Szalay-Bobrovniczky Kristóf miniszter arról is beszélt, hogy a Magyar Honvédség a következő években is fenntartja a NATO-vállalásait a missziókban. Szerinte az orosz-ukrán háború miatt még nagyobb lesz a nyomás.

Rendkívül súlyos a migrációs helyzet Magyarország déli határánál – közölte a honvédelmi miniszter vasárnap a Facebookon azt követően, hogy látogatást tett a hadsereg kelebiai határvédelmi bázisán.

Honvédelmi miniszter: rendkívül súlyos a migrációs helyzet a déli határon

Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf/videórészlet

Szalay-Bobrovniczky Kristóf hangsúlyozta, az idén több mint duplájára emelkedett azok száma, akik engedély nélkül próbáltak bejutni Magyarországon keresztül az Európai Unió területére.

"A kialakult helyzetről személyesen tájékozódtam a Magyar Honvédség kelebiai határvédelmi bázisán, és megköszöntem a katonáknak a szolgálatot" – közölte a tárcavezető.

Kiemelte, a biztonság alapvető nemzeti érdek, és ennek a biztonságnak garanciája a magyar honvédség, amelyre mindig, minden körülmények között számíthatnak a magyar emberek.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf leszögezte, a kormány álláspontja egyértelmű: a migrációs problémákat a kiindulópontjukon kell kezelni, ezért a Magyar Honvédség a következő években is fenntartja NATO-vállalásait a missziós részvételekben.

Rendkívül súlyos a migáricós helyzet Magyarország déli határánál. Az idei évben több mint duplájára emelkedett azok...

Közzétette: Szalay-Bobrovniczky Kristóf – 2022. június 26., vasárnap

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Clavigo
Rendeljünk még vagy 12- 24 repülögépet ,,ennek a reteknek a gyárából .. Vagy adjunk neki kölcsönt,,az 50 mrd- on felül ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
Rendeljünk még vagy 12- 24 repülögépet ,,ennek a reteknek a gyárából .. Vagy adjunk neki kölcsönt,,az 50 mrd- on felül ?
kulabombaafityiszre
Ő a Szentkirályi-baszni fogok-Alexandra asszonyság férje?
colibri
Mi történt Bakondival, fiatalabbra cserélték?
Törölt Nick
@colibri: Nekem is az ugrott be, hogy Bakondi a migrációs nyomásos fő riogató. Vajon hova lett?
ómió
Ez, akkor, ugye, az efftársaknak "szüret"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.