A Fidesz frakcióvezetője kedd este nyújtotta be az Alaptörvény-módosítási javaslatát, amelyben ez a változtatás is szerepel.

A Fidesz frakcióvezetője vármegyének nevezné át a megyéket

A történelmi hagyományokra, a történeti alkotmányunk vívmányaira való tekintettel vármegyékre nevezné át Kocsis Máté a megyéket.

Az indoklásban azt írja Kocsis, hogy a magyar közigazgatás alapvető területi egységei az államalapítástól kezdve egészen 1949-ig a vármegyék voltak.

A vármegye szó használatát a korábbi magyar alkotmányos és államigazgatási rendszerrel teljesen szakítani kívánó diktatórikus kommunista rendszer szüntette meg. A vármegye szó használatának visszaállítása a mai magyar jogrendbe biztosítja, hogy az ezeréves magyar államiság alkotmányos hagyományai e formában is továbbéljenek.

Szerinte emellett a vármegye szó használata a nemzeti összetartozás eszméjét, közös történelmi emlékeink megőrzését és egyben a magyar demokrácia nemzeti karakterét is erősíti

Kedden Varga Mihály is benyújtott egy törvényjavaslatot, amelyben többek közt az szerepel, hogy főispánokra neveznék át a kormánymegbizottakat.

Forrás: Telex

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
Úristen ezek tényleg nem normálisak. Főispán meg vármegye... Egy rakás kiadás az átnevetések. Már ott tartok ha itt állnának előttem sorban mindegyiket meg tudnám rugdosni. Hogy rohadjanak meg.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Horizont
Úristen ezek tényleg nem normálisak. Főispán meg vármegye... Egy rakás kiadás az átnevetések. Már ott tartok ha itt állnának előttem sorban mindegyiket meg tudnám rugdosni. Hogy rohadjanak meg.
Kapanyél
Úgy-úgy! Előre megyünk, nem hátra!
colibri
Nem is értettem, hogy lehet valaki ilyen begyepesedett, maradi, ócska fiatal létére, de nagyon gyorsan rájöttem, hogy ez nem a Kocsis fejéből pattant ki! Ez a visszatérés a vármegye megnevezéshez biztos, hogy orbán agyszüleménye, csak most ezt nem semmilyen zsolt tolta be, hanem ez a kis b frakcióvezető,
nemkati
A Kúriával kezdődött. Lesznek vármegyés ispánok, meg a király által kinevezett főispán (az vajon ki lesz?). Szóval a következő átnevezéshez javaslom a miniszterelnök helyett a király vagy nagyfejedelem elnevezést. És végre nem csak múzeumi darab lenne a korona.
Apfelbaum
Szájer bácsi is új értelmet adott az eresznek...Máté,akkor téged vazelines ispánnak kell majd szólítani,jah és Jucus bácsival akkor mi lesz!??
csak úgy....
hmmm.. "vár állott, most köhalom...",értem a logikát!
csak úgy....
magyarország elöre és nem hátra...:)
human
Ministerelnökből meg király lesz?
csak úgy....
ez mátétól egy nagyon meleg ötlet,remélem a shikari jobbágyok a tehenek a birkákkal együtt támogatják!
Mirabilis
Mert előre megy Mo. nem hátra, ugye sok fideszes fasz és sok fideszes fasz, aki benyalja.
Mirabilis
Aztán majd a közmunkások helyett jönnek majd a jobbágyok, ugye fidesz? Mert nem előre mész csúti cigány, csak hátra, a magyar emberek jobbágysorba taszítanod
Mirabilis
Ha vármegye, akkor jobbágy is lesz?
Mirabilis
És ha vármegye, főispán is lesz? Mert Mo előre megy nem hátra, ugye, sok fideszes fasz?
Mirabilis
Mikor volt vármegye?
1000–1949 között
Nahát csúti cigány előre megy Mo, vagy hátra?
Nessy
Ami azt illeti az oktatásunk, az egészségügy, az egyházak szerepe lassan valóban egyre inkább a száz évvel ezelőttire hasonlít.
namihami
A Karmelitában bekapcsolódott az időgép. Még egy-két év és a Mi Istenáldásos Vezérünk felkerekedik és újra betöri Bizánc kapuját. Rémusz bácsi nyilait ismét rettegi Európa.
csak úgy....
a következö 4 éves ciklusukban,talán már lovagi torna oktatás is lesz :)
fodrászoknak érvágás oktatás ? csak a fidesz...,ha meg akarsz örülni (természetesen hosszú ö vel) ;)
justhpeter
Varga és Kocsis az igazi igazolás arra, hogy a hatalom kezelhetetlen bolonddá teszi az embert.
Dr. Proktor
... ez csak az első lépés a királyság felé!
Lesz majd Első Csuti Viktor királyunk, a gazságos...
sgl
Sok éve írtam és időszerű:
"Ez a bunkó, elsőgenerációs uborkafáról leesett fideszférgekből álló hatalom, ahol tud árt, a nemzeti vagyont saját magánvagyonnak tekintik, a népet saját szolgáiknak.
...Azt akarják bebizonyítani, hogy képesek a szájuk íze szerint felépíteni egy olyan társadalmat, kultúrát seperc alatt ami 20-30 év alatt se alakul ki, de a mozgató rugó a mindent ellopni, minél jobban gazdagodni, ehhez alakítani a társadalmat hogy rájuk szavazzanak és ezzel fenntartsák a bűnös hatalmukat.
.. Erkölcs-etika nulla, esküjüket megszegik, csak a mindent legázolni, hatalmukat fitogtatni, akik valaha is jótevőjük volt, támogatta őket azt hátbaszúrják, a múlt örörkségét lenézik, megsemmisítik, átalakítják.
... Elfelejtik honnan jöttek, mikor és kinek a segítségével tanultak, hatalmukat kinek, kiknek köszönhetik.
idolokat építenek fel legfőképp bűnös náci, fasiszta elődökből.
Hazaáruló gazemberek ezek, nem országvezetők, pláne nem államférfiak, hanem maffiózók
...Felépítettek - az ellenzék hathatós , tesze-toszasága és gyáva hozzáállása segítségével egy fideszmaffia országot, de ezt, hogy elfogadhatóvá és látszólag megalapozottá és belakhatóvá tegyék ezért felépítenek maguknak "hősöket, nagy magyarokat " akiket aztán maguk fidesz szekta vallásához ideologizálnak amivel azt akarják bizonyítani, ők valójában egy rendszer folytatói.
..HATALOMRA JUTásuk után felépítettek egy velejéig korrupt, hazug, emberek egymás gyűlöletére alapuló társadalmat, a közvagyont saját gazdagodásuk érdekében soha nem látott mértékben szétlopják.
Meddig tehetik??"
magyar1
Mit szed ez a Kocsis, hogy így elszállt vele a világ?
Dr. Proktor
@justhpeter: Pontosítok: egy bolond százat csinál...
sgl
Minden ellenzéki média ezzel foglalkozik, persze arról nem beszélnek az újabb kimutatások szerint mennyire
lecsúszott MO az EU-ban minden mutatóban uccsó vagy uccsó előtti.
Megint a tyúk és takony esete. Kiköpött a fidesz az udvarra a tyúkellenzék oda szalad és felkapja, lenyeli, majd csettint egyet.
... ez van a takaró alatt, vagy a paraván mögött:
"Ez már a Holdról is látható" - szomorú adat jött Magyarországról, Európai Unió Statisztikai Hivatala szerint Magyarország
a második legszegényebb állam az Európai Unióban.
A magyar háztartások fogyasztása csupán az EU-s átlag 70 százalékát éri el. Ennél egyedül Bulgáriában rosszabb a helyzet,
Horizont
Vastagbőr: "Ez az ispánozás és vármegyézés az egyik legkreatívabb gumicsont az elmúlt években, amíg erről beszélünk, nem téma az, hogy:
- a kormány különadói igazából nem is két évre szólhatnak;
- GKI szerint a különadók jelentősen, 1,6 százalékkal növelik az inflációt, mert azokat mindenki áthárítja a lakosságra;
- a napszámosok adóterheit megduplázzák;
- a tanárok alapbére továbbra is a 2014-es minimálbérből van számolva és az elvándorlás okozta hiányukat iskolabezárásokkal oldanák meg;
- a rendőrségtől 1 hét alatt felmondott az állomány 1 százaléka;
- egyedüliként vétózza Magyarország az EU-ban az igazi extraprofit adót;
- 1 euro 400huf;
- az EU-ban csak Bulgáriában szegényebbek az emberek, mint nálunk;
- május végén az államháztartás hiány 2737 milliárd, vagyis az egész éves tervezet 86,8 százaléka volt;
- 2,5 milliárd eurós extra devizakötvény-kibocsátást tervez Magyarország;
- százmilliókat osztott szét Fidesz-közeli haverok közt a Szerencsejáték Zrt;
-Kocsis Máté csökkentené a parlamenti frakciók költségvetési támogatását.
De legalább kormányozni tudnak!"
És ez csak a jéghegy csúcsa!!!
Horizont
@Maccska: 21.24
Te beszopsz mindent ész nélkül te aztán nem rágódsz semmin...ja de Soros, Gyurcsány, Zelenszkij, libsik, komcsik. Bravó neked. Hülye jobbágy.
Baker
Ha ezt a sok baromságot az ellenzéjlk vetette volna fel, biztosan szerveztek volna egy birkamenetet és kezdeményeztek volna egy népszavazást!
Horizont
Olvastam, hogy már ezt Antall is szerette volna, de az SZDSZ nem akarta így nem sikerült.
Tengernyi a baj most és ez a legfontosabb??
szép új világ
Ezzel lépéssel közelebb kerülne a dagadt ahhoz, hogy viselhesse a koronát és a jogart.
KisTehen
hogy fújnak a libsik ... még nem tudják, hogy a következő lépés a 64 vármegye lesz

HAHAHAHAHA
Dr. Proktor
@Horizont: Majd tekintetes úrnak kell őket szólítani vagy nemzetes uramnak?
Dr. Proktor
@Horizont: Méltóság? A NER-ben? Ugyanmá'
Horizont
@Dr. Proktor: :DDDD Kincs ami nincs :)
drrotf
Az Alaptörvény helyett Arany Bullát, benne az ellenállás jogával!Mátékám !Miért nem ezt javasoltad visszaállítani?Ettől a javaslatodtól jobb lesz az államigazgatás?Gyorsabban és szakszerűbben fognak működni az állami hivatalok?Eddig sem volt egyszerű kiigazodni az államigazgatási eljárás útvesztőiben, de most a már megszokott eljárási ismereteket ezzel az új intézménnyel ha megint megkavarják akkor már tényleg nem fogunk tudni eligazodni, hogy államigazgatási ügyeinket ki és hol intézi.Lehet hogy az urakat nem zavarja, de az átlátható és egyszerű eljárás az nagyban segítené az emberek tisztánlátását, amit szerintem az Kocsis félék nem szeretnének!Kérdésem, hogy a megyék akkor várat is kapnak, mert régen a vármegye rendszerek kialakulásakor minden megyéhez egy egy vár is tartozott, és ha a hagyományokhoz annyira ragaszkodtok, akkor várat is kell hogy adjatok Mátém!
Dr. Proktor
@drrotf: Pont az a cél, hogy semmi ne legyen átlátható, egyszerű és tiszta...
A király esztelen!
Mirabilis
Hol lehet magyar hagymát kapni?
Aldi: Ausztria
Cba: Ausztria
Spar: Ausztria, Lengyelország, Hollandia

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok