A Független Benzinkutak Szövetsége szerint azért szigorítja a tankolási mennyiséget egyre több töltőállomás, mert nincs elég üzemanyag az országban.

Vészjósló üzenet a benzinkutasoktól: spóroljunk az üzemanyaggal, mert hamarosan elfogyhat
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

„Azzal a határozott kéréssel fordulunk a magyar autós társadalomhoz, hogy kezdjenek el spórolni az üzemanyaggal, elfogyhat az üzemanyag Magyarországon”

– mondta az rtl.hu kérdésére Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnöke.

A FBSZ elnöke, aki arra kérte a magyar autósokat, hogy:

Ne induljanak útnak üres autóval, hiszen négy, de akár öt egy irányba tartó ember is ülhet egy járműben.

Lehetőség szerint vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket.

Mérlegeljék, hogy milyen útvonalon jutnak el céljukhoz, tervezéssel csökkentve az autó fogyasztását.

A Lukoil kutakat üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. az RTL Híradóval azt közölte, hogy még a Molnál is szigorúbb, húszliteres mennyiségi korlátozást vezet be kútjain, kannába pedig piaci áron is legfeljebb 10 litert tankolhatnak náluk az autósok.

Forrás: rtl.hu

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Bogatir
Köszönjük Orbán elftárs hogy már megint kuplerájt csinálsz a hazánkból. Előszöt egész Európa idejár tankolni, aztán jön a hiány gazdálkodás. Ezt szeretitek tetves bolsevikok. Jó leszel, kapsz enni, rossz vagy, koplalj.Képtelen vagy tanulni te szerencsétlen?? Akkor húzz el Azerbajdzsánba.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
Épp ideje lenne elkezdeni a spórolást, de még mindig nincs 1000 se a bencin. De a kis magyarország ehhez kevés, globálisan kellene kurtítani benzin elpocsékolását, elégetését ami az emberiség korszakos bűne.

A szénhidrogének fejvesztett elégetése bűn ! Bűncselekmény a gyerekeitekkel szemben, de a mostani viszonyok láttán már saját magatok ellen is.
Törölt Nick
Ha árszabályozásokkal meg lehetne állítani az inflációt, akkor Argentína lenne a világ legstabilabb árszintű országa. 2021 őszén éppen 1432 termék árát fagyasztották be, de évtizedek óta dívik a mindenféle ár és bérkontrollok rendszere, hogy megállítsák a vissza-visszatérő (időnként hiper)inflációt. És a siker?
Ebben az évezredben háromszor ment csődbe az ország: 2001, 2014, 2020. Alternatív lehetőség még a „szocialista banán” esete, aminek az volt a jellemzője, hogy olcsó volt, csak nem lehetett kapni – de beláthatjuk, hogy ez nem túl nagy siker.
Argentína a legkirívóbb példája annak, hogy ezek a módszerek nem működnek.
Bogatir
Köszönjük Orbán elftárs hogy már megint kuplerájt csinálsz a hazánkból. Előszöt egész Európa idejár tankolni, aztán jön a hiány gazdálkodás. Ezt szeretitek tetves bolsevikok. Jó leszel, kapsz enni, rossz vagy, koplalj.Képtelen vagy tanulni te szerencsétlen?? Akkor húzz el Azerbajdzsánba.
Eladott Ország
Ide vezet a hadikommunizmus vagy háborús kommunizmus. Ilyen volt az oroszországi polgárháború alatt, 1918-tól 1921-ig. "A hadikommunizmus a szocializmus felé tett első lépésként is értelmezhető."
Baker
@Törölt Nick: Régi vicc...

Gazdag ember problémája:
- miért görbe a banán?
Szegény ember kérdése:
- miért, görbe a banán?!
ómió
Leállnak a finpmítóink!? Ez a legújabb aktuálbolsi hazugság?
Toller Béla
Tekintettel az objektív körülményekre, az, hogy ti nem kaptok üzemanyagot, nem jelenti azt, hogy ne lenne üzemanyag doszt ! Csak érdemesebb nem nektek adni, hanem exportálni (amíg az EU nem rúgja valagba a MOL-t), mert ott piaci árat fizetnek érte ! Végül is, ti kiabáltok, de nem nálatok a helyzet kulcsa !
division
@KisTehen: Az árstop miatt lassan hiány lesz mindenből, te ezt nem látod, vagy nem akarod látni? Tegnap pl. nem tudtam cukrot venni, mert egyik boltban sem volt. Nem kell az árstop, nem is kellett volna.
Baker
Aki nem tud üzemanyagot venni, az annyit is ér!
(Lézer Dzsoni után szabadon)
Istenakinincsen
@KisTehen: ma, 11:03
Pl:Attól fogyhat el,hogy az évmilliók során keletkező energiahordozókat elfüstöljük 300év alatt.Még nem fogyott el,de el fog fogyni ha így haladunk(előre:).Túl sok lett az autó(amiben többnyire egy ember ül és vicsorog a dugókban),leaszfaltoztuk a fél világot és bővíteni kell mert már a sok sáv sem elég...a meglévő városok úthálózata nem bővíthető.Mire minden kész lesz okafogyottá válik a nagy beruházás,mert tényleg el fog fogyni a fekete arany.
Németh István
MINDEN ELFOGYIK EGYSZER! DE a kreatív emberek miként a magyarok már is megoldották az üzleti lehetőséget! Nos ezért kell szabályozni a helyzetet! Gondoljuk át >> a tankolás 20 perc maximum, a lefejtés, útidőt is beszámítva - a tárolást megoldva 40 perc + értékesítés kellemes áron > mondjuk 580-ért ! De általában 600-ért nem is rossz üzlet! > ha csak 5-öt fordul a fazon egy nap, különböző kutaknál a környéken és minima 27 ezer forintot keres, tisztán!!! Ha külföldinek adja el még jobban jár! Na de ha több kocsija van és többen ráállnak a "jó melóra" több százezer is jöhet naponta!
Most kéne különben a farkánál fogva végig vinni a városon dugó-dani időben, a barom állat kari-geri-geci-faszit >>persze ha a kormánynak esze lenne! Ja és kicsit beleverni a moslék pofáját egyik másik dugó-dani autó hátsó lukába!
Németh István
JA!!! még annyit, hogy most kell spórolni amikor még van és nem akkor amikor már szarban vagyunk! Csocsi !! ÁMEN!
Libbantölő
A mocsadék rtl nek csak náci benzint adjatok 1200 ért! A libbantfasisztáknak pedig csak annyit adjunk amivel pont feltudják magukat gyújtani!
Istenakinincsen
@KisTehen: Kit érdekel románia...Az egész világban túl sok és felesleges ez a sok autó meg az autópályák,meg a kóválygás.
Te nem látod az egyszerű összefüggéseket sem?Hogy jön ide románia?
Arra válaszolj amit Neked írtam válaszként arra a kérdésedre hogy mitől fogyna el.Akkor megismétlem:Pl:Attól fogyhat el,hogy az évmilliók során keletkező energiahordozókat elfüstöljük 300év alatt.Még nem fogyott el,de el fog fogyni ha így haladunk(előre:).Túl sok lett az autó(amiben többnyire egy ember ül és vicsorog a dugókban),leaszfaltoztuk a fél világot és bővíteni kell mert már a sok sáv sem elég...a meglévő városok úthálózata nem bővíthető.Mire minden kész lesz okafogyottá válik a nagy beruházás,mert tényleg el fog fogyni a fekete arany.
drrotf
Érdekes hogy most nem szólalt meg Varga de Juci, hogy gyaloglásra akarják kényszeríteni a magyar embereket.Úgy látszik már nem ciki spórolni.
Istenakinincsen
@Németh István: Pista nem vagy te teljesen hülye,de azért használd a fejed néha arra amire való.
Szerinted azért van dugó Budapesten mert most XY a polgármester?Ennyire ostoba nem lehetsz.Amikor Budapest felépült akkor még szinte alig volt autó.Az épületek többnyire adottak,az utak köztük vezetnek.Mit szeretnél?Lebontsák a házakat és helyettük többsávos utakon dühöngjenek az autósok a dugók miatt?Aránytalanul növekszik az autók száma amit nem lehet követni úthálózat fejlesztéssel vagy szélesítéssel és nem is érdemes mert mire kész lenne a hülyeség netovábbja elfogy az üzemanyag ami ezt az egész őrült ide-oda kóválygást táplálja.Persze lenne ennek jóval ésszerűbb módja,de ez pillanatnyilag senkit nem érdekel.
Sebaj,mindennek eljön a maga ideje...csak sokszor már későn.Előre kellene gondolkodni és nem utólag.
Baker
@Németh István: a zeszed is elfogyIK eccer :P
Németh István
@Istenakinincsen: Az a baj, hogy van egy házmester (ez a kari-geri-geci-faszi) akit a gazda a kormány nem akarja picsán rúgni! Ez az egyik! A másik a kormány mint eddig folyamatosan kiválóan serte-pertél a megelőzések terén - kivéve persze a FŐVÁROS KOSZ-RENGETEGÉT ÉS EGYÁLTALÁN A LEAMORTIZÁLÁSÁT, A LAKOSSÁG HANGULAT TÉNYEZŐIT, NEM IS EMLÍTEM!!! @Baker: te menj a büdös picsába!
Németh István
Nem kellene a benzinkutasokra fogni a moslék baloldal szemét áskálódását és a lakósság basztatását! a benzinkutasok mondják akkor a büdös kurva anyjuknak dumáljanak hülyeséget ők az üzemanyagot adják ki és pénzt szedjék be de menjenek a bárcás kurva rohadt kurva anyjukba, hogy kéretlenül nyilatkozgatnak arról amiről halvány fingjuk nincs!! AKIK VISZONT RÁJUK HIVATKOZVA TERJESZTIK A MOSLÉK HÍREIKET AZOK, MEG a rohadt trippeles picsát és folydogáló pöcsöket tömködjék a pofájukba méla unalmukban is!
Németh István
TEHÁT spórolni addig kell amíg van miből! Ha az olajvezetékeket merő bosszúból szétbombázzák akkor bizony gond lehet az ellátással!Igaz ez kifejezetten aljas szemétség lenne azok részéről akik nem állnak hadi viszonyban velünk, és tegyük hozzá, hogy a mocskos hordájukat befogadjuk és el is látjuk az össz-lakósságunk terhére! Aki ezt a hír meg terjeszti a büdös rohadt trippeles kurva anyját kefélje inkább szájba!
Istenakinincsen
@Németh István: Pista!Pihend ki magad.Ennyire setét nem lehetsz!Folyik az udormány a szádból.Muszáj ezt így?
Ráadásul sületlenségeket irkálsz.Mit tehet arról egy"házmester"ha 10x annyi lakó van és 100x annyi autó?
Olyan szintű életmódváltoztatásra lenne szükség amire nem vagyunk felkészülve(felkészítve).
Aki Én
@division: Nem egyszer nincs csirkemell, marhahús, alufólia... több boltban.
Erre megkérdezi az agyatlan, hogy ,,mitől fogyna el?".
Ezek tényleg ennyire buták?
Amit nem képesek megérteni, arra rávágják, hogy hazugság.
Ennyi.
Aki Én
@Németh István: Kezeltesd magad, vagy végy egy kanna benzint, és vess véget a szenvedésednek.
Németh István
@Istenakinincsen: @Aki Én: A gondolkozásaitok sajnos nem éri el a csatorna-népességének legaljasabb és alsóbb szintjét! A kártékony állatok szintjén vagytok!
division
@Aki Én: Nem értik, mert nincs agyuk. Én is védtem a Fideszt te is jól tudod, 2018 - ig főleg, de utána már többször is kritizáltam bizonyos cselekedeteiket. Sajnos fizetett kommentelők meg mindig is lesznek, ahogy két havi egyszeri nyugdíjért rájuk szavazók is.
Németh István
@Aki Én: gondolom a kutasok azért vannak, hogy kiszolgáljanak! A hírek terjesztése mások dolga ! Nem az olyan szemeteké akik aljas módon csúsztatva a jelenlegi nyugalmat zrikálni akarják! érted BIBAS!
Németh István
@Aki Én: mondom üzemanyag! De azt is mondom hogy a kutasoknak az a dolga, hogy kiszolgáljanak és ne hangulatot gerjesszenek a moslék média által moslékul tálalt módod! Úgy hogy rohadjanak meg! >> akkor kell takarékoskodni amikor van és nem akkor amikor nincs!
Aki Én
@Németh István: Akkor ne terjessz híreket, te elmebeteg suttyó!
Mondom, egy kanna benzin megoldja a szenvedésed.
Istenakinincsen
@Németh István: ma, 12:46 Pista már megint bunkó vagy:))
Nincsenek káros/hasznos növények/állatok!Kártékony emberek vannak mint Pl:Te.
Mentségedre legyen mondva,hogy nyilván nem vagy tisztába azzal hogy mennyire gügye vagy.
Túl sokszor kerülsz saját magaddal ellentmondásba.
Németh István
@Aki Én: @Istenakinincsen: A lópaci hosszú cicije rendelkezésetekre áll!
Néro2
Most akkor Fityma szótárasan fel csökkent vagy le emelkedett.
Egyébként meg Fityma savazó : És ,és ? Meg legyen tánc meg zene meg zárcsökkentés. A kurva anyátok minden Fitymának.!
Lepényleső
Az üzemanyag fogyasztások 95%-ka (ha nem több) munkavégzéshez,ellátáshoz ma még nélkülözhetetlen?
Munkavégzés nélkül vélhetően munkabér sem lesz a min. 95% embertömegnek,- bezzeg a sárga csekkek?
Életben így pár éven belül a világon vajon mennyien lesznek? Ez itt a vége a nagy előremenésnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.