igy kaptad... Mostmar a cigany is magyar, legalabbis a gulyasgyerek szerint, mert a fönöke cigany... Szerinted is? Vigyazz mit szolsz, mert nem lesz több penz a bertrollkodasert es a pelust magad kell vegyed a napi 25 oras müszakhoz a gep elött!
teuton
@Shikari: Mi a fasznak ugatsz bele Europa dolgaiba Putyinberenc csicska?!
teuton
@Shikari: TE a Szovjetunio es Putyin csicskaja vagy, mint mindenki latja es olvashatja... De azert csinalj meg több negativ reklamot magadnak. Közben azert cserelj 8-10 orai trollkodas utan pelenkat!
teuton
@Shikari: TE a Szovjetunio es Putyin csicskaja vagy, mint mindenki latja es olvashatja... De azert csinalj meg több negativ reklamot magadnak. Közben azert cserelj 8-10 orai trollkodas utan pelenkat!
teuton
@Shikari: Analfabeta! MOST van Szovjetunio, szovjet rendszer, lassan pedig sztalinizmus (putyizmus)!!! De ha putyili tovabbi 3-5 evet hatalmon marad (fogadast kötök veled ra, hogy NEM!), akkor cari Oroszorszag lesz, mint ahogy a fönököd is kirallya akarja magat koronaztatni, miutan kivezette az orszagot az EUbol! De ha ez bejön neki, akkor nem marad több, mint 3 millio fideszbirka alattvaloja...
teuton
Hülyegyerek! A MOSTANI Oroszorszag a SZOVJETUNIO. ill. mar rosszabb, mint volt, mert a SZOVJETUNIO kommunista KGB-ügynöke iranyitja es azt nyilatkozta, hogy vissza kell allitani az 1991 elötti allapotot! Analfabeta putyinpincsinek persze hiaba mond barmit az ember...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.