Mától lépett életbe a korlátozás. 

Ha fűnyíróba venne benzint, mától 778 forintot kell fizetnie literenként

Fotó: MTI/Komka Péter

Péntektől, azaz június 24-től a kutakon 50 litert lehet maximum tankolni (mindenből, nem csak a hatósági áras termékekből), aki pedig kannába (például fűnyíróba) vinne benzint, az mától piaci árat fizet az üzemanyagért.

A piaci ár pedig nagyon durva:

95-ös benzin: 778,9 Ft/liter

Gázolaj: 832,9 Ft/liter

"A limitet aszerint határoztuk meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő, a jellemző átlagos tankolást meghaladja"

- fejtette ki az olajtársaság a Facebook-oldalán.

A Mol után egyébként az OMV is bevezette az 50 literes korlátozást a kútjain. A jellemző átlagos tankolás valóban bőven 50 liter alatt van, például Bujdos Eszter, a Holtankoljak.hu ügyvezetője szerint az autósok többsége 5-10 ezer forintért szokott tankolni, ami 10-20 liter üzemanyagot jelent.

"Szorul a hurok, egyre kevesebben élvezhetik a hatósági árat. Fokozatosan szűkül a kör, mint amikor a békát nem rögtön forró vízbe dobják, hanem lassan forralják alatta a vizet"

- mondta a 444-nek az ügyvezető.

Forrás: 444.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

polgarb
@KisTehen: Ne strapáld magad Riska, te csak legelj tovább nyugodtan!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
marhák..ezzel megint a tisztességes embert szívatják...nagyjából nulla másodperc alatt lefejtem otthon a benzint kannába, aztán mehet a következő kör a kúthoz...
kereső
@vacsi: Vágd le te kis sarlóval a 400 négyzetmétert. Hogy lehetsz ennyire stupid?
dr. prédikátor
FITYMASZRA SZAVAZÓ AGYMOSOTT BIRKÁK!!! MOST BEKAPHATJÁTOK AZ O1G CIGÁNY LÓKUPEC FASZÁT!!!
vacsi
@kereső: 600 négyszögöles kertünk van, gyümölcsös, kis veteményes, a nagy része gyep. A férjem kaszálja, fűnyírónk soha nem volt.
kereső
@vacsi: Igy könnyű, más kezével szedni a csalánt. Egyébként meg kaszálni az 50 cm-nél magasabb füvet szokták, nem a 10 centiset., azt nem is tudom , hogyan lehet nagy kaszával levágni.Nem mellesleg nem tudok kaszálni, sarlóra meg csak nem akarsz rábeszélni ugye?
Emmersson71
@vacsi: Majd megáll a szíve, ebben a rekkenőben, aztán kaszálhatsz te! Ennyire már ne legyen az ember fillérbaszó!
Kíméld az emberedet, vegyél neki egy elektromos fűnyírót és úgy 60 méternyi kábelt ;)
Emmersson71
"A limitet aszerint határoztuk meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő, a jellemző átlagos tankolást meghaladja"

HÜLYÉK!

Kimaradt a "képletből" egy tényező! Az idő.
Naponta, óránként vagy mi az időlimit?! És hogyan ellenőriznék a "trükközőket" az "üzemanyag-dílereket"? Megtankol, leszívja..majd újra tankolhat? Ha MOL-nál tankolt, mehet Lukoilhoz vagy OMV-hez? Esetleg egy rendszer figyeli rendszám vagy forgalmi alapján, mikor tankoltunk?! (ez törvényes?!)
Megannyi kínzó kérdés!
polgarb
@KisTehen: Ne strapáld magad Riska, te csak legelj tovább nyugodtan!
division
@Pálinkás Pál: Azért te tisztességes ember vagy, nem folyamodsz ilyenekhez ugye? :-)))
Kétségtelen, szar világ jön, főleg a szegényebb emberekre, de a középosztály is meg fogja érezni.
simmering73
@KisTehen: Nálunk például - ellentétben veletek - van áram a házban és nekünk elektromos fűnyírónk van. Akkor mit hisztizel a napelemmel - gyagyás Marha.
kereső
@Maccska: Képzeled el, nagyon sokaknak tényleg probléma- mert nem mind a 3200 faluban van benzinkút. Sőt- én még szerencsés is vagyok, meg azok is akiknek csak! 16 km-t kell azért menni , hogy tankolhassanak, a fúnyiróba, kaszába, fűrészbe legyen nafta. Az meg külön kitolás, hogy ha valaki csak !!!kannába akar venni benzint- az fizessen dupla árat, pedig nem nyerészkedni akar, csak a dolgát végezni. Mi a lófüttyöt lehet nyerészkedni 10 liter benzinen?
Apfelbaum
Egy közösségben vagyunk tagok,elfogadtuk a játékszabályokat és ömlött a pénz az országba amiből a kifingott gatyás felcsúti féreg kiépîtett egy undorító rendszert,ebben hibás az EU is!!
De visszatérve a benzin árakra,ha pl.Ausztria vagy Németek ezt csinálták volna,a vályogvető cigó lett volna az első aki tiltakozott volna .. dettó mint anno az IMF hitelfelvétel,még Bözsi Karakószörcsökön is félt az IMF-től közben azt se tudta micsoda...
Nos manapság soha nem látott államháztartási hiány van,hitelt olyan előnytelen felvételekkel veszünk fel amihez az IMF hitel szinte ajándék lenne,nem baj majd az unokák fizetik ha egyáltalán nem fog kiüresedni a szép hazánk mert akinek esze van az menekül innen
vacsi
@Emmersson71: Hajnalban kaszál, akkor lehet könnyen...
vacsi
@Apfelbaum: Igen, az EU ezt akarja, hogy a hazánk kiürüljön, és betelepítsék a migránsokat. Vagy rosszul gondolom?
Giovanni Alba
@kereső: ma, 17:59
Gyorskeresés eredménye a szuper kézi fűnyíró: www.praktiker.hu/kert/kerti-motoros-gep/funyiro/291665-bosch-funyiro-kezi-ahm30-30cm-4db-tengelykes-12-40mm?gclid=CjwKCAjwwdWVBhA4EiwAjcYJENCrnZsWU6V8buyjqIcXaPHSg0x8QLHkBnPhNSPa2AuTT2jHkN6C6BoCpzkQAvD_BwE
Ennél sokkal egyszerűbbet (kezdetlegesebbet) használtam. Csattogós lepke fiatal felnőtteknek. Amúgy meg jó móka, nem számít a kő vagy a bucka, és lehet ábrákat is rajzolni, leggyakrabban szívet.
Most lenne itt az ideje kihasználni a piaci rést, mit rést, szélesre tárt kaput, vagyis bérbirkákkal legeltetni (birkákkal bérlegeltetni), amivel mindkét fél jól jár.
kereső
@KisTehen: 19:14. Boci, te igazi aljas fideSS-es sz@rcsimbók vagy. Akkor mégegyszer, hogy , hogy többé eszedbe ne jusson kiforgatni-ás elhajlitani a valóságot. Nem az árral van alapvetően bajom- enhem nem vág földhöz, de bizony sokan lesznek, akiknek problémát fog okozni- hanem azzal, hogy mint gyalogos/biciklis állampolgár én IS!!!fizetem az autós hétvégi wellnes kiruccanásának költségeit az árstop miatt. És igen- mert én ezt felérem ésszel- büntetésnek érzékelem a kormányzat részéről, hogy a nyomorult 10 literes kannácskámba dupla áron kapom az üzemanyagot. Hogy miért?? CSAK- mert ennek ésszerű indoka nincsen, mert mit lehet nyerészkedni 10 liter benzinen?? 400 Ft-ot???Sőt- mert nincs minden faluban benzinkút, azért is fizetek, hogy vásárolhassak- és ez igaz még az autósokra is, akik olyan élnek, ahol nem tudnak tankolni.
Ami a csirke-farhátat illeti, jól emlékszem???, hogy ezt sem a kormány adja - mondjuk támogatásként hanem a kereskedelmi cég, aki árulja a terméket?? És duplán fizetek e miatt más termékért. Nagyon jellemző erre a hazug hatalomnak a kommunikációjára, hogy ezt is a saját "érdemeként" kommunikálja, miközben azért ez egy nagy szegényséfi bizonyitvány 12 év hatalomban töltött év után, amikor is 21000 milliárd ingyen pénz áramlott az országba, mindamellett, hogy a kisnyugdijasokra-, és a minimálbért kereső gyermekesekre nézve pedig megalázó.
Egyszóval aljas gecik vagytok mind, és kimélj meg a hazug, fölényeskedéstől- mert én még használom az eszemet, még nem büntetik.
kereső
@Giovanni Alba: Köszi, de nagyon meg vagyok elégedve az 1500-as MTD motorossal- könnyen indul, szinte "magától" megy.
Pálinkás Pál
@division: szerintem az tisztességes,aki orbánéknak alátesz...és valóban nem kell lefejtenem, mert időben gondoskodtam a dologról...
kereső
@KisTehen: Csak a lényeget hagyod ki fideSS-es fizetett trollja rogánnak. Nem kell kiabálni, mert hiába orditod- akkor sem bontod ki az igazság lényegét.
csak úgy....
mennyi is a büntetés ha nem vágja le valaki a telkén a parlagfüvet?
kereső
@csak úgy...: Nem csak a portáról van szó. Faluhelyen az a "divat", hogy a tulaj/lakó a portájához tartozó utca frontot is köteles rendben tartani. Árok, árokpart- járda...etc.Ha nem teszi, ugyanúgy büntetést kap, mint a portájáért. Itt nincsenek "közteresek"- akiket a város kivezényel, hogy rendet tartsanak,
ómió
Na! Legalább részben teljesül a "Maki-tábor" vágyálma!?
Toller Béla
Nyírja a fene a füvet ennyiért ! Majd az orbán ...
division
@Pálinkás Pál: Na igen, még szerencse, hogy neked nem is kell ilyenekhez folyamodnod, ahogy hála istennek nekem sem, hiszen akinek ezek nem tételek, azok minek vesződnének efféle dolgokkal? :-)
division
@Toller Béla: Inkább hagyod elgazosodni az udvarodat? Van elektromos fűnyíró is, vagy kézi kasza...Persze sok embernek derogál a munka, de azért az ember tartsa rendben a saját portáját.
Pálinkás Pál
@division: ismerve a tetves kormányunkat...időben bespejzoltam benzinből...és nem az ára miatt..ha holnap kiszáradnának a kutak, én azért többezer kilométert kényelmesen autózok..
division
@Pálinkás Pál: Ez az, sokkal nagyobb gond lesz a hiány, és ez nem csak a benzint érintheti majd. Tegnap pl. nem lehetett kapni cukrot, mára már szerencsére jött.
Pálinkás Pál
@division: nekem ne mondd,én tudom...azért tenném hozzá,ez egy mesterségesen generált infláció, nem sok köze van Ukrajnához...majd rájön a sok marha..
division
@Pálinkás Pál: Van benne valami, bár más országokban is jelen van azért valamilyen szinten, elég nyomasztó látnom pl. azon megtakarításom részét, ami állampapírokban van. Remélem azért rendeződik majd ez is, a tőzsdék is megbolondultak nagyon, és ha ősszel megint jön a vírus (ne menjünk bele, csak megemlítettem tényként), megint leszálló ágban lesz.
Pálinkás Pál
@division: globálisan gerjesztett az infláció..csak nálunk kuszaszemék rátettek egy lapáttal..
division
@Pálinkás Pál: Kezdődik az árstop hatása, az egyik benzinkúton már nincs benzin, és nem tudják mikor lesz, bár nem tudom, van e köze ennek ahhoz, hogy az egy OIL! kút.
Pálinkás Pál
@division: erről nem tudok mit mondani...budai vagyok, itt minden kút üzemel rendesen...
division
@Pálinkás Pál: Azt rebesgetik július vége felé lehetnek nagyobb problémák.
Pálinkás Pál
@division: nekem ugyan nem...múltkor már megbeszéltük...és a kocsik mindig fullra tankolva...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.