A magyarok közel hetven százaléka ellenzi a megyék átnevezését az ATV felmérése szerint.

Vármegyék és főispánok? Ezt gondolják a magyarok Kocsis Máté alkotmánymódosítási javaslatáról

Orbán Viktor miniszterelnök, Kocsis Máté, a Fidesz és Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője a frakciószövetség ülésén az Országházban 2022. május 17-én. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Ezer fős mintán végzett közvélemény-kutatást a Pulzus Kutató az ATV megbízásából. Az egyik kérdés az volt, támogatják-e Kocsis Máté alkotmánymódosítási javaslatát, amellyel a megyéket vármegyékre neveznék át, a kormánymegbízottakból pedig főispánok lennének.

69 százalék szerint „nem, nem kell visszafordulni a múltba”, 22 százalék szerint viszont „igen, ez a történelmi hagyományunk”.

A nők valamivel nagyobb arányban ellenzik az átnevezést, mint a férfiak: előbbiek 74 százaléka szerint nincs szükség átnevezésre, míg utóbbiaknak 64 százaléka gondolja így.

Életkor szerinti felosztásban a középkorú és idősebb korosztályhoz tartozók találják leginkább feleslegesnek az intézkedést: a 39 évesnél idősebbek összességében 71 százalékban szavaztak nemmel.

Lakóhely szerinti felosztásban nincsenek nagy különbségek: a fővárosban 75 százalék ellenzi az átnevezést, a megyeszékhelyen, városban és községben élők közül pedig egyaránt 68 százalék.

Forrás: atv.hu, 444

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Megáll az ész Kocsisnak meg a fidesznek most ez a legnagyobb gondjuk, hogy mindent átnevezzenek. Pedig ez igen sok pénzbe kerülnek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gyurka80
@Horizont: Azért vagy ilyen tájékozatlan.
csagyi
Itt nem csak a névváltozás aggasztó hanem amit ez a szándék,a "máté javaslat" takar. A sunyi hatalom gyakorlásnak egyik hátulról jövő dohos elképzelése ki tudja hová vezet és ki tudja milyen további lépéseket indukál?
Istenakinincsen
@Gyurka80: ma, 21:46 Hüha ezt miböl sikerült megállapítanod?
telegdilaci
@szaboria1:Ez téboly már az elmebaj határát súrolja,miket fognak még kitalálni? Remélem nem az Orbán királlyá koronázása a következő!
It's good to be bad
A hugyos Máté teljesen hülye lett,nemrég még a Csurka háta mögül szidta,gyalázta a fideszt,most meg ezekkel a baromságokkal jön elő? Tényleg ez a legfontosabb kérdés a 400 forintos euró,a 42.000 milliárdos hiány után?
A boltokban naponta emelkednek az árak,hol élnek ezek?
ómió
Még mindig a "bolsi kanton" meg a "párttitkár efftárs" vezetnek!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.