A rezsicsökkentést védené, a honvédelmet megerősítené a kormány.

Elkezdődik a Magyarország 2023-as központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat általános vitája szerdán az Országgyűlésben.

Az előterjesztést és a hozzá kapcsolódó állami számvevőszéki (ÁSZ) véleményt 30 órás időkeretben tárgyalja a parlament 8 órától.

A 2023-as költségvetésről vitáznak szerdán a Tisztelt Házban

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

Az általános vita a 40 perces előterjesztői nyitóbeszéddel kezdődik, amelyet az ÁSZ elnökének 30 perces, majd a Költségvetési Tanács elnökének szintén 30 perces felszólalása követ.

A képviselői felszólalások a vezérszónokok 30-30 perces felszólalásával kezdődnek.

A büdzsé parlamenti benyújtásakor június elején Varga Mihály pénzügyminiszter azt mondta, a jövő évi költségvetés "világos célja" a rezsicsökkentés és a honvédelem megerősítése; a kormány olyan törvényjavaslatot készített, amely megvédi az eddigi eredményeket, gondoskodik a magyar családok biztonságáról és növekedési pályán tartja a gazdaságot. Kiemelte: a törvényjavaslatban 4,1 százalékos gazdasági növekedés, 3,5 százalékos hiánycél, a jövő év végére 73,8 százalékig csökkenő államadóssági ráta és 5,2 százalékos infláció szerepel.

Az ülésnap várhatóan 22 óráig tart.

Forrás: mti.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
mi ez a " Tisztelt Ház " duma?.. van olyan épeszű, aki így hiszi ?
Németh István
@Pálinkás Pál: Te baromfasz köcsög! A Tisztelt HÁZNAK ez a dolga te eszetlen barom! Az lehet kérdés és téma ami az ország - te seggfej, barom a te érdekedben is működik - az életképes-ségünk fenntartása! DE te ehhez sült hülye vagy!
A kormánynak és valamint az adott szakmai-pénzügyi szervezeteinek azon kellene gondolkozni, hogy az extraprofit szintű jövedelmeket megfogja! nem ám csak a multikról van szó, hanem akár a kisvállalkozásokról is! Bizony >> mert ha valakinek van 15-20 lángossütője a Balatonnál 15 a Tisza-tónál, Velencénél az a kisvállalkozó nagyon nagy extra profitot termel! Mondjuk a napi átlagjövedelem akár 10-100 szorosát is! No ezt kell megfogni! A marx-engels -lenin sem tudta egységesen kiszámolni, meg a közgazdasági pénzügyi zsenik sem, hogy ezt az abnormális jövedelmezőséget hogyan lehet megfogni! Pedig nem, hogy meg lehet, hanem meg is kell fogni! Aztán akkor menten felszámolható a bankoligarchák uralkodása, picsán rúghatóak a soros és a minden extra haszonnal fungáló szemetek >>> AMELYEK a TE, az ÉN, a MI pénzünkből, verejtékeinkből gazdagodnak ész nélkül! (persze ez nem igaz mert ésszel nyúlnak le mindannyiunkat MI vagyunk a hülyék hogy hagyjuk! Na te fő-hülye @Pálinkás Pál: adj tartalmat a Tisztelt Ház nemzet érdekű fórumának; ha nem tudsz akkor menj a búbánatos bús picsába! elmebeteg barom!!!
Pálinkás Pál
@Németh István: kussolj csicska...nem a házzal van bajom, hanem a szarhalmazzal, ami országgyűlés néven benne büdösödik!..
kereső
Csak azért, hogy neve legyen a gyereknek, és eljáttszuk az ellenzéki pártok" konstruktiv támogatásával a fidess állampárt felé, hogy itt kérem szépen mekkora nagy demokrácia van?? Közben meg a kormány rendeletileg ott és akkor nyúl bele a költségvetésbe, ahol és amikor akar- és ehhez a teljhatalom birtokában még csak "parlamenti" hozzájárulásra sincs szüksége. Ugyan kérem, ennyi és ekkora hazugságoktól a kutya is megveszne. És a legújabb "ötleteik"- az 1000 éves éves államiság jegyében, vissza viszi az ország társadalmi berendezkedését az 1930-as évek horthy országába.
kereső
Sirni való az egész- az ellenzéki???pártok meg a "demokrácia jegyében" odalökik az egész országot orbán és fasiszta hada kénye-kedvére.
Németh István
@kereső: @fideszes gyökér: A helyzet az, hogy amit tanítottak azt tanultátok, így történt az, hogy hülyék maradtatok! De ezen lehetne segíteni! Csak nem az ilyen hülye beírásokkal, hanem akár valami értelmes dolgok elemzésével! > Ugye a kormánynak az a dolga, hogy irányítson > van egy pénzügyi keret ugye ez a költségvetés, ha ezt rendre megkefélik akkor hogyan is történik ez?? úgy hogy a parlamentben valójába be sem járó gecik ugyan úgy leszarják, hogy mi történik, mint ahogy be sem járnak! ÉS akkor most filozofáljatok rajta seggfejek! A kormány dolgozik és a mindenkori hülye gazdaságpolitikai helyzethez igazítja a tevékenységét >>> aztán tudod kinek az érdekében ??? az ország népének !!! értitek baromfaszok!!!???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.