A Fidesz frakcióvezetője kedd este nyújtotta be az Alaptörvény-módosítási javaslatát, amelyben ez a változtatás is szerepel.

A Fidesz frakcióvezetője vármegyének nevezné át a megyéket

A történelmi hagyományokra, a történeti alkotmányunk vívmányaira való tekintettel vármegyékre nevezné át Kocsis Máté a megyéket.

Az indoklásban azt írja Kocsis, hogy a magyar közigazgatás alapvető területi egységei az államalapítástól kezdve egészen 1949-ig a vármegyék voltak.

A vármegye szó használatát a korábbi magyar alkotmányos és államigazgatási rendszerrel teljesen szakítani kívánó diktatórikus kommunista rendszer szüntette meg. A vármegye szó használatának visszaállítása a mai magyar jogrendbe biztosítja, hogy az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai e formában is továbbéljenek.

Szerinte emellett a vármegye szó használata a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését és egyben a magyar demokrácia nemzeti karakterét is erősíti

Kedden Varga Mihály is benyújtott egy törvényjavaslatot, amelyben többek közt az szerepel, hogy főispánokra neveznék át a kormánymegbizottakat.

Forrás: Telex

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Úristen ezek tényleg nem normálisak. Főispán meg vármegye... Egy rakás kiadás az átnevetések. Már ott tartok ha itt állnának előttem sorban mindegyiket meg tudnám rugdosni. Hogy rohadjanak meg.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr. Proktor
@Horizont: Méltóság? A NER-ben? Ugyanmá'
Horizont
@Dr. Proktor: :DDDD Kincs ami nincs :)
drrotf
Az Alaptörvény helyett Arany Bullát, benne az ellenállás jogával!Mátékám !Miért nem ezt javasoltad visszaállítani?Ettől a javaslatodtól jobb lesz az államigazgatás?Gyorsabban és szakszerűbben fognak működni az állami hivatalok?Eddig sem volt egyszerű kiigazodni az államigazgatási eljárás útvesztőiben, de most a már megszokott eljárási ismereteket ezzel az új intézménnyel ha megint megkavarják akkor már tényleg nem fogunk tudni eligazodni, hogy államigazgatási ügyeinket ki és hol intézi.Lehet hogy az urakat nem zavarja, de az átlátható és egyszerű eljárás az nagyban segítené az emberek tisztánlátását, amit szerintem az Kocsis félék nem szeretnének!Kérdésem, hogy a megyék akkor várat is kapnak, mert régen a vármegye rendszerek kialakulásakor minden megyéhez egy egy vár is tartozott, és ha a hagyományokhoz annyira ragaszkodtok, akkor várat is kell hogy adjatok Mátém!
Dr. Proktor
@drrotf: Pont az a cél, hogy semmi ne legyen átlátható, egyszerű és tiszta...
A király esztelen!
Mirabilis
Hol lehet magyar hagymát kapni?
Aldi: Ausztria
Cba: Ausztria
Spar: Ausztria, Lengyelország, Hollandia

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.