Lázár János kelt ki akkor az ötlet ellen, mondván akinek a dédapja, nagyapja cseléd volt, annak mást jelent a vármegye kifejezés. Most egyelőre nem nyaltkozott az ötletről a fideszes politikus.

A 444 cikke szerint még 2011-ben kelt ki Lázár János fideszes képviselő, akkori parlamenti frakcióvezető a megyék vármegyékké történő átnevezése miatt, akkor ugyanis az Alaptörvény első tervezetébe bekerült az ötlet, de később a párton belüli belső tiltakozások miatt kikerült onnan.

Egy fideszesnek már 2011-ben sem tetszett a vármegyék ötlete

Fotó: Facebook/Lázár János

Lázár 2011-ben az ötletről a következőket mondta a cikk szerint:

„…nem jó történeti aspektusai vannak. (...) Sokkal inkább azt gondolom, amit nekem egy hódmezővásárhelyi választó mondott, hogy annak, akinek cseléd vagy napszámos volt a nagyapja vagy dédnagyapja, annak mást jelent a vármegye, mint aki a XII. kerületből szemléli a világot”

Az átnevezés ellen Lázár János és Harrach Péter (KDNP frakcióvezetője 2011-ben) nyújtott be módosító indítványt, hogy maradjon a megye megnevezés. Lázár utána arról is beszélt az állami tévén, hogy egy modern, jövőorientált alkotmányban semmi szükség nincs arra, hogy olyan kérdéseket érintsenek benne, amelyek sértik az emberek érzékenységét, vagy amelyeknek semmi közük a XXI. század Magyarországához. Lázár János azt is hozzátette, hogy  

Remélem, hogy a józan ész az érzelmeket felülírja

Az átnevezés most megint előkerült Kocsis Máté fideszes frakcióvezető által (illetve az is kiderült, hogy a megyei kormánybiztosokat főispánná neveznék át egy kormányzati módosító indítvány nyomán), aki szerint a nemzeti összetartozást erősítené meg, ha a megyéket újra vármegyéknek hívnák. Lázár János – aki az új kormányban építésügyi miniszter – mindazonáltal nem nyilatkozott az ötlet flmelegítése kapcsán.

Forrás: 444.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@kisfalud: A kocsismáté megfelelési kényszeres,mint a szájer!Tudod azokkal lehet mindent kihírdetni,akik valamilyen módon kilógnak a nemzethy "szarból"!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisfalud
@KisTehen: Látom nem érted, hogy mi az hogy uralkodóház, öröklési sorrend stb. Lehet, hogy arra gondolsz, hogy már dolgoznak azon megfelelő emberek, hogy a Viktor István király egyenesági leszármazottja. Erre pl alkalmas a Szakály történész, csak be kell bizonyítani, hogy nem halt ki az Árpádház, esetleg egy balkézről ág mégis megmaradt nekünk. Már csak a Duna alá kell frigót szerelni.
kisfalud
Mátyás a Duna jegén való koronázása valószínűleg egy szimbólum , de öröklési rend szerint lett király. Istvánnak a koronát állítólag a pápa küldte, viszont ha a mostani pápa is küldene a Viktornak koronát, akkor az tényleg egy demens vénember...@KisTehen:
magyar1
Nincs szükségünk királyokra, a bunkó
újgazdagokból lett nemesekre" - hihetetlen, hogy ilyen kormánya van Mo-nak! A nagymamám cseléd volt bizony, és még sokan élnek akiknek ez a fajta rendszer bicskát nyitogat a zsebében.
@KisTehen: Valaha a primitív társadalmakban azért választottak királyt mert nem sok értelmes ember volt, de ma már rengeteg iskolázott ember van lehet 100-1000 királyunk is. Orbánhoz hasonlóan sok a jogász is.
kisfalud
@magyar1: Orbán gyakorlat nélküli jogszociológus. Első "fellépése" a Nagy Imre és társai újra temetésen volt, amint rikácsolt a koporsók felett.
Nyírfa
@magyar1: Azok között vagy, akik erre a kormányra szavaztak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.