Még egy formalevelet is megfogalmazott a cég, amit egyszerűen egy gombnyomással el lehet küldeni.

Így tiltakozhat az extraprofitadó ellen: a Ryanair megírta ön helyett a levelet

Fotó: pixabay.com

A szerdai üzenet végén egy szimpla gombnyomással létre lehet hozni a sablonüzenetet, amelyet a rendszer a [email protected] címre küld el, tehát a Miniszterelnöki Kabinetirodánakm – írja az atv.hu

A személyesen Nagy Mártonnak szóló, előre megírt és angol nyelvű levélben többek között olvasható:

„Mi magyar emberek és családjaink most kénytelenek leszünk ezt az indokolatlan adót fizetni az ön kapzsisága és butasága miatt.”

„Tiltakozom a veszteséges, Magyarországról közlekedő utasszállító légitársaságok új »extraprofitadója« ellen. Semmiféle ilyen adó nem indokolt, amikor a Ryanair és a Wizz Air rekordveszteségről számol be.”

„Ön csak annyit tesz, hogy növeli a légi utazás költségeit a magyar utasok, családjaik és az országba látogatók számára.”

„Az ön hamis állításaival ellentétben egyetlen másik uniós ország sem vetett ki többlet nyereségadót veszteséges légitársaságaira.”

„Követeljük, hogy haladéktalanul töröljék el ezt az adót, amely megnöveli a magyar utasok és családjaink légi utazási költségeit, és rontja Magyarország imázsát és hírnevét az Európai Unióban.”

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: atv.hu

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
És az extraprofitot elsumákolni akarók elleni tiltakozáshoz hol a "formula"!?
Sziszifusz
@ómió: 08:58
Ugye, többek közt például a kaszinós cégekre gondoltál ? Ott ugyanis nincs extraprofit, hiszen veszteséggel működnek !!!
Aki Én
@ómió: Mészárorbán cégek, focisták...
ómió
@Sziszifusz: De, hisz' a Ryanaires efftársaitok is "veszteséggel működnek" és ennek dacára fizetik Németországban, Franciaországban, Svédországban az extraprofit adót!
ómió
@Aki Én: Senkit, téged sem, a helyet meghazudni kértem, elmebeteg Gyurcsányok legböszmébbike, csupán a "formula" elérhetőségéről érdeklődtem! Nálad, ott a vigyorgóban "nem jött le"?
Emmersson71
@ómió: Segítsek írni egyet?
Így kezdd:

Egyáltalán nem tisztelt Mészáros Lőrinc, Garancsi István, Csányi Sándor, Tiborcz István stb...
Sziszifusz
@ómió: 10:43
Nem ott van a fő probléma, hogy kire vetették ki ezt az adót, hanem hogy kikre nem. Mindenki egyenlő de a Fidesz közeliek sokkal egyenlőbbek.
Igaz már illene megszoknunk, hogy a pofátlanság és a gátlástalanság már több mint 10 éve a jellemzője az "izomból" meghozott intézkedéseknek.
Aki Én
@ómió: 10:43 Az nem többlet nyereségadó!!! Merthogy többlet nyeresége nincs két év leállás után.
De nem is az a lényeg, mert ezt a kormányod is pontosan tudja, meg azt is, hogy mindenki áthárítja, ahogy anno a bankadót.
Ők is megmondták akkor és meg is tették, mégsem volt felháborodás.
Azért találták ki így, hogy a magadfajta agyatlan uszító korcsok ne a kormányt hibáztassák. Pedig bizony, ez az ő döntésük.
Aki Én
@ómió: ...egyébként nincs szabályozva, nem tiltja semmi. Mi alapján ne háríthatná át???
Mert a gazdád fenyegetően ,,óva int"?
csak úgy....
valóban érdekes,hogy ezt az extraprofit adót a hübéreseikre nem vetették ki...
a fideszböl az " f " már nem fiatalt jelent,talán feudálist,-de akkor meg minek bele a "d "!?
Aki Én
@csak úgy...: ...debil, demens, degenerált, debil...?
Emmersson71
@csak úgy...: A "d" a demenst takarja :)
ómió
@Emmersson71: A "formula"-ról sincs fogalmad? Akkor, kétségtelen "jó efftárs" lehetsz!
csak úgy....
@Aki Én: @Emmersson71: a sok "d" böl még ddr lesz..,honecker,hogy örülne..
ómió
@Sziszifusz: Tudjuk! Ti efftársak tuti, "mindent megaszontatok"! Tutira! Ahogy több, mint 40 évig is! Le is maradtunk a "rothadó kapitalizmus" mögött legalább 50 évet!
ómió
@Aki Én: Mert, ugye többletnyereség, az efftársilag, ugye, őnékik "nincs is"!? Az olyan agyatlan korcsok szerint, mint te!? Te, mint az elmebeteg Gyurcsányok legböszmébbike már Marx efftársadat is a sárga földbe taposnád!? Vagy "olyanja" nékik "csak" Németországban, "csak" Franciaországban meg "csak" ott van ahol extraprofit adót fizetnek? Máshol meg "csak" veszteséges, vagy "csak" 2 év leállása volt!? Az "áthárítása" meg szintén adóalap, ja meg még "büntialap" is!
Nyírfa
Hát, valahogy így kéne itthon is! Ez a kreativitás. Ennyi.
csak úgy....
@ómió: rád a szüleid is mosolyogva nézhetnek...
Sziszifusz
@ómió: 12:31
Ez a mellébeszélésed nem válaszol arra amiről írtam.
Kérlek érdemben válaszolj. A Fideszhez közeli, extra profittal rendelkező cégekre miért nem vetettek ki külön adót ?
Csak nem azért mert akkor saját magukat adóztatnák meg vezéreitek ?
Kész fertő ami 10 éve Magyarországon folyik.
ómió
@csak úgy...: Hát, nem mindenkin útálkoznak úgy, mint rajtad...!
ómió
@Sziszifusz: Az extraprofit meglétét, vagy éppen nem meglétét a NAV képes ellenőrízni! Ott lehet "reklamálni", vagy, ahogy efftársiasan szokták, "másokat befújni"! Szóval, a "nem efftárskonform" lépések lennének "maga a fertő"!? Akkor, az mi volt, amikor a 90-es években több, mint 10000 milliárdnyi "társadalmi tulajdon tűnt el", miközben bolsevik milliárdosok "hosszú, tömött sorban kígyóztak elő a szőnyeg alól"!? Csak nem "az efftársi jogállam"!?
Sziszifusz
@ómió: 08:44

Az, hogy milyen szemét módon zajlott le a privatizáció a 90-es években az egy dolog. Viszont ami napjainkban történik legalább annyira, ha nem még inkább az. Akkor voltak a "bolsevik milliárdosok" most pedig vannak a közpénzzel kitömött NER milliárdosok.
Mi a különbség ? Semmi. Mindkét esetben a magyar lakosság szenvedi el a következményeket.
Hiába játssza el Orbán Viktor a " Jófiút" ő is csak egy gazember.
drrotf
Arra kellene a kormánynak válaszolnia, és nem vitatkoznia, hogy miért vet ki olyanokra extraprofitot, akiknél még profit sem keletkezett.Arra is válaszolnia kellene Nagy Mártonnak, hogy ha a tévékben elmagyarázza, hogy a nem a profitot adóztatják meg a külön adóval, hanem az ezen felüli extra profitot, akkor miért vet ki olyanokra különadót, akinél az utóbbi két évben még nyereség sem képződött, veszteségük van nem is kevés.Ha erre valamilyen magyarázatot adott volna ami logikailag is elfogadható, akkor nem nevezték volna idiótának, és a kormánynak az így kivetet külön adójára nem lehetett volna azt mondani, hogy z egy útonállók rablásával ér fel!Nem értem hogy a kormány akinek nem csak intézkednie kell, hanem vita esetén magyarázni is kell az intézkedéseinek indokoltságát, miért sértődik meg ha valaki megkérdezi, vagy esetleg felháborodik azon ,hogy őt is a kormány minden vizsgálat nélkül , az adatai ellenére oda sorolta akik nyereségesek, holott a beszámolók alapján tudniuk kellene hogy ők vesztességesek már két év óta?Szerintem jogos igény az, hogy olyanok fizessenek külön adót ahol nem a kormány döntése, hanem az adatok, a beszámolók alapján döntik el azt,hogy ki az aki az elmúlt két évben extra profitra tett szert valamely okból, és azok közül mindegyiknek hozzá kellene járulni a közös teherviseléshez, mert a közös teherviselés annyit jelent, hogy tulajdonosnak tekintet nélkül fizetni kell a keletkezett profit miatt!Az adózó alanyok egyenkénti kiválasztása nem erősíti adó megfizetésének a morálját, itt egységesen kellene megállapítani, hogy akinek ennyi és ennyi extra profitja vagy csap profitja keletkezett, az a a tulajdonos személyétől függetlenül járuljon hozzá a közös teherviseléshez.A miniszter egyébként ha megkérdezik, vagy kritizálják nem sértődhet meg, mert ő a szó értelmében egy szolga, a nép kijelölt szolgája, akinek az a feladata, hogy válaszoljon és érdemben magyarázza l döntésének indokoltságát, helyességet!Erre Nagy Márton azoknál az adó alanyoknál ahol...
ómió
@Sziszifusz: A különbségre vagy kíváncsi a sima lopás, mint "privatizáció", és a pályázatok útján elnyert (amikért, ha tetszik, ha nem, valamit produkálni, megvalósítani kell) pénzek között!? Tanulmányozd az értelmező szótárt! Hátha "fellelsz valami differenciát"! Vagy így mosnád össze az efftársi gazembereiteket a "Zorbánékkal"!?
Sziszifusz
@ómió: 10:48
Az alkalmi lopás is, és a trükkös lopás is bűncselekmény.
Amíg az alkalmi lopás az adott helyzet kihasználásával, addig a trükkös lopás a sértett ( magyar emberek) megtévesztésével, átverésével valósul meg.
Azért van némi különbség.
ómió
@Sziszifusz: Szóval, ha valaki egy projektet megvalósít, megépít, az efftársilag "trükkösen lop"!? Netán ez lenne az "alkalmi"? A "privatizáció" meg maga az efftársi "haladás", mi!? És az melyik volt, amikor főcenzor efftársnőtök lassan mondta, hogy a "Zorbán" is megértse: "neeem leeesz gááázááááreeemeeeléés(!), aztán "csak" kétszer volt évente!? És a fizu- meg a nyugdíjlenyulásotok "melyik kategória"!?
Sziszifusz
@ómió: 09:36

Trükkös lopás: személyre szabott pályázatok, 2-3 szoros túlárazás, stb.
ómió
@Sziszifusz: Egy útépítés mondjuk, az mióta is "személyre szabott"!? Amióta az efftársak dolgozni nem képesek, csak lopni!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.