A FINA már vizsgálatot indított az ügyben.

Korábban mi is írtunk róla, hogy az edzője mentette ki a medencéből Anita Alvarez amerikai műúszót a budapesti vizes világbajnokság szerdai versenynapján, miután egyéni szabadprogramja végén elvesztette az eszméletét és lesüllyedt a medence aljára.

Merkely Béla elmagyarázta, hogy miért nem ugorhattak a vízi mentők a bajba jutott műúszó után

Fotó: Oli SCARFF / AFP

A tréner, Andrea Fuentes később egy interjúban arról beszélt: észrevette, hogy valami nincs rendben, ezért kiabált a vízi mentőknek, hogy menjenek a tanítványáért, de vagy nem hallották, vagy nem értették a szavait, és végül ő ugrott be a tanítványáért. 

Merkely Béla elmagyarázta, hogy miért nem ugorhattak a vízi mentők a bajba jutott műúszó után

Fotó: Oli SCARFF / AFP

Csütörtökön a hvg.hu kérdéseire válaszolva egy közleményben foglalták össze, hogy mi a protokoll ilyen esetekben. A budapesti vizes vb egészségügyi szolgálatának vezetője, Merkely Béla az alábbi tényezőkre hívta fel a figyelmet:

„Amikor egy világbajnoki verseny elindul, rendkívül szigorú FINA-szabályok határozzák meg, hogy a vízimentők mikor avatkozhatnak közbe.

A szabályok alapján a FINA által delegált bírói kar tagjainak jelzésére ugorhatnak be a medencébe, megelőzendő, hogy bármi féleértés kapcsán esetleg félbeszakítsanak egy versenyprogramot. A szerdai finálé során ilyen jelzés a bíróktól nem érkezett, az edző hiába jelez nekik, ők a szabályok értelmében még ekkor sem avatkozhatnak közbe.

Miután az edző saját felelősségére beugrott a medencébe, a helyi vízimentők – érzékelve a veszélyhelyzetet – már nem vártak a bírói jelzésre, hanem maguk is az azonnali közbeavatkozás mellett döntöttek, így végül az amerikai versenyző az ő segítségükkel jutott ki a partra."

- áll a közleményben.

A Nemzetközi Úszó Szövetség, a FINA ugyanakkor vizsgálatot indított, hogy miként előzhetők meg a hasonló esetek.

Forrás: hvg.hu

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
Nem volt ott Orbán, hogy engedélyt adjon...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Dr. Proktor
Nem volt ott Orbán, hogy engedélyt adjon...
Clavigo
@Dr. Proktor: Vagy nem tudtak " nemzethyyleg " úszni ...
jesz
egy lófaszt a vizimentők segítségével...a képen jól látható, hogy az edző viszi a víz fölé az ájult úszót...
Mekely Elvis él Béla meg mit is tett..? Fingot reszelt...
Toller Béla
Az is hülye, sőt egyenesen idióta, aki a mai Magyarországon egy hatóság önálló, felelős cselekedetre vár, vagy arra netán az letét bízná ! A merkely, aki mindenhez is ért, mindent meg is tud magyarázni ...közbe pedig ...
Aki Én
Szarni az emberéletre. A protokoll az első.
Hogy miért az amatőr ,,mentő" vette észre a problémát a szakemberek helyett, az kérdés marad.
Qqberci
@Toller Béla: Nyugi, a Kossuth díjért meg kell dolgozni...
namihami
Az, hogy ki mentette ki a vízból, az is megérne egy misét, de...
Biztos bennem van a hiba, de a cikk szerint ezt az elsüllyedéses figurát már nem először adta elő ez a nő. Természetesen nem kell hagyni belefulladni, de az lehet normális, hogy egy műúszónő már nem először veszti eszméletét a gyakorlata közben és nem tudva magáról, úgy süllyed, mint a kő? Persze, lehet hogy ez nem kizáró ok, de (nekem) furcsa.
Emmersson71
"A szabályok alapján a FINA által delegált bírói kar tagjainak jelzésére ugorhatnak be a medencébe, megelőzendő, hogy bármi félreértés kapcsán esetleg félbeszakítsanak egy versenyprogramot."

Honnan tudták, hogy az nem a versenyprogram része, hogy beugrik az edző?!

Nem volt gyanús, hogy üvölt feléjük a tréner és mutogat?!
Gondolom, pont szartak az egészre, mert végül is egy vizes versenyen már csak tud úszni mindenki..mehet az Angry Birds!
Pálinkás Pál
merkely lenullázta magát...így lesz a világ egyik legjobb szívsebészéből fideszes szardarab...rábacctál béci...nem lettél miniszter,hiába nyaltál tövig...
Toller Béla
Bélám, itt is leszerepeltél, mehetsz tovább, mekkmester !
Giovanni Alba
@Emmersson71: ma, 16:07
Várjál már egy csöppet, valami rémlik pár évvel ezelőttről egy fogathajtó versenyről, ahol a hajtó(kocsis) ült a bakon, és nem mozdulhatott, mert akkor kizárja magát a versenyből, pedig valaki ott hevert a pályán. Majd a témában járatosabbak kijavítanak, de volt magyarázat(magyarázkodás) lelki tusáról, önmarcangolásról, arról, hogy mit szabad, mit kell, mit érdemes megtenni a szabályok szorításában.
/irónia on/ David Hasselhoff meg a többi vízimentő nem lacafacázott volna, ha vaklárma miatt meg kell ismételni a gyakorlatot, akkor ismételjék meg. /irónia off/
Nyírfa
@Horizont: 16.30

" Ki nem szarja le a protokollt ha emberéletről van szó. " Ez a lényeg! Ha a Merkefy-féléken múlik, akkor a fiatal lány már nem él. Ez a duma is megér egy misét:

" Miután az edző saját felelősségére beugrott a medencébe, a helyi vízimentők – érzékelve a veszélyhelyzetet – már nem vártak a bírói jelzésre, hanem maguk is az azonnali közbeavatkozás mellett döntöttek, így végül az amerikai versenyző az ő segítségükkel jutott ki a partra."

Kizárólag az edző érdeme , hogy a versenyző túlélte ezt a helyzetet. Az egész magyar bagázs pedig menjen a büdös francba. Ott magyarázkodhatnak.
Nyírfa
Csak egy futó gondolat: Kásler, Szijjártó, Orbán, Nyunyóka, Merkely - Covid, 46 ezer halott. És mindig más a hibás, és mindig van magyarázat. És nincs következmény.
kulabombaafityiszre
Merkely elmagyarázta,nem a magyar vizimentők voltak a hibásak.igaz majdnem megfulladt egy
ember.mert parancs nélkül egy tapodtat sem.Szerencsére az edző,mivel nem orbanisztánban él önállóan tudott dönteni ezért nem történt haláleset.
Emmersson71
"Aztán érkezett egy vízimentő is, de az az igazság, nem sokat segített, sőt… Én képzett vízimentő vagyok,
pontosan tudom, hogy ilyenkor az oldalára kell fektetni az illetőt, hogy ne nyelje le a vizet, és ne menjen a tüdejébe, hanem ki tudjon folyni a száján, különben ugyanis megfullad. De a srác mindenáron a hátára akarta fektetni, úgyhogy szabályos közelharcot kellett folytatnom vele.

Teljesen abszurd jelenet bontakozott ki, ráadásul a fickó nem tudott angolul."

www.szeretlekmagyarorszag.hu/sport/szabalyos-kozelharcot-kellett-folytatnom-a-mentossel-dramai-beszamolo-az-ajult-muuszot-kimento-spanyol-edzonotol/
Emmersson71
@Emmersson71: Itt a kép, amin látható, hogy valóban a hátára fektették az idióták! És van pofájuk azt hazudni, hogy "minden az előírások szerint zajlott" a mentéskor.

www.blikk.hu/sport/olimpia2021/egyeni/anita-alvarez-vizes-vb-ajulas-szinkronuszas/06pk372?utm_source=hirkereso&utm_medium=hirkereso&utm_campaign=hirkereso
volvós
Bélabácsi !!! Ne tessék már mindenbe belevauzni...menj a nyunokamamihoz éjszakázni...
percsi
"miután az edző saját felelősségére beugrott a medencébe, a helyi vízimentők – érzékelve a veszélyhelyzetet – már nem vártak a bírói jelzésre, hanem maguk is az azonnali közbeavatkozás mellett döntöttek, így végül az amerikai versenyző az ő segítségükkel jutott ki a partra;"

Ezen az oldalon a képen nem azt látni, hogy a vízimentők szorgoskodnának a mentésben, egyedül az edzőt látni, ő jutotta ki a partra. Talán a kihúzásban segédkezhettek. Majd látni fogunk videót is valamelyik külföldi lapban.
Ismét egy szégyenfolt az országra, ezek csak hazudni tudnak, felelősséget vállalni nem, mivé lett az ország :(
www.szeretlekmagyarorszag.hu/sport/szabalyos-kozelharcot-kellett-folytatnom-a-mentossel-dramai-beszamolo-az-ajult-muuszot-kimento-spanyol-edzonotol/
ómió
Még ez a FINA is képes "túlszabályozni"!?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:31
A kisz titkár gazdád hozta ide ezt a versenyt.Rohadnál meg vele együtt.
Gazella
Utcáról berángatott hozzá nem értő emberek a vizi mentők.
Apfelbaum
Ennyi erővel ott halhatott volna meg ez A hölgy Merkely gondolkodása szerint...hát a jó bdskrvnydt,mikor a pornó hubon szerepeltél akkor akkor is minden jogszerűen ment csak a kis 8 centis pöcörőd halott volt és ezért más csinálta meg az asszonyt...
vacsi
Miért nem ugorhattak vízbe a mentők? Talán nem tudtak úszni?...
ómió
@kulabombaafityiszre: Hogy száradt volna el a hazudozó tetvesbolsi fajtád még az efftársi Nihilisztánban!
ómió
@Clavigo: Hányszor mondjam még, bolsiék agyhalottja, ezzel a "hülye vagy"-gyal tükör előtt csak méginkább elhülyíted magadat!
kulabombaafityiszre
@ómió: tegnap, 09:41
Nem tetszik az igazság kommunista párttagkönyves suttó.
Két leszopás között kérdezd meg a viktorminhály gazdádat a kiszes multja felől,te kommunista gyökér.
ómió
@kulabombaafityiszre: Na, de bolsiék elmebeteg fajgörénye! Még mindig képtelen vagy felismerni a kommunista párttagkönyves tetütársaidat!? Nincs nálad jobbulás ott az elmeosztályon!? Vagy csak az elmeosztály kiszes és munkásőr tagozatának az általad történő folyamatos leszopása teszi a javulást számodra lehetetlenné!? És mondd csak, szarkupac efftárs! Legalább a mai napi Internacionálé-kvótádat elénekelted már!?
Aki Én
@ómió: Már nagyon beleragadtál ebbe az unásig ismételt néhány mondatba, te fejlődésképtelen, vérsuttyó komcsi kretén.
Aki Én
@Maccska: ,,a protokoll pont az emberéletről szól.
Ezért találták ki."

Akkor most mire is vártak???

,, ez az edző most mentette ki már másodszor ugyanezt a versenyzőt!
A versenybírókat kellene basztatni és nem a vízimentőket."

Akkor már nem kell kimenteni???
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:32
Unalmas már ez a duma hülyegyerek.
Azért kaptál a kommunistáktól párttagkönyvet,mert rajongásig szeretted őket.
Te voltál a hasznos bolond.
ómió
@kulabombaafityiszre:Már megint a saját tetübolsi példádat hazudnád rám, bolsiék gyagyása!? "Frissebb" nincs, se az aljasság- se a hazugságrekeszben?
Yoda69
Tehat ha a biro nem latja mi tortenik a viz alatt, akkor vizi mentok olbe tett kezzel nezik hogy megfulladjon a versenyzo. Kurva jo szabaly.
Meg szerencse hogy az edzo esznel volt, kulonben most egy versenyzovel kevesebb lenne.
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 09:34
Uncsi vagy ezzel a szöveggel.,párttagkönyves faszszopó kommunista ómió
ómió
@kulabombaafityiszre: Már megint "önarcképet" festesz magadról és rám hazudod, bolsiék gyagyása!? Ennyire beléd verték a "módit" a bolsi szemiáriumon, efftársi fajgyökér!? Vagy csak a bolsi népzsebi hiányszindrómája sanyargat téged ennyire!?
kulabombaafityiszre
@ómió: ma, 08:52
Nem tetszik amit írtam?Ez van büdös komcsi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.