Három uniós pályázaton több mint 130 millió forintot nyert el a Békés megyei Magyarbánhegyes – tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t közleményben.

A mintegy 2500 lelkes település mindhárom pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) PLUSZ-on nyerte el: 67,59 millió forintot a fogorvosi rendelő és szolgálati lakás épületének energetikai korszerűsítésére; 60 milliót egy többfunkciós tér kialakítására; 10 milliót a minibölcsőde udvarának fejlesztésére.

A többfunkciós tér kialakítása során köztéri fitneszparkot és pergolákat építenek a zöldfelület rendezése, kerékpártárolók telepítése, térvilágítás kiépítése és a kamerarendszer kihelyezése mellett.

A fogorvosi rendelő és a mellette lévő szolgálati lakás energetikai korszerűsítésekor szigetelik a homlokzatot, a padlást és a tetőt; cserélik a nyílászárókat; a meglévő gázkazánokat hőszivattyúra cserélik és háztartási méretű napelemes kiserőművet is telepítenek a projektarányos akadálymentesítés mellett.

A minibölcsődébe vásárolnak egy egyensúlyfejlesztő mászócentrumot, az udvaron elbontanak egy tároló épületet, annak helyén új kerítést építenek, és három új kerékpártámaszt telepítenek – közölték.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisfalud
Remélem ezt a kis pénzt is a Simonkára bízzák, van már gyakorlata, hogy ne lássanak belőle egy fillért sem csak a hatalmas táblát a naaagy sikerről!
ómió
Szóval, "efftárskonform módon" ezek se eladósítva lettek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.