Szerintük ez így helyes, mert sok bírálat érte az elmúlt évtizedekben a magyar vagyonnyilatkozati rendszert.

Kocsis Máté fideszes frakcióvezetőv (aki a megyéket vármegyékké nevezné át) a Facebookon-oldalán írta meg június 22-én reggel, hogy bevezetik az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, ami lényegében a német szabályokkal is megegyezik – vette észre a Magyar Nemzet.

Kocsis Máté bejelentette, a kormánytöbbség a vagyonnyilatkozati szabályokat is megváltoztatja

Fotó: Facebook/Kocsis Máté

Kocsis a bejegyzésében a következőképpen fogalmazott:

Sok bírálat éri hosszú évek-évtizedek óta a magyar vagyonnyilatkozati rendszert, ezért függetlenül attól, hogy ezek megalapozottak-e vagy sem, érdemes változtatni.

A Magyarországgal szembeni brüsszeli kettős mérce sajnos a mindennapjaink része, ezért mindezt kivédendő az tűnik a legcélszerűbbnek, ha az EP-ben használt szabályokat szóról-szóra beépítjük a magyar jogba. Ugyanezt a rendszert használják például Németországban is, így talán – legalább ezen a területen – elkerülhetők a nemzetközi viták.

A Fidesz frakcióvezetője a posztban leírta, hogy a most benyújtott javaslatuk az országgyűlési képviselőkre és a rájuk vonatkozó törvény alapján meghatározott vagyonnyilatkozat-tevőkre vonatkozik. De még idén minden egyéb, külön ágazati jogszabályban felsorolt vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettség alá eső személy (Kocsis a polgármestereket és önkormányzati képviselőket hozta fel példaként) kapcsán megalkotják ugyanezeket a jogszabályokat – zárta bejegyzését Kocsis Máté.

Bevezetjük Magyarországon az Európai Parlament vagyonnyilatkozati rendszerét, amely lényegében megegyezik a német...

Közzétette: Kocsis Máté – 2022. június 21., kedd

Forrás: magyarnemzet.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Megint átvesznek valamiből valamit, de a rendszert meg sem értik, fel sem fogták, vagy eleve nem is akarták ! Mennyit fognak ezek lopni, ha ezt bevezetik ? Lábon az egészet ?
namihami
Kiváncsian várom, hogy hol lesz a csavar? Mennyi lesz benne a ""nem vonatkozik"" , a ""házastársat kivéve"" és a ""fidesztag a bevallás alól felmentve"" kitétel.
Ez így túl szép ahhoz, hogy a Fidesz vezérkar elfogadja. Nemhogy túl sok nekik benne a buktató, de csak az van benne. Rájuk nézve a borító első és utolsó lapja között csak végrehajtandó börtönbüntetés szerepel.
Macskaszem
Minden jogszabály annyit ér, amennyit betartatnak belőle. Fideszesek természetesen eddig is, meg ezután is azt hazudnak amit akarnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.