Az új rendszámtáblák két-két betűből és három számjegyből állnak majd. A mostani formátumot 1990-ben vezették be, július 1-től azonban már a legújabb rendszámmal is találkozhatunk.

Júliustól jönnek az új típusú rendszámtáblák, amik a latin ábécé szerinti két magánhangzóból vagy két mássalhangzóból – kivéve a cs, gy, ly, ny, sz, ty, zs betűkombinációkat –, majd újabb két betűjelből és három számjegyből állnak. Az újabb táblák kiadásáig azonban hiánycikk lehet a jelenlegi, T betűvel kezdődő rendszámtábla sorozat – írja az atv.hu. A cikk szerint nemcsak azok jelezték a gondot, akik külföldről behozott autót akartak forgalomba helyezni, hanem gépjárműkereskedők is.

Hiánycikk lehet a rendszámtábla Magyarországon, júliustól jön az új formátum, ami így fog kinézni

Fotó: facebook.com/kormanyzat

Lendvai Zsolt, a Totalcar újságírója szerint ennek az oka az lehet, hogy a régi formátumú táblák gyártását már leállították, mert nem szeretnék, hogy a feleslegesen legyártott rendszámtáblákat meg kelljen később semmisíteni. Azonban amíg az újak nem kerülnek forgalomba, addig hiánycikk is lehet belőlük.

Zách Dániel, az alapjárat.hu főszerkesztője elmondta, hogy az utóbbi években sok olyan esettel találkozott, amikor kiderült, hogy hamisítottak rendszámokat, ami nem csak hazánkban, de az egész világon problémát jelent. Az új formátummal a csalások ellen is próbálnak védekezni a hatóságok.

Forrás: atv.hu, 24.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
csutilndban sok minden hiánycikk azonban első helyen az ész áll.
De mint túúúdjuk Fityma savazótól : És , és ?
Lényeg az , hogy legyen tánc meg zene. ottan vidéken csak azzal foglalkoznak.
jesz
baszki, ilyen nincs...
Kádár állandóan az autók gyarapodásával illusztrálta a jólétet...de volt hozzá rendszám...
Talán Lendvai Ildikó tudna ehhez fűzni valamit..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.