A szocialista EP-képviselő szerint Orbán politikai pávatáncos.

Az Index cikke szerint Ujhelyi István szocialista EP-képviselő vasárnap a Facebook-oldalán tett közzé egy nyílt levelet, melyben azt írta, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő az eheti Európai Tanács (EiT) ülésén elfogadta az ülésen elhangzottakat és alá is írta az erről szóló dokumentumot – itthon viszont egy ezzel szöges ellentétben álló országgyűlési határozatot akar elfogadtatni a Parlamentben. 

Ujhelyi szerint Orbán az ellen tiltakozik itthon, amit aláírt Brüsszelben

Fotó: Facebook/Ujhelyi István dr.

Mint Ujhelyi a bejegyzésében írja, "a Fidesz-KDNP jövő héten egy Európa-ellenes, teljesen abszurd országgyűlési határozatot akar elfogadni az Európai Unió jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán. Egészen nyilvánvaló, hogy mindezt azért akarják áterőltetni majd az Országgyűlésen, hogy zsarolni tudjanak vele a brüsszeli tárgyalásokon. A határozatban tulajdonképpen eredménytelennek és politikailag motiváltnak írják le a nemzetközi konferencia-sorozatot, a magyar álláspontként pedig többek között az Európai Parlament feloszlatását és az uniós szerződésekből az „egyre szorosabb egységre” való törekvés törlését fogalmazzák meg. Teljes abszurd az egész, nem véletlen, hogy még Navracsics Tibor is úgy nyilatkozott egy rádióinterjúban: még gondolkodik, hogy képviselőként megszavazza-e majd ezt a kormánypárti határozatot."

Ehhez képest írta alá az EiT ülésének záró dokumentumát, amellyel elfogadta az ülésen elhangzottakat. A bejegyzés szerint 

"a zárójelentésben éppen, hogy nem az Európai Parlament feloszlatása, hanem jogköreinek megerősítése mellett foglaltak állást az európai polgárok, például a jogalkotási kezdeményezési jog megadásával. Ezt az EiT záródokumentuma szerint Orbán Viktor tudomásul vette és elfogadta, mint az európai polgárok többségének álláspontját. Ugyancsak szerepel a konferencia jelentésében a szerződések módosításának és a tagállami hatáskörök felülvizsgálatának a megnyitása, de épp ellenkezőleg, ahogyan a Fidesz-KDNP otthon ezt határozatba foglalná. A folyamat eredménye épp, hogy a szorosabb együttműködés, a több európai hatáskör megadása – például az egészségügy területén – mellett szól, nem pedig a szorosabb egységre törekvés eltörlése mellett. Az EiT záródokumentuma szerint Orbán Viktor ezt is tudomásul vette és elfogadta, mint az európai polgárok többségi álláspontját"

- írja Ujhelyi. 

A szocialista politikus szerint ezeket a tényeket, amik az EiT záródokumentumában szerepeltek, itthon teljesen elhallgatták Orbánék, és ezzel ellentétes határozatot akarnak átnyomni a Parlamenten.

"Azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz miniszterelnöke politikai pávatáncosként rendszerint mást mond Brüsszelben és mást saját választóinak a köztévében, most azonban a sikamlós kétkulacsosság mellett konkrét hazugságon érhető a kormányfő"

- olvasható a bejegyzésben.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

amortizáltok
megmondta ne azt figyeljék amit mond hanem amit tesz , bátor mint a vakl.ó. szűkül ám a mozgástér is
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Ez a moslék újhelyi annyira egy jellemtelen szar alak, hogy a saját elvtársai is egy nagy senkiházinak ítélik! De mert kell egy szarkeverő barom aki pénzért mindenre képes ezért eltűrik és inkább futtatják! Ez a jellem dús pártjának no persze a szarmázas dk.-nak is a taktikája! Iszonyú milyen hazaáruló csőcselék sperma maradványaink vannak !
drrotf
@Németh István: Ha cikk tartalmát értéklted volna ilyn részletességgel, mint Újhelyi, kkor azt írtam volna, hogy lehet Veled vitázni, de így, hogy csak egy embert jellemzel, minden adat nélkül, mi értelme van ennek?Mit szólnál ha rólad szó szerint azokat írnák amit Te Újhelyiről?Gondolom az hinnéd hogy aki ilyenek írmásokról adatok nélkül, az vagy nagyon haragszik a másokra, vagy abnormálisan gondolkodik, és azt hiszi ha ezt megírja akkor majd ezen elgondolkodnak az emberek.Újhelyi csak annyit írt le hogy Orbán Viktor idehaza mást mond és odakint meg mást cselekszik, egy páva táncos!Ezzel a kijelentéssel vitatkozni lehet, de nem azzal, hogy a nyilatkozót szellemi toprongynak mutatod be.Ez a Te véleményed és ezt senki nem vitatja el tőled.Legfeljebb csodálkozunk, hogy hogy lehetsz ennyire következetlen?Újhelyi szemében a szálkát, Orbánéban a gerendát sem veszed észre!Az sosem bántott , hogy Orbán KISZ titkárként kezdett politizálni, majd liberális lett, / az európai liberális szövetség vezetője is volt./ Majd illiberális lett, most meg kereszténydemokrata elveket vall.Gondolkodtál már rajta, hogy miért járta be ezt az utat?Nem hatalomért, amihez rengeteg pénzt is szerzett, no ha nem is magának, de a tágabb családjának egészen biztosan!Ez a magtartás nem inkább olyan amelyet meg kell vetni, mert hogy azt a következtetést lehet és kell levonni, hogy ez az ember valamiért úgy váltogatja nézeteit mint más az alsóneműjét, és nem lehet azt állítani róla hogy ő egy eszméihez ragaszkodó , állhatatos, szilárd jellemű politikus!A hozzászólásokat pedig nem azért találták ki hogy az emberek egymást pocskondiázzák, hanem azért, hogy egy eseményről, itt Orbán EU-ban kifejtett tevékenységéről, és az itthoni tájékoztatás különbségéről mondjanak véleményt.Nem kellene a másik embert a sárba taposni, mert nem azonos a véleménye az enyémmel.
ómió
Újhülye efftárs eszerint nem képes disztingválni Európa jelene és az "Európa jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán"!? Gyakori efftársi "betegség"!
Németh István
@drrotf: sajnos nem tudlak, de igazából nem is akarnálak meggyőzni! Az ujhelyről kialakult véleményem hosszú évek tapasztalatára épül! Igaz minden betűje! @T-Boly: @durbincs: addig amíg az Orbán Viktor az eu.-ban úgy képviseli a nemzetünk érdekeit ahogy látjuk érzékelhetjük és tapasztaljuk addig minden lépését támogatnunk kell! A moslékszövetség (a balliberális és a kommunista szemetek) egyik legaljasabb tagja, a nemzetünk ellen és kárára való megnyilatko-zásaival rászolgált arra, hogy közutálatnak legyen egy ekrattáns figurája! Még azoké is akik, bár balliberálisok, de magyar érdeket, értékrendet képviselnek!
Németh István
@durbincs: emlékszem amikor ez az újhülye a fideszbe akart belépni és funkcit is egben >> elutasították > mondván egy érdekhajhászra nincs szükség, pláne, aki játsza, hogy mindenhez ért és osztja az észt közben képzetlen, alul-képzett hülye minden téren! Ekkor ment az mszp-hez nagyot benyalva, mivel a sok hülye közül kitűnt a részleges nyelvtudásával hát elkezdték futtatni! Sajnos ez lett belőle; egy nemzetellenes ócska szemét ! Hát én bebetonoznám, beragasztanám valamelyik cipőbe a Dunapartron biztos örülne a kiváló jó időnek - meg nem is rontaná a Magyar nemzet ázsióját az eu.-ba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.