Az ügyvéd-alkotmányjogász szerint egyértelműen a joggal és a hatalommal való visszaélés, amit látunk, de a legfélelmetesebb, hogy nem látszik, mire nem hajlandó az Orbán‐rezsim a hatalomért. Tegnap nyújtotta be Kocsis Máté az Alaptörvény 11. módosítására vonatkozó törvényjavaslatát. A legnagyobb visszhangot a megyék vármegyékké történő visszanevezése keltette. Önnek mi volt az első gondolata, amikor olvasta a módosító indítvány szövegét?

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: Eladott Ország
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Ha Döbrögik lesznek, akkor lesznek Ludas Matyik is!!!?? A király is lehet mesztelen!!!??? A királysággal még nem biztos, hogy ész is jár!!??
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Ha Döbrögik lesznek, akkor lesznek Ludas Matyik is!!!?? A király is lehet mesztelen!!!??? A királysággal még nem biztos, hogy ész is jár!!??
Dr. Proktor
Most komolyan! Ispán, főispán? Ennyire szeretjük a szláv szavakat, szeretettel gondolván a honfoglalás előtt itt élőkre?
Béla333
A hülyemagyar maffiahívőknek tetszik ez az "ispán", "vármegye" nevű baromkodás.
Csak azt nem tudják, mert hülyék, hogy amikor az ispánok meg főispánok voltak, akkor a nincstelen többséget jobbágyoknak hívták...
Bár az is lehet, hogy a hülyemagyar maffiahívők büszkén viselik a titulusukat: "JOBBÁGY"
Nessy
Nem régiben módositották tizedszer az "gránit szilárdságút". Lassan a homokozóban sárból épített "vár" hosszabb életű lesz, mint egy, egy módosítás!
Eladott Ország
Nagyon megnőttek orbán /láz/álmai. Ha már nem lehet az USA elnöke, akkor az EU vezetője szeretne lenni. Idehaza meg jó lesz vigyázni, mert előkerülhetnek a botütések, avagy a korbácsolás, ahogy a rabszolgákkal tették annak idején a gazdáik. Jöhet a kaloda is, de még lehet, hogy akasztás és lefejezés és felnégyelés is lesz, ha nem leszünk a rémálmok hívei. Aztán még az egyházi tized helyett huszad sincs kizárva, ha hiszünk, ha nem. Majd körbe csirkehálózzák az országot, hogy a magyar emberek ne tudjanak kiköltözni ebből a csodálatosan vezetett országból. Beengedni sem fognak akárkit. A Duna befagyására sem fognak várni a koronázáshoz, hanem valamelyik gazdag ember jachtján mennek át Pestről Budára és a hajón lesz a koronázás. Eljön még a középkor, mert mi előre megyünk, nem hátra.
FLETÓ
... s én leszek a király! Hisz nekem már koronám is van!
kereső
Lehet ezzel viccelődni. De, aki egy kicsit is emlékszik még történelmi tanulmányaira, az tudja, hogy ahol ispánok-és főispánok képviselik a hatalmat- ott megszűnik a "szabad polgár", ott a többség csakis és kizárólag alattvalói státuszt kap.

A "jobbágy " a középkorban a "telkes paraszt" volt, tehát nem nincstelen., de életvitelében, lehetőségeiben nem sokban különbözött a nincstelenektől. Nincstelenek a zsellérek, a napszámosok voltak.
Dr. Proktor
Már várom a füstadót, a tizedet és a hasonló középkori vívmányainkat...
Az Aranybullát viszont visszamenőleg hozzá kellene igazítani a gránitszilárdságú alaptörvényünkhöz!
csak úgy....
@KisTehen: te balga boci, az ottani királyoknak már csak reprezentációs szerepük van.
csak úgy....
@KisTehen: a ti királyotok térdel a nyakatokon és attól nem kap az agyatok elegendö oxigént!
kereső
@KisTehen: @KisTehen: @KisTehen: .: @KisTehen: boci, tényleg ne menj át marhába. Mondsza csak, ezek közül melyik az az "alkotmányos monarchia"- mert ezek azok, ahol az "uralkodónak" teljhatalma van? Melyik az, ahol nincs ellensúlyt képező erős parlament- amely biztositja a parlamenti demokráciát, biztositja a demokratikus szabadságjogokat, és nem szekularizált!!
Ne a nevét nézd marha, hanem a lényegét!
csak úgy....
@KisTehen: látom ma is beszedted a serkentöt...,azt tudod,hogy attól csak gyosabb leszel és nem okosabb!?
kereső
@KisTehen: Jó, hogy hozod példának a svédeket- saját hülyeségedet igazolod vissza vele!
Nyírfa
Nagyon jó az interjú. Az alkotmányjogász tárgyilagossága és józansága tiszteletreméltó és sokatmondó.
Eladott Ország
@FLETÓ: Orbán szerepelt a Sólyom András rendezte , 1983-ban készült Szegény Dzsoni és Árnika című tévéfilmben, ahol egy roma származású tolvajt alakított, hitelesen! Valaki szólhatna már neki, hogy vége a forgatásnak! Orbán egyszerre a nemzet szinésze és átka.
uploads.disquscdn.com/images/0a8c707e0114648c5699e9a395736863ef0183343f1ec799c85582d5b7ce131d.jpg?w=800&h=414
A mese szabályai szerint a rablók veszítenek, közöttük természetesen Orbán Viktor.
uploads.disquscdn.com/images/b670bec37da4b93a85bda44153aa47a5e9243c40a1b0314f464de772527a15a5.jpg?w=800&h=673
„Van olyan, hogy kétéltű lesz valaki útközben. Az igazság az, hogy a valóban kifinomult politikai érzékkel rendelkezők már az első perctől kezdve tudták , hogy Orbán egy közveszélyes, primitív bunkó. Állandó gátlástalan hazudozásai azonban sajnos megtévesztettek sok távolabbról szemlélődőt! Radoslaw Sikorski (konzervatív lengyel európai parlamenti képviselő - aki a Tusk-kormányban volt külügyminiszter).
kisfalud
Ezzel valójában az önkormányzatoknak reszeltek. Ennyi erővel megyei, járási tanácselnöknek is hívhatnák, akiket a Kádár rendszerben is úgy neveztek ki, ahogy majd az ispánokat fogják. Minek is bohóckodni holmi választásokkal, stadionba, templomba, külhoni beiskolázási támogatásba, nyugdíjba, krumpliba stb. kerül, az mind megmaradhat a strómanoknál.
A vármegyéket pedig majd eladják a mamlasz brüsszeli döntéshozóknak, hogy azok régiók. amit az EU is támogathat.
csak úgy....
@Peller Anikó: fideszék rükvercben száguldoznak európában és a híveik örjöngenek,ettöl a bravúros teljesítménytöl!
Dr. Proktor
Úgy vágyom már egy királyságra, persze francia mintára...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.