A nemzeti kormánynak mindig is Magyarország biztonsága az első, az utóbbi években a migráció, a járvány és most a háború is egyértelművé tette, hogy a biztonságot és a honvédelmet meg kell erősíteni – nyilatkozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf a Mandinernek.

A honvédelmi miniszter az orosz-ukrán válságról: "Ez nem Magyarország háborúja"

Fotó: MTI/Soós Lajos

A honvédelmi miniszter a lapnak kiemelte: a magyar kormány előrelátóan már évekkel ezelőtt megkezdte ezt a munkát, így nem háború idején kell nekilátni a hadsereg modernizációjának.

– Folytatódik a lepusztult szovjet haditechnika lecserélése hatékony és korszerű eszközökre. Ehhez megvan a szükséges forrás, hiszen jövőre elérjük a GDP-arányosan kétszázalékos költségvetési ráfordítási szintet, és a következő években is fenntartjuk.

Minderre a garanciát a kormány döntése nyomán létrejövő honvédelmi alap jelenti

– hangsúlyozta a tárcavezető.

Mint Szalay-Bobrovniczky jelezte, a magyar történelem során mindig küzdeni kellett a szuverenitásunkért. Továbbá hangsúlyozta, hogy hosszú idő óta először erős szövetségi rendszerek részeként, de teljes nemzeti önállósággal saját, nemzeti stratégiát követhetünk, aminek alappillére és garanciája egy önkéntes alapon szervezett, jól felszerelt és kiképzett, nagy létszámú, magabiztos és ütőképes, tekintélyt parancsoló magyar nemzeti haderő.

– NATO-tagságunk önmagában nem elegendő. Ez egy védelmi szövetség, annak is kell maradnia, ám hangsúlyosan nemzeti erők felajánlásaiból működik

– jegyezte meg.

A miniszter véleménye, hogy el kel érni, hogy a kifutó és elavult eszközök helyett minél hamarabb modern és minden irányú kihívásra reagálni képes, nagy elrettentő erejű haderőnk legyen. Példaként említette, hogy a német Leopard harckocsik folyamatosan érkeznek, kezdődik a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművek gyártása és rendszerbe állítása.

– Kimagasló színvonalú egyéni felszereléssel ellátott, jól kiképzett hivatásos és tartalékos katonákra van szükség. Olyan magyar fiatalokra, akik hivatásként és nem munkakörként tekintenek a haza fegyveres szolgálatára. Az a célom, hogy amíg a Magyar Honvédség állományában vannak, addig nagy megbecsülésben részesüljenek a fizikai és szellemi terheléssel járó, kockázatokat is hordozó szolgálatukért – fogalmazott Szalay-Bobrovniczky.

– Ez nem Magyarország háborúja, mi ebből ki fogunk maradni. A béke pártján állunk, arra törekszünk, hogy a vérontást végre hagyják abba, és induljanak meg a tárgyalások

– jelentette ki az orosz–ukrán háborúról szólva a miniszter.

Forrás: mandiner.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
"A honvédelmi miniszternek kiszemelt Szalay-Bobrovniczky, akinek a repülőgépgyárától shoppingolt a NER kiképzőgépeket a honvédségnek, még Afrika-alsón sem lehetne a kormány tagja.Amit eddig tudunk, látunk, abból egyértelműen következik, hogy melyek a teljhatalmú sufnijogász prioritásai a következő évekre. Totális – gazdasági, ideológiai, karhatalmi – kontroll a mostanra egyébként is foglyul ejtett, kirabolt állam fölött, ahol ugyanazok a visszatapsolt, újrahasznosított, végtelenítve rotált káderek gondoskodnak arról, hogy a NER-monstrum fenntartható legyen. Mert ahogy eddig, úgy ezután is egyetlen dolog számít: hogy pénzelni lehessen ezt a brutális gépezetet, ami Orbánt hatalomban tartja és a dinasztiája saját lábon állását szavatolja. Márpedig a pénzre minden korábbinál nagyobb szükség van, különben az éhes, út szélén hagyott biodíszletek még a végén beleharapnak a kézbe, ami enni ad. Az meg senkinek nem hiányzik. Hogy az országgal mi lesz, az eddig is csak annyiban volt fontos, hogy uralni lehessen az örök pillanatot és a néplelket, amelyik az alamizsnáért is hálás."
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
KisTehen
@Maxipocak: nekem ukrajna nem a hazám, geci !!!4
KisTehen
@Eladott Ország: de te önként teszed, vagy nem? :D
kereső
A miniszter úr szépen felmondta az "egyen" szöveget. De, ha meg nem sértem- annyira oda-meg vissza vagyunk a szuverenitásunkkal, a függetlenségünkkel...etc., akkor miért is negligájuk egy másik ország igényét ugyanerre, amikor azt mondja a kormány, hogy ez nem a mi háborúnk. De! a miénk is, mert az ukránok a mi szuverenitásunkat is védik egy agresszor ,terrorista, rabló lator állam ellen.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 12:24 ☻ „Terjesszük el, hogy az agy egy alkalmazás. Talán több ember kezdené használni.” ( Albert Einstein)
i.pinimg.com/originals/75/5e/c3/755ec3ddd15fc3ec63293ae7d455acc5.jpg
KisTehen
@Eladott Ország: "A Föld IQ-szintje állandó, csak egyre többen vagyunk hozzá."
ómió
Pedig Maki efftárs még az ellenkezőjét hazudta!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.