Az egyik díler külföldről rendelte a drogokat a felesége nevére. Közel 20 millió forintot ér a lefoglalt drog.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája (KR NNI) közleménye szerint egy 36 éves sárospataki férfi külföldi honlapról rendelte az illegális tudatmódosítókat, amit a rokonán keresztül értékesített tovább. A KR NNI miskolci nyomozó és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrök az információszerzéstől számítva egy hónapon belül csaptak le a gyanúsítottakra. 

A közúti hídon kapták el a drogdílereket a rendőrök Borsod és Szabolcs határán – videó

Fotó: police.hu

A rendőrségi közlés szerint május 10-én indított új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt büntetőeljárást a KR NNI Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Miskolci Osztálya, mert olyan információkat kaptak, amelyek szerint egy sárospataki férfi külföldről szerez be drogot, amit aztán több megyében is értékesít dílerek részére. 

A nyomozás során kiderült, a 36 éves B. Arnol az egyik rokonát, a 61 éves B. Sándort is bevonta az üzletbe. 

"A drogot – amiket külföldi weboldalon keresztül rendelt meg felesége nevére – rokona lakcímére szállíttatta ki egy futárszolgálattal. Majd rajta keresztül eladta egy baktalórántházi dílernek. Ezért a KR NNI miskolci nyomozói felvették a kapcsolatot a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársaival, és szoros együttműködésben közös akciót szerveztek"

- áll a közleményben. 

A rendőrök B. Arnoldra, B. Sándorra és a velük kapcsolatban álló 36 éves B. Tiborra azután csaptak le, hogy B. Tibor átvette a drogot B. Sándortól. Az akcióban a KR NNI Miskolci Osztályán és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán kívül részt vett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Jonatán Közterületi Támogató Alosztálya, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Tisza MEKTO bevetési egysége és a Borsod-Megyei Rendőr-főkapitányság Bükk MEKTA bevetési egysége is.

B. Tibort és a vele egy autóban ülő férfit a rendőrök június 24-én fogták el a II. Rákóczi Ferenc Tisza-hídon, mely Borsod és Szabolcs megyék határán áll. Az autóban több mint egy kilogramm barna kristályos anyagot találtak és foglaltak le a rendőrök. B. Tibor baktalórántházi lakásán is kutatást tartottak a rendőrök, ott digitális mérlegeket és tasakokat találtak. Vagyonvisszaszerzési céllal egy nagy értékű autót és három aranygyűrűt foglaltak le tőle, kihallgatását követően a nyíregyházi rendőrök bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték a letartóztatását is.

A rendőrök Sárospatakon is kutatást tartottak, ott összesen 4,5 kilogramm barna kristályos anyagot foglaltak le – ugyanolyat, mint amit B. Tibor autójában is találtak. A két lakásban tartott kutatás során fehér port és zöld növényi törmeléket, nagy mennyiségű simítózáras műanyag tasakot és több mint 6 millió forintnyi készpénzt foglaltak még le. A lefoglalt drog piaci értéke közel 20 millió forint, lefoglalásával 20 ezer adagnyi kábszer piacra kerülését akadályozták meg.

"A két férfivel szemben a büntetőeljárást a KR NNI Miskolci Osztálya folytatja le. Miután a vegyészszakértő megállapította, hogy a lefoglalt anyag kábítószer, a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelemmel gyanúsították meg, majd mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat. A gyanúsítottak száma bővülhet még, tekintettel arra, hogy a nyomozók vizsgálják, hogy a három férfi kivel állhatott még kapcsolatban"

- olvasható a közleményben.

Forrás: police.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
..."mindegyiküket bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat."...

Na, ezek hétfőn már kint lesznek...lesz is dajdaj mindenki nagy örömére...

Ezek simán megvesznek mindenkit...mindegy mennyibe kerül, megéri.
CsipkeRózsa
A hídon való elfogás jó ötlet, nem tudnak elfutni, csak ugrani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.