Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta George Friedman magyar származású, nemzetközileg elismert amerikai geopolitikai stratégát – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Kiderült! Őt fogadta ma Orbán Viktor a Karmelita kolostorban

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök fogadja George Friedman magyar származású, nemzetközileg elismert amerikai geopolitikai stratégát a Karmelita kolostorban 2022. június 27-én. A találkozón megvitatták az elhúzódó ukrajnai háború, valamint a nyomában járó súlyos gazdasági válság legújabb fejleményeit. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A beszélgetésen, melyen részt vett Csák János kulturális és innovációs miniszter, valamint Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója is, George Friedman bemutatta Vihar a csönd előtt című új könyvét, amely Magyarországon az MCC Press gondozásában jelent meg.

A hétfői találkozón megvitatták az elhúzódó ukrajnai háború, valamint a nyomában járó súlyos gazdasági válság legújabb fejleményeit.

George Friedman Budapesten született zsidó szülők gyermekeként. Családja a kommunista hatalom elől menekülve először Ausztriába, majd az Egyesült Államokba vándorolt ki. Friedman világszerte számos katonai és kormányzati szerv munkáját támogatta tanácsadóként. 1996 és 2015 között az általa alapított Stratfor magánhírszerző cég és geopolitikai agytröszt elnöke volt. A Stratfortól való távozása óta a hasonló profilú, szintén általa alapított Geopolitical Futures elemzőportált irányítja. Műveit több mint húsz nyelvre fordították le, magyarul számos könyve elérhető – írja az MTI.

A 444.hu elmékeztet

George Friedman 2016-ban arról beszélt, hogy olyan évszázad még nem volt, ami ne hozott volna nagy háborút, és ezt a 21. században sem ússzuk meg.

Azt mondta, az új háborúkat a feltörekvő erősek szokták kiprovokálni az addigi egyensúly kibillentésével, és akkor a leginkább veszélyes feltörekvőknek Japánt, Törökországot és Lengyelországot tartotta. Úgy vélte, ezért a következő nagy háború jó eséllyel a Csendes-Óceán ázsiai részén, a Közel-Keleten vagy Kelet-Európában törhet ki. 

Forrás: MTI, 444

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Mintha némi náci felhangja lenne a dolognak:. ""A mi zsidónk jó zsidó!""
Esetleg:. ""Azt, hogy ki a zsidó, azt mi mondjuk meg!""
Hogy a sok ostoba fideszes folyamatosan láthassa és igazodhasson a követendő direktívához!
csak úgy....
kíváncsi vagyok a notórius zsidózgató fideszes atyafiak véleményére!
orbán ismét talált magának egy aktuális sorost? ;)
Emmersson71
@KisTehen: Egyelőre! Anno Soros is a mentora volt :P
csak úgy....
@KisTehen: a ti oldalatokon! :) ez aranyos...
és hol van egy szélkakasnak az "oldala" ?
namihami
Mintha némi náci felhangja lenne a dolognak:. ""A mi zsidónk jó zsidó!""
Esetleg:. ""Azt, hogy ki a zsidó, azt mi mondjuk meg!""
Hogy a sok ostoba fideszes folyamatosan láthassa és igazodhasson a követendő direktívához!
Toller Béla
Hatalmas csődben lehet orbán, ha ezzel a gazfickóval tárgyalgat. Mert ugyan, mit tud ez neki tanácsolni ? Teljes önkényuralmat, kizárólagosságot a gazdaságban, letört béreket és munkavállalókat, a politikai pártok betiltását és a rendőrség állig való felfegyverzését. Ennek a pasasnak ez a sémája. És most éppen munkát keres ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.