Új szintre lépett a konfliktus.

Harcba hívja nyaralni vágyó utasait a Ryanair "a Nagy Márton miniszter úr által kivetett ostoba adó ellen"

Fotó: Pau BARRENA / AFP

A Ryanair folytatja a harcot a magyar kormány "extraprofit" adójával szemben. Most új szintre lépett a konfliktus, a Ryanair utasai az alábbi levelet kapták a cégtől. 

"Tisztelt Utasunk!

A Magyar Kormány a közelmúltban egy alaptalan és indokolatlan „extraprofit” adót vetett ki rövid határidővel a rekordveszteséget szenvedő légitársaságokra, ezért szükségünk van az Önök támogatására, hogy ezt az ostoba és tisztességtelen adót, ami az utasainkat terheli, eltöröljük.

Nagy Márton miniszter úr múlt szombaton több hamis állítást fogalmazott meg, melyek a magyarázatát kérjük:

1) Miért vetnek ki „többletnyereség” adót az olyan veszteséges légitársaságokra, mint a Ryanair és a Wizz Air, amelyek rekordveszteségről számolnak be a Covid helyzet valamint az ukrán invázió miatt?

2) Miért állította hamisan Nagy minister úr, hogy más EU-országokban problémamentesen fizetik a „többletnyereség” adót? Ez teljesen hamis – egyetlen másik uniós ország sem vetett ki „többletnyereség” adót olyan veszteséges iparágra, mint a légitársaságok.

3) Miért hazudott Nagy miniszter úr a magyar családoknak, akik nem tudják megfizetni ezt a regresszív adót, amikor azt állította, hogy „az extraprofit adót senki nem hárítja át a lakosságra”. Amint azt Nagy miniszter jól tudja, az olyan légitársaságoknak, mint a Ryanair és a Wizz Air, nincs nyereségük, nincs „többletnyereségük”, így az uniós jog értelmében a légitársaságok szabadon meghatározhatják az EU-n belüli járatok repülőjegyeit (beleértve ennek az értelmetlen adónak az áthárítását is) anélkül, hogy a nemzeti kormányok vagy „fogyasztóvédelmi ügynökségeik” bármilyen módon beavatkozzanak.

Arra kérünk minden utast, hogy csatlakozzon hozzánk a Nagy miniszter úr által kivetett ostoba adó ellen, amely minden magyar családot és látogatót magasabb repülőjegy fizetésére kényszerít majd, amikor a Magyarországról induló légi közlekedés már a Covid-19 világjárvány idején is hatalmas veszteségeket szenvedett el, valamint most az Ukrajnát támadó illegális orosz inváziója miatt is."

A levél végén hozzáteszik, hogy a veszteséges iparágra abszurd „többlet-adó” kivetése csak károsítja Magyarország versenyképességét és a magyar családokat egy olyan időszakban, amikor Magyarországnak szüksége van a Ryanair alacsony viteldíjaira, hogy felgyorsítsa a Covid utáni gazdasági fellendülést.

"Arra kérünk minden Ryanair utast, hogy írjon ma e-mailt Nagy Márton miniszter úrnak, és szólítsuk fel, hogy fordítsa vissza ezt az ostoba és kártékony adót ami a magyar családokat terheli. Üdvözlettel, Ryanair Team"

- zárul a levél. 

Forrás: piacesprofit.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ómió
Nafene! Utasokból toborozna Vörös Őrséget a Ryanair Team!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.