Aki nyilvános- vagy tömegrendezvényen vesz részt, az hozzájárul, hogy róla képek, videók készüljenek, és ezeket közzétegyék. Egy módosítás értelmében a jövőben ez alól kivétel lesz, ha ott van a miniszterelnök vagy a köztársasági elnök, ilyen esetben a többi résztvevő kérheti, hogy őt tegyék felismerhetetlenné.

Eltüntethetik Mészáros Lőrincet az Orbán Viktorral közös fotóiról

Orbán Viktor miniszterelnök (b), Mészáros Beatrix, a Búzakalász 66 Felcsút Kft. ügyvezető igazgatója (takarásban), Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter (j2) és Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) felcsúti polgármester (j) a kft. bányavölgyi mangalicatelepének avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A hvg.hu cikke szerint a kormány a 2023-as központi költségvetést megalapozó salátatörvénybe dugott el egy erről szólóü jogszabály-módosítást.

A módosítás logikája ezzel együtt nehezen értelmezhető, hiszen más közjogi méltóságok, állami tisztviselők, sőt hírességek, celebek is „számos rendezvényen, helyszínen jelennek meg”, amelyeken kép- és hangfelvételek készülnek majd kerülnek közzétételre – jegyzi meg a cikk szerzője.

Egyáltalán nem világos, miért éppen – és miért csak – a miniszterelnök és a köztársasági elnök által meglátogatott rendezvények résztvevőit illesse meg plusz alapjogi védelem.

Mindenesetre ez praktikusan azt jelenti, hogy a Polgári törvénykönyv módosítása után közszereplőnek nem számító személyek, például a miniszterelnökkel baráti viszonyt ápoló Mészáros Lőrinc vagy Adnan Polat vállalkozók kérhetik, hogy a miniszterelnök részvételével rendezett eseményen készült képekről, videókról őket blőrözzék ki, tegyék a képmásukat felismerhetetlenné. Így a jövőben előfordulhat, hogy egy, a miniszterelnök részvételével tartott fogadásról vagy átadó ünnepségről közzétett fotón a miniszterelnök mellett csak egy Mészáros Lőrinc alakú folt lesz látható.

Címlapkép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Forrás: hvg.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
"Így a jövőben előfordulhat, hogy egy, a miniszterelnök részvételével tartott fogadásról vagy átadó ünnepségről közzétett fotón a miniszterelnök mellett csak egy Mészáros Lőrinc alakú folt lesz látható."
Mondjuk lőrinc annyi is .Egy nagy sötét fekete lyuk.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
@Gyurka80: .
Nem csak szerintem!
.
Bemutatkozik Önnek az EU első dikTÁTORA, figyelmébe ajánlom:,
.
---- "Hallo, Diktator" - Orbán, az EU és a jogállamiság
www.youtube.com/watch?v=0qmdfkGM88U&t=170s
----------------/
.
A világháló nem felejt !!!
.
Ezzel befejeztem Önnel a csevejt azzal, hogy nem őriztünk együtt libát!!!
kisfalud
Nincs új a nap alatt, ezt a retusálós módszert már Sztálin elvtárs is gyakorolta. Ahogy likvidálta az elvtársit, akik Lenin koporsóját vitték, sorban kiretusálták a koporsó vivők közül. Kb tíz év múlva a koporsó már a levegőben lebegett, mint egykor Mohamedé.
Gyurka80
@tudode: Nem érdekel a németek hazugsága, ez neked való!
ómió
Már megint a "szemilyiségi jogosdi"?
kisfalud
Alighanem a személyiség jogosdi miatt került le arról a föstményről, ami az első Orbán kormány dicsőségét hivatott hirdetni pl Dávid Ibolya. Nem tudom megvan-e még a mázolmány, mert a Torgyánnak sem kellene már rajta lenni, (amiért úgy kiszúrt a Viktorral, hogy miniszterelnököt csinált belőle), és ha rajta volt a Simlicska, neki még a glóriáját is eltüntethették róla, pedig egykor a cégei bejáratát is a Sanya bá' legényei őrizték... Gondolom óvatos a Lajos, nem jár a taljánokhoz buzi bárba...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.