A lány nem merte a szüleinek elmondani, hogy mi történik vele az iskolában, mert a zaklatója megfenyegette. A szülők szerint a tanárok tudtak a zaklatásról, de nem szóltak és tettek ellene semmit.

A Blikk cikke szerint egy 13 éves lányt az iskolatársa folyamatosan fizikailag bántalmazott hónapokon keresztül, a lánynak pedig annyira elege lett az iskolai bántalmazásból, hogy annyi vodkát ivott, amennyibe kis híján belehalt. 

Hónapokon át bántalmazta egy iskolatársa a 13 éves kislányt, aki annyi vodkát ivott, hogy majdnem belehalt

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A lap beszámolt a 13 éves lány, Korina idén áprilisi rendőrségi vallomásáról is, aki a következőket mondta el:

Elkezdett ütögetni. Először viccesnek szánta, meg én is azt gondoltam, hogy az… Elég erősen megütögette az arcomat, a vállamat, a combomat. Szünetben ment mellettem a folyosón, odajött, meglökött, megütött… Én nem ütöttem vissza. A tanárok és az igazgató számára kiderült ez az ütögetés… Ő igazgatóit kapott, én meg szaktanárit… Őt nem érdekelte az igazgatói. Minden nap csinálta. Egyre erősebben. Ez így ment hónapokon keresztül minden nap

A nyomozás a szülők feljelentése nyomán indult meg, miután a lány annyi vodkát ivott, hogy nem sok kellett hozzá, hogy belehaljon. A tette okát az iskolai bántalmazásokat jelölte meg, amik tavaly szeptember óta tartottak.

A lányt a Heim Pál Kórházban ápolták és kezelték, majd amikor jobban lett és hazaengedték, akkor ültek le vele a szülők beszélni. Ildikó, az édesanya a lapnak felidézte, lánya egyszercsak elkezdett zokogni, alig értették, hogy mit mond, de végül kiderült számukra, hogy az egyik osztálytársa, egy erős nagydarab fiú folyamatosan bántalmazta őt, napi szinten, hét hónapon keresztül.

Így tudtuk meg a férjemmel, Zsolttal, hogy a naponta látott kék-zöld foltok, sérülések, hátfájdalom nem az eleséseknek köszönhetőek, hanem annak, hogy az egyik osztálytársa, egy erős, nagydarab fiú folyamatosan bántalmazta őt napi, szinten hét hónapon keresztül. Előfordult az is, hogy a srác teljesen váratlanul, minden előzmény nélkül lelökte Korinát a lépcsőn, vagy hogy könyvekkel püfölte a fejét. Ráadásul meg is fenyegette azzal, hogy nekünk esik bajunk, ha beszél itthon minderről, ezért Korina nem mert segítséget kérni tőlünk

- magyarázta az anya a lapnak.

Láttuk, hogy Korina megváltozott, de például azt, hogy fekete ruhában kezdett el járni, kamaszos dolognak tudtuk be. Főleg, hogy amikor a szaktanári figyelmeztetések miatt voltunk az osztályfőnöknél, és rá is kérdeztünk, van-e valami baj Korinával, a pedagógus csak annyit közölt, hogy a szaktanári intéseket a lányunk azért kapta, mert beszélget az órákon a társaival. Egyébként kijelentette, hogy semmi baj nincs vele

- mondta el az anya.

A szülők emiatt feljelentést tettek, az anya pedig nem volt hajlandó elengedni a lányát az iskolába. Mivel azonban a zaklató a szomszéd lépcsőházban lakott, így a lány a lakásból sem volt hajlandó kimenni, szülei végül úgy döntöttek, hogy a fővárosból egy Pest megyei településre költöznek.

Korina újra nagyon jól tanul, látszódik a változás, bár a hangulatingadozások még nem múltak el

– mondta az apa a Blikknek, és hozzátette, szerették volna már pszichológushoz elvinni a lányukat, ám előbb a rendőrség rendelt ki igazságügyi pszichológus szakértőt, de a vizsgálat elég "érdekesre" sikeredett.

Amikor ugyanis tíz perc után Korina kijött tőle, megrökönyödve közölte, hogy a szakember a fejéhez vágta, hogy „csak ennyi történt?" Felháborítónak tartjuk, hogy a szakértő szerint a több hónapon át tartó bántalmazásra, fenyegetésekre csak legyinteni kellene!

- mondta el a lapnak az apa, aki hangsúlyozta, azzal is szembesülniük kellett, hogy az emberek a gyerekek közötti konfliktusokat nem veszik komolyan.

A lap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta, a XI. Kerületi Rendőrkapitányság idén április 4-én rendelt el nyomozást testi sértés vétség gyanúja miatt, gyanúsítotti kihallgatás még nem történt, a rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az ügyet. Ugyanakkor a lány anyjával szemben is rendőrségi eljárás indult, mert felpofoza a Korinát rendszeresen zaklató fiút. 

Nem vagyok büszke arra, amit tettem, de nagyon feszült voltam. Azért is forrt bennem a düh, mert épp akkor értünk haza az iskolából, ahol kiderült, hogy a tanárok igenis tudtak arról, hogy Korinát kikészíti és bántja az osztálytársa, mégsem tettek semmit ellene

- mondta el a Blikknek az anya, aki azt is megemlítette, hogy szerette volna, ha az iskola vagy a tankerület is kivizsgálja az ügyet, de nem járt sikerrel.

A tankerület arra hivatkozva nem akar vizsgálatot indítani, hogy rendőrségi eljárás van folyamatban. De jártam az Oktatási Hivatalban is, ahol azt közölték, ez nem az ő illetékességük, és a gyámügynél sem tettek semmit, amikor jeleztem nekik, hogy Korina bántalmazójával, aki másokat sem kímél, komoly gondok vannak. Miként lehet, hogy mindenki úgy gondolja, semmit sem kell tennie ilyen ügyekben, és hárítja a felelősséget?

– mondta el a lapnak az anya.

Ha segítség kell

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

Forrás: blikk.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Málna
Szegény kislány, igazi áldozat típus, máshol is meg fogják találni az agresszorok.
csak úgy....
az aljas agresszív felnöttekkel egyenes arányban szaporodnak az aljas agresszív kölkek!
vacsi
"Ugyanakkor a lány anyjával szemben is rendőrségi eljárás indult, mert felpofoza a Korinát rendszeresen zaklató fiút. "
Ez igen!
Aki Én
@vacsi: Nyilván nem ez kellene, hogy legyen a megoldás, de a hatóságot elnézve nem marad más, ha valaki megakarja védeni a gyerekét.
Aki Én
@KisTehen: Te egy idióta vagy, és ez orbántól valóban független.
percsi
"Amikor ugyanis tíz perc után Korina kijött tőle, megrökönyödve közölte, hogy a szakember a fejéhez vágta, hogy „csak ennyi történt?" Felháborítónak tartjuk, hogy a szakértő szerint a több hónapon át tartó bántalmazásra, fenyegetésekre csak legyinteni kellene!"
Kívánom ennek a szakembernek, hogy minden nap zaklassák, bántalmazzák. Kíváncsi lennék, meddig bírná. Szerintem első alkalom után rohanna feljelentést tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.