Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester szerint az újságíró szakma helyett politikusok fognak dönteni a következő főszerkesztő személyéről, mert Vágvölgyi B. András nem került vissza a posztra.

A hvg.hu cikke szerint Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester a Facebook-oldalán számolt be arról, hogy nem került vissza Vágvölgyi B. András a kerületi újság főszerkesztői székbe. 

Kálmán Olga DK-s politikus férje lett a ferencvárosi médiacég vezetője

Fotó: Facebook/Kálmán Olga

„Vágvölgyi B. András nem kerül vissza a főszerkesztői pozícióba, és az újságíró szakma helyett politikusok fognak dönteni a következő főszerkesztő személyéről”

– írta a bejegyzésében szerda délután Baranyi Krisztina.

A IX. kerületi közgyűlés szerdán döntött a helyi lap sorsáról, ahonnan korábban Hagymási Zoltán, a kerületi médiacég vezetője kirúgta a főszerkesztő Vágvölgyi B. andrást azzal az indokkal, hogy nem minden nap volt benn a szerkesztőségben. A kirúgás hírére a teljes szerkesztőség kilátásba helyezte a felmondását, ha nem kapják vissza a korábbi főnöküket. 

Akkor Baranyi azt írta a Facebook-oldalán, hogy nem fogja hagyni a helyi szabad sajtó eltiprását. Ekkor közölte azt is, hogy kezdeményezni fogja a szerinte mondvacsinált okokat felhozó médiacég-vezető felmentését. Erről szavazott szerdán a képviselő-testület, Hagymási felmentését úgy indokolta a cikk szerint Baranyi, hogy neki ez egyrészt kötelessége, másrészt " a főszerkesztő visszahelyezésének egyetlen jogszerű módja."

A 444 tudósítása szerint Hagymási felmentését sikerült elérni, azonban a testület a helyére Hoffmann György televíziós szakembert, a DK-s Kálmán Olga politikus férjét jelölte. A cikk szerint Hoffmann nevét Torzsa Sándor, a helyi MSZP-DK frakció vezetője dobta be a semmiből pár órával azután, hogy elkezdték tárgyalni a témát. A televíziós szakember nem volt ott az ülésen, csak az életrajzát adták körbe a képviselőket. Hoffmann lett végül az ügyvezetője a cégnek.

A polgármester szerdai posztja szerint Vágvölgyi nem került vissza a főszerkesztői posztra, ezt a polgármester úgy kommentálta, hogy 

a sajtó szabadsága Ferencvárosban is elesett.

A poszt alatt Nagy Ildikó Emese, a ferencvárosi 9 Magazin szerkesztője azt írta, hogy "Vágvölgyi B. András tartalomfejlesztesi igazgató lett, egyben azon vagyunk, hogy a főszerkesztői posztot is ő töltse be továbbra is, de erről a testület nem, csak az új ügyvezető tud dönteni, várhatóan a jövő héten".

Forrás: hvg.hu, 444.hu

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Kálmán Olga DK-s politikus férje lett a ferencvárosi médiacég vezetője"

Ez most jó a demokráciának, vagy nem jó?
ómió
És, ugye, ő is "független, objektív"?
Gyurka80
Olgicának marhára demokratikus a férjét tolni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.