Javaslatot nyújtottak be erről a magyar parlamentnek.

A 444 cikke szerint Kövér László házelnök, Semjén Zsolt KDNP-s miniszterelnök-helyettes, Simicskó István, a KDNP és Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője jegyzi azt a kedd este benyújtott határozati javaslatot, amelyben többek között az szerepel, hogy szerintük mit is kellene elérnie a magyar kormánynak az Európai Unió átszervezéséről szóló vitában. 

Kövér László, Semjén Zsolt, Simicskó István és Kocsis Máté felszámolná az Európai Parlamentet

Kövér László, az Országgyűlés fideszes elnöke (b) a szavazás előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2022. május 24-én. Jobbról Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes.

Fotó, címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

A lap szerint a dokumentum egyik legérdekesebb javaslata az, amelyben a beterjesztők arról írnak, az európai Parlamentet jelenlegi formájában fel kellene számolni. A javaslat szerint a közvetlenül megválasztott EP-képviselők helyett a nemzeti parlamenteknek kellene képviselőket delegálnia az EP-be. Egy másik javaslat szerint vétójogot kapna minden nemzeti parlament az uniós jogalkotásban, és azt a jogot is megkapnák a nemzeti kormányok, hogy új uniós jogszabályok bevezetését kezdeményezhessék. 

További ötlet a dokumentumban, hogy az EU ne vehessen fel hitelt, és egy új alapszerződésben pedig a beterjesztő magyar honatyák azt mondatnák ki, hogy az EU keresztény alapokon nyugszik. Viszont a mostani szövegből kivetetnék a "mind szorosabb egységre" törekedést előíró részt. A javaslat szerint korlátoznák a közös intézmények erejét, ám közben közös uniós hadsereg létrehozását is szeretnék. 

Az őshonos kisebbségek ügye is előkerül a Fidesz-KDNP-agytröszt javaslatában, az ő védelmüket közös feladatnak szánják, de a bevándorlási ügyekben semmilyen beleszólást nem adnának az uniós intézményekben (vagyis ez a terület a nemzeti kormányoknál maradna). 

A javaslat gyors felvételét szeretné elérni az EU-ba jelentkező balkáni országoknak. 

Az EU átszervezéséről szóló vita csütörtökön kerül először az Európai Tanács elé, ám addig a magyar képviselők nem fogják tudni megszavazni a határozatot az országgyűlésben. A 444 szerint a politikai nyilatkozat arra jó, hogy felszólítsa a kormányt, hogy milyen álláspontot képviseljen, jogi relevanciája azonban nincs. 

Érdekes módon a dokumentum első része azzal foglalkozik, hogy az orosz-ukrán háború miatt Oroszországra kivetett uniós szankciókat elítélje.

Ujhelyi István MSZP-s EP képviselő szerint az egész arra jó csupán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök a saját zsarolási potenciálját erősítse az európai Tanácsban.

Forrás: 444.hu

75 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ludmilla
mégis mit képzelnek ezek az idióták?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Ludmilla
mégis mit képzelnek ezek az idióták?
Clavigo
Édes faszom.,,édes jó istenem ,,gyere le,,, Hogy igazi kreténeket láthassál ...
Clavigo
Ezek a faszkalapok,,,milyen idegen nyelvet beszélnek a tahón és a csutkai madzsaron kívűl..?
bence
Azt elhiszem ! Ha sikerülne nekik takarva maradna a mocskuk !
simmering73
Még valaki? Van ott még jó néhány hülye, ahol ezek.
CsipkeRózsa
Nem elég nekik, hogy Magyarországot felforgatták, most egész Európát is el akarják intézni?!
nezelodo
Ara gondol az a sok mélyen hívő exkomcsi fideszes, hogy elég lenne a EP jogkörét az egyszerűség kedvéért Orbánra ruházni, és egyből megszűnne a kekeckedés.
Nyírfa
:DDDD Ilyen nincs! Az övék az Európa leghülyébb kormánya cím.
Kedves EU: elhatárolódom tőlük, semmi közöm hozzájuk!
Jut eszembe, és a pénz?
Nessy
Nincsenek egy hangyafülnyi szereptévesztésben? Oda nem elég a gombnyomogató droid frakciójuk!!
namihami
Ezek? Az Uniot?
Átmásztak a kórház kerítésén? Vagy nyitva maradt a bejárat és a Parlament éppen útba esett?
colibri
Felszámolná? Nahát! Én meg fogadNÉK egy mesterlövészt és ezeket egyenként szépen elhallgattatnám. Nyugi! Mindkét dolog feltételes módú és nem megvalósítható.
Gauntlet
mintha egy hangya számolná fel az elefántot !!!
Apfelbaum
Majd a Csillagban elmondhatjátok a nevelő tisztnek, igazából sajnálom,hogy nem az orosz Fekete Delfinbe visznek majd benneteket mert a sok okosságért bőven az lenne a méltó hely...a donga lábú récsölt meg felveszik takarító nőnek a sertés telepre...a Papa is ott kezdte, mennyivel jobban jártunk volna ha orsós mama inkább lenyelt volna téged te szélhámos
tudode
Mi van/lett, meddig merészkedhetnek a fideSS alapítók/főkolomposai félművelt seLETJEI, akiknek vezérhangyája arra vetemedett, hogy az EU első dikTÁTORAként, aki abban a hiszemben, hogy olyan nagy emberileg mint egy hangya, ATM-nek is tekintheti hazáján túl a tejelő EU-t is, amely következtében nem minden EU-s Lóvét csiphetnek fel, amely nem titok, nem árulva zsákbamacskát, kitelt a tisztessége a balga ország képviseletében is ?
.
---- Guy Verhofstadt- Orbán- Sargentini- jelentés11 Sep 2018
www.youtube.com/watch?v=1pDI1kHjlog
.
Mindannyiunk szégyenlre 2011-ben Soros elnöksége, majd 3015-ben a menekült kvóta miatt, miközben a Libe bizottság, a Tavares, és a Sargentini jelentéssel is pocsékolta az EU drága idejét, amelynek falra hányt borsó lett az eredménye.
.
--- Orbán Viktor felszólalása Strasbourgban (2015-05-19) - Echo Tv
www.youtube.com/watch?v=lQi_qsOIhMo.
=========/
.
Arról nem is szólva, hogy a durva apuci nevelhetetlen, pályatéveszTETT focista/böllér fiacsKÁJA miután kiszabadult a veréssel neveLŐ családi fészekből még a Bibó-kollégiumba is rontom, bontomként mutatkozott be a barátaival azzal, hogy a jogi kart is, a máig tartó hobbijaként át akarták átreFORMÁLNIi!!!
.
Lássuk csak Stump milyen módon emlékezett vissza a Bibó-istákról, köztük játszótársa. Simicskáról, és Kövérről:

-------. Szeplőtelen fogantatás (10)
nol.hu/archivum/archiv-20733-10120
.
(…) „”””- Negyedéves korunkban érkezett Simicska, Orbán Viktor és társaik a Budaörsi úti kollégiumba - idézi fel Gyekiczki András. - Belépőjük nagyon visszhangos volt. Berúgtak, az üvegajtó kitört, de még nagyobb visszhangja volt annak, hogy alapjaiban akarták megreformálni a kari életet. „”(….)
.
Amerre a fideSS alapítók selejtjei járnak, kelnek fű, fa terem, csak milliók számára lelki/fizikai nyomor, megtetézve a keleti nyitással!!!
magyar1
Semmivel nem különbek az ep vezetőknél, ezt a ispánsággal és hasonló baromságokkal bebizonyították.
colibri
@csak úgy...: 21:07 Igen, igen és kérdőjel nélkül.
drrotf
Egy közmondás jutott eszembe a tótokról!Engedd be a tótot a házadba és kiver onnan!A Fideszt nem a tótok alapították véletlenül?
justhpeter
Ez a tökéletes bizonyíték arra, hogy a fideSS-kdnp frakció maga a tébolyda. Ön- és közveszélyes bolondok.
Pági
@Maccska: és a magyar milyen alapon dönt a portugálról? Olyan alapon, hogy beléptünk ebbe a klubba, elfogadtuk a játékszabályokat.
Gazella
Kezdhetitek a felszámolást magatokkal!!! Kis pöcs vagytok az EU-hoz képest!!
Gazella
@Maccska: milyen öngyilkosság?? Zsirbödönödnek igen kevés beleszólása van már az EU dolgaiba!!
Istenakinincsen
Ezeket a barmokat nem lehet felszámolni...Gondolnak egyet és megszavazzák Orbánt királynak.
verőce21
Én már régen mondom és írogatom ide ezt..., és az IGE most öltött testet...!
Olyan harmad-, ötödrangú "politikusok" akarnak a sorsunkról dönteni, akiket nem választott meg senki!

Saját hazájukban is kis törmelékpártok küldöttei...
Nessy
@Maccska: Lenne is sírás, rívás és fogaknak csikorgatása ,lenyúlható vissza nem fizetendő pénzek nélkül. Az idén csak csökkent, és már jönnek a "külön adók". Bár 100 milliárd érkezett a menekült ellátásra. Igaz, abból akik valóban tettek is valamit (civil szervezetek, határ menti kistelepülések) nem igazán kaptak belőle. Mit gondolsz milyen "támogatások" révén lettek jó páran milliárdosok?
gina
Kik ezek a meleg pedofil eszement idióták???mit képzelnek magukról olyan priitivek, hogy a hivőik még iskolázottabbak, undoritó kis segg férgek, mikor teszi helyre ezt a proli badát végre valaki,,,
gina
Talán a két lábad nyitott OV ribanc,, borzasztó egy "pasi"
amaramaistanna
A fideszes bagázsnak végképp elment a maradék esze is, ha egyáltalán volt. Felér a komplett elmebajjal, amit művelnek.
Néro2
Na ki lesz az EU-ban az a repcsis vezér aki elküldi a francba ezeket az idiótákat ? Vagy mindenki elmeorvos az EU-ban hogy gyógyítgatni akarja ezeket az agya rokkantakat ahelyett , hogy bezárnák őket egy zárt osztályra. Bár nem bezárni kéne ezeket hanem kizárni. Marha nagy baj lehet az EU lóvé miatt ha a híveket ilyenekkel kell etetni. Megérett a pusztulásra a Nemzethy Nagy Magyar HUn . Ezekhez képest a legyen tánc meg zene meg és és savzóik tulajdonképpen észlények.Bármelyiket ki lehetne nevezni főispámma.
Dr. Proktor
Hogy ragaszkodnak a vétóhoz az EP-ben, de a világért sem vezetnék be a magyar parlamentben...
dr. prédikátor
TITEKET KELLENE FELSZÁMOLNI VÉGLEG!!! MOCSKOS HAZAÁRULÓ TOLVAJ CSÜRHE!!!
Qqberci
Lenne helyette a Nagy Felcsúti Duma...
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 05:41
Kifényesítetted már a lovagi páncélt,meg a lovagi kardot a gazdádnak,csicska román jobbágy?
Ez kell neked a sötét középkor
kulabombaafityiszre
@Shikari: ma, 06:44
Kifurtad a szellőzőt a már a földkunyhódban ott kapsz egy kis levegőt,csicska középkori román jobbágy.
Neked fény nem nem kell,mert az világosság.te meg csak az erkölcsi,szellemi sötétséget szereted.
Ahhoz van meg a román jobbágyi eszed.
verőce21
Úgy érzem, hogy már az alapításkor gyarmati szerepet szántak az EU-nak:

" Az Egyesült Nemzetek Szervezete egy képviselőjét kirendeli a Főhatóság mellé, azzal a megbízatással, hogy évente kétszer készítsen nyilvános jelentést az ENSZ számára, amelyben beszámol az új szervezet működéséről, többek közt a kijelölt békés célok tiszteletben tartásáról.."

Például 1950-ben ez is benne van az okmányban:
"...Az erőforrások bővülésének köszönhetően Európa képes lesz arra, hogy egyik alapvető feladatának, azaz az afrikai kontinens felvirágoztatásának megvalósítására törekedjék."
kereső
A magyar "parlament"-=orbán viktor gitt egylete, és hajbókoló csicskái óhajtanak dirigálni a 460 milliós uniónak?És mi lesz, ha nemet mondanak??, hogy ne orbán viktor legyen az unió ura-és parancsolója a klérussal karöltve?
Macskaszem
Még szerencse, hogy az unióban nem sötétben tartott gombák döntenek.
csak úgy....
@verőce21: te mindíg mindent úgy érzel,ahogy azt az eszedadta fidesz érzteti veled! :)
ki kell lépni és nem hisztizni! fideszék jelenleg müsoros esteket tartanak a hibbant híveiknek, azzal a céllal,hogy az elszart gazdaságpolitikájukat,lopott pénzeket és az ország kilátástalan anyagi helyzetét fedezzék és természetesen az eu.-t mint bünbakot használják!
ti nagy buta magyarok csak a türk tanácsba, a diktátorok közé passzoltok! -szegény magyarország!
csak úgy....
@verőce21: farkasom a hülye te vagy,még pedíg nagyon! :) -te fidesz elvarázsolt..
verőce21
@csak úgy...: "a hülye te vagy,még pedíg nagyon! :)"
Nessy
Hogy ki "hülye"? Inkább nem firtassuk! A tény az, hogy a fidesz frakció tagjai szereptévesztésben vannak! Ehhez témához kevés a 137 gombnyomogató droid szavazata.
sokanvagyunk
Kár hogy a magyar parlamentben nem vétózhat még a legerősebb ellenzéki párt sem...
csak úgy....
@Nessy: hidd el, sokszor érdemes kielemezni ,hogy ki és miért hülye, már csak a miheztartás végett is.. ;)
csak úgy....
@verőce21: te csökkent értelmi képességű leges leg jobb barátom! :)
Nyírfa
@Qqberci: 06,39

:)) Van is, csak még nem úgy hívják.
Nyírfa
@csak úgy...: 07.36

Nagyon sajnos, de pontos a látlelet.
Aki Én
@Maccska: A többség itt sem szavazott orbánra, mégis ő dönt mindenben. Csak ő még a saját szabályait is telibeszarja, nem vonatkozik rá semmi, ellenőrizhetetlen, kontrollálhatatlan. Ennél még az eu-ban is nagyobb rend és demokrácia van.
Aki Én
@verőce21: Nagyon igaz. Nektek mindegy mit, csak azt mondjátok, amit a gazdátok éppen a szátokba ad. Ha kell, másnap az ellenkezőjét.
Buták vagytok, de qrvára. És baszod, tényleg semmit fel nem fogtok.
Aki Én
@Horizont: ,, jelenlegi formájában nem alkalmas arra, hogy dicső vezérünk otthonról, lábáztatás és lecsómelegítés közben irányítsa."

Ez mindent visz.
kereső
Ez a javaslat a 3. világháború előszobája. Ha, ezt igy orbán parlamentjében/gittegyletében tárgysorozatba veszik, és az ellenzéki pártok innentől kezdve nem bojkottálják ennek a "parlamentnek" csúfolt gittegyletnek a működését- Magyarország végképp kiirja magát a civilizált világból. Az, hogy a kiagyalók "hülyék", nem helyes megfogalmazás- az a helyes megfogalmazás, hogy hazaárulók, aljas ,erkölcs nélküli sátánok- amennyiben Isten tényleg létezik, és Ő képviseli a jót.
bence
@colibri: ! Azért remélem , hogy találnak rá módot !
bence
@Horizont: ! De mennyire , hogy lehet ! Shikarinak a legek albumában a helye , úgy mint : A Leghülyébb !
ómió
Mert olyan, mint egy összeurópai bolsevik kongresszus!? Akkor, stimmel!
Dr. Proktor
@bence: "Shikarinak a legek albumában a helye , úgy mint : A Leghülyébb !"
Nincs leghülyébb! Ezeket sorozatban trenírozzák egyformára...
Aki Én
@ómió: ...nem eléggé olyan, a gazdád meg zsigerből olyat akar. Érted már, te pusztulat elmebeteg?
ómió
@Aki Én: Már a saját gazdáidat se ismered fel, elmebeteg Gyurcsányok legböszmébbike!? Miközben ők az új Szovjetunió típusú Európai Egyesült Államok létrehozásáért "küzdenek", te még ezt is képes lennél a "gonosz fideszesekre" hazudni!? Nem szakad rád a Lenin szobor!? Ilyen súlyos már az agyhiányod? Agydonorod meg még mindig sehol?
Aki Én
@ómió: Mondanám, hogy épelméjű vagy, de félek ezzel ugyanúgy félrevezetnélek mint apád, akit bátyádként ismersz.
CsipkeRózsa
@csak úgy...: 21:07

Miért tettél kérdőjelet a pont helyett?
csak úgy....
@CsipkeRózsa: az volt nálam az utolsó lehetöségük! :) -mára már pont lett belöle.
drrotf
Mi lenne ha a Propeller azokat a hozzászólásokat amelyek nem a cikkek témáihoz szólnak, hanem a hozzászólókat minden alap nélkül pocskondiázza nem jelentetné meg?Szerintem sokkal érdekesebbé válna ez a felület másrészt az aljas indulatokat kordában tartaná , s ez sem lenne egy utolsó dolog!
csak úgy....
@Horizont: dobjatok össze shikinek egy nyugati jutalom utat ;) , -persze rokker 33 esete is bizonyítja,hogy a butáknak semmi sem használ...,szóval ne is erölködjetek vele!
drrotf
@Maccska: Szerintem az a baj, hogy sokan elfelejtik hogy az EU egy szövetség, amely azért jött létre,hogy különböző ügyekben együttműködjön.Az olyan országok mint mi, akik 26 ország szavazatát is képesek vagyunk rendszeresen megvétózni, nem azért vannak az unióban, hogy együttműködve megoldjanak problémákat, hanem csak azért, hogy a szövetségbe beférkőzve vitákat gerjesszenek és megakadályozzanak egyezségek létrehozását.Ahogy OV mondta mi nem segítői hanem kerékkötői vagyunk ennek a szervezetnek!Varga Judit ugyan azt nyilatkozta mi nap, hogy Magyarország mindig kész az egyeztetésre a tárgyalásokra, de ez az utóbbi időben a vétó jog rendszeres alkalmazását jelentette.Az ilyen egyeztetésre azt mondják, hogy ez akadályozása az ügyek elintézésének. Ez a fajta magatartás a szervezet a megalakulásakor nem volt jellemző,s az sem tételezték fel hogy a vétó az nem segíteni fogja a tagországokat, hanem akadályozza majd az unió gyors működését!27 tagállamnál egyébként épp ésszel elképzelhetetlen ,hogy gazdasági ügyekben mindenki számára azonos mértékben jó döntések szülessenek, egy részt azért mert a tagországok fejlettsége, társadalmi rendszere nem azonos, és így mi az egyik tagországnak előnyös, az a másiknak hátrányt jelent, és ezért nem járul hozzá a döntés megszavazásához, ami természetesen a szövetség eredményes munkáját lehetetlenné teszi.Ezt érzékelik mostanában a vezető tagországok, és ezért kívánnak változtatni a döntési mechanizmuson!
csak úgy....
@drrotf: próbáld meg,hogy szép és okos szavakkal hatsz a szellemileg elkanászkodottakra...,le leszel hurrogva,örülhetsz ha nem néznek bolondnak, mert itt sokaknál a fideszen kívül nincs igazság!
Németh István
@Ludmilla: @drrotf: @csak úgy...: Na most tényleg komolyan >> Magyarország az eu. szervezetbe való önkéntes belépésekor >> egy egymást segítő gazdasági - koordináló szervezetbe lépett be; elfogadva és tudomásuk véve a működés kritériumait! Ezek írva. íratlanul megváltóztak és a szervezet diktatórikus formátumban jelöli meg az elvárt együttműködés feltételeit! Ez nem az a szervezet amibe beléptünk, ahol rendre a kettős mérce alkalmazása a cél és a valósság! Ez az eu. parlament nem alkalmas egy összességében > a világ gazdasági és gazdaságpolitikai, a nemzetközi piacgazdasági rendszerének elvárásait koordinálni irányítani! Egyértelműen lefeküdt az eu vezetése a globalista (bank-oligarchia; pl. soros sugallta) folyamatnak világszemléletnek, ezt politikai akarnokossággal akarja érvényesíteni > a nemzetek valós és az önös érdekeit - ezen belül a polgárok érdekeit messze semmibe veszik! Sajnos a korrupt személyes érdekeltségeik határtalanok! És ezt alkalmazzák is! Ez ellen fel kell lépni!
A moslék usa agressziója a bizonyíték arra, hogy az Eu vezetés érdekelté lett téve az agresszív fellépésre az orosz föderációval szemben! Ez világ égést jelenthet. több oknál fogva, ez ellen fel kell lépni! Ez a vezetés maga a fertő!!!
CsipkeRózsa
A magyar parlament csak arról tud szavazni, hogy kilépjünk-e az EU-ból, azt nem szavazhatják meg, hogy EU oszolj!
drrotf
@Németh István: Nálam meg az veri ki a biztosítékot, hogy 26 állam valamit megszavaz és mi azt megvétózzuk.Ilyenkor azt gondolom, hogy mi megyünk szembe az autópályán és nem a többiek.Mindenki lefeküdt a globalista, soros érdekeknek.szerintünk mi vesszük figyelembe az eus polgárok érdekeit?Ezt azért kérdezem, mert Orbán Viktor számtalanszor kijelentette hogy a magyar érdekeket tartja szem előtt ,és ennek megfelelően cselekszik.Egyszer sem mondta, hogy az eus állampolgárok érdekeit tartaná szem előtt.Gondolj bele hogy ha egy szövetségben minden állam vezetője csak a saját állampolgárainak az érdekét tartaná szem előtt , akkor születhetne egyezség valamiben.A kompromisszum képesség az ami hiányzik nálunk.
Istenakinincsen
@Horizont: ma, 14:28 Szerintem sokkal jobb,ha nincs moderátor:)Átláthatóbb hogy ki kicsoda és a közösség valamilyen szinten jobban tudja moderálni azt aki kilóg a sorból, mint valaki aki cencúrázna.Egy "megbízott"moderátor kénye kedve pártállása alapján eldönthetné mi jelenjen meg ,vagy mi nem.
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 18:41
Pista!Mindenki ellenség?Az EU és Amerika...oké értem.Ezeket félretéve itt ezen a picsányi magyarországon miért van az amit leírtál"globális szinten"?
Idézem:"a polgárok érdekeit messze semmibe veszik! Sajnos a korrupt személyes érdekeltségeik határtalanok! És ezt alkalmazzák is! Ez ellen fel kell lépni!"
Magyarország kormánya ezt műveli tizenkét éve és ez ellen hogy lehet fellépni?
ómió
@Aki Én: Te onnét az elmeosztályról annyi mindent "mondasz", hogy ihaj!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.