Budapest szabad város. Budapest a szerelem városa. Budapest a szabad szerelem városa. Mert Budapest mindenkié! – ezzel nyitotta Facebook-bejegyzését Karácsony Gegely.

Karácsony Gergely idén is kitűzte a szivárványos zászlót a budapesti városházára – nem lesz ebből baj?
Fotó: Facebook/Karácsony Gergely

Budapest főpolgármestere a Meleg Büszkeség Hónapja tiszteletére kitűzte a szivárványos zászlót a budapesti városházára. Mint posztjában fogalmaz, "a világ legtöbb nagyvárosában a Pride igazi örömünnep. Budapesten is az, annak kell lennie".

De hogy így legyen valóban, azzal van még dolgunk. Nem a magánügyekkel, hanem a közügyekkel van dolgunk. Elsőként és mindenek előtt a szabadsággal. Mert senki nem korlátozhatja a másik szabadságát anélkül, hogy azzal a magáét ne csorbítaná. Amikor mindenki egyenlő bánásmódban részesül, amikor mindenki emberi méltósága, hite, vallása, meggyőződése, orientációja tiszteletben van tartva, akkor beszélhetünk szabadságról. Amikor senkit nem érhet igazságtalan megkülönböztetés, akkor beszélhetünk az igazság érvényesüléséről. Hogy minek teremti az embert a Jóisten, az nem érdem, ám az, hogy kész és képes kiállni a szabadságáért, a másokéval egyenlő jogaiért, az tiszteletet érdemel. Akik ezt teszik, ők mások szabadságát is védik

- írta a főpolgármester, aki bejegyzése szerint azzal a hittel tűzte ki az LMBTQ-zászlót, hogy ez egyszer majd nem lesz érdekes, hanem magától értetődő.

Mint emlékezhetünk, tavalyelőtt a kenyerét jelenleg a Mi Hazánkban kereső Novák Előd több zászlót is ellopott, az okozott anyagi kár miatt pedig vádat emeltek ellene. Lehet, hogy érdemes őrt állítani a lobogó mellé, nehogy ismét megtörténjen a csúfság.

Forrás: Facebook

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@tomsawyer - régről: @tomsawyer - régről: Mert maga rettenet buta ? De Azért Csak kiderülnek a dolgok ?
durbincs
@csak húgy...: Csak Mert maga vizelte le a német Leopard harckocsikat ? amiért elzárták a gázt ?:
durbincs
@csak húgy...: Csak Mert maga vizelte le a német Leopard harckocsikat ? amiért elzárták a gázt ?:most meg grmány gyertya kéz- melegedöket vizelget ? @csak húgy...:Ezt @Emmersson71: -t pénzért vizeli ?
durbincs
@Néro2: @Néro2: látni magán születéstől buta ? azt minek irogat ,linkel ? Mert agyiszerencsétlen ? mint ez a @drrotf: ...@csak húgy...: ?@Eladott Ország: @CsipkeRózsa: @jesz: @Dr. Proktor: @kisfalud: @Horizont: az Ótvar ?
durbincs
@namihami: @grincss: @lusta: @Qqberci: csak mert maguk 50IQ-val ennek a @csak húgy...: nevű vizeletét isszák ?+ezek is@Jozefina: @Peller Anikó: @Eladott Ország: @balos: @Pálinkás Pál: @Havanagi: @Nessy: @tudode: @Béla333: @Emmersson71: @CsipkeRózsa: @Ludmilla: @fideszes gyökér: @Emmersson71: ?
durbincs
@drrotf: @balos: mert maguk a két vén 50Iq-s Csilletöcskölő hülye a lenti bányából ? @amortizáltok: maga+ szimplán ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok