Kálmán Olga úgy vélekedett: az elszabaduló élelmiszerárak maguk alá temetik a magyar családokat.

Orbán Viktor a Facebookon büszkélkedik vele, hogy milyen keményen oktatta a parlamentben Kálmán Olgát

A kormány pedig tétlenül nézi, hogy hétről hétre drágulnak az élelmiszerek, "egy hónapon belül tíz százalékkal többe kerül a hús, a krumpli, másfélszer annyit kell fizetni tíz darab tojásért, egy év alatt 37 százalékkal drágult a tejtermékek ára"

- mondta a DK képviselője.

Az ellenzéki politikus szerint a kormány tehetne az áremelkedések ellen, a DK több hete kéri, hogy csökkentsék több termékcsoport, így az alapvető élelmiszerek áfáját az év végéig nulla százalékra.

Orbán Viktor miniszterelnök válaszában hangsúlyozta: az egész kontinenst háborús infláció sújtja, és aki közelebb van a háborús zónához, ott az infláció is magasabb.

A kormányfő rámutatott:

ha áfát csökkentene a kormány, nem az ár menne lejjebb, hanem a kereskedők tennék el a különbözetet, ezért helyesnek és fenntartandónak nevezte, hogy megvédik a rezsicsökkentést, hogy az élelmiszer-termékek egy részén ársapka van, üzemanyag-ársapkát vezettek be és a kamatokat is bekorlátozták.

A kormány megvédi a családokat – jelentette ki.

Kálmán Olga viszonválaszában arról beszélt, hogy szerinte az emberek hétköznapi életében semmi javulást nem okoztak az ársapkák.

Orbán Viktor kiemelte: a kormány négy dolgot vállalat, megvédik a munkahelyeket, a nyugdíjakat, a családtámogatási rendszert és a rezsicsökkentést is.

Orbán Viktor Facebook-oldalán is megosztotta válaszát, azzal a címmel, hogy (utalva Kálmán Olga korábbi műsrvezetőségére) "Egyenes beszéd – ezúttal a Parlamentben".

Forrás: MTI, Facebook

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gina_cat
@Maccska: Kérdésekkel zaklatta szegény Doktorminiszterelnökurat... A rohadék! XD
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
gina_cat
@Maccska: Kérdésekkel zaklatta szegény Doktorminiszterelnökurat... A rohadék! XD
kulabombaafityiszre
Keménykedett egy nővel a putyin csicska viktormihály.
Bátor ember,ez a putyin csicska.
csagyi
Az eddigi tapasztalat valóban az volt,hogy ha csökkentették az áfát egy terméknél akkor az csak néhány hétig tartotta a csökkent árat utána ismét a régi áron árulták. Sajnos az áfa csökkentés valóban nem a legjobb megoldás mint azt már néhányszor láttuk.
Peller Anikó
'Egyenes beszéd'

Nacsok, tán ez volt az első? Nagy taps.
Peller Anikó
@csagyi: Hát igen, kormányozni kéne, nem lopni. De a libatömőknek csak ez kell.
justhpeter
@Peller Anikó: Nem érted. @Libbantölő:-től nem tud elvenni semmit Orbán, mert nincs a fejében semmi. Ezért sem tud különbséget tenni a miniszterelnökúr és Kálmán Olga között. Mert amúgy semmi különbség nincs, mert politikusnak mindkettő megélhetési. Ezt viszont @Libbantölőnek nem mondjuk el.
Törölt Nick
Fidióták, nem Kálmán Olga az oka annak, hogy horror ára van az élelmiszernek.
tudode
Kálmán Olgával kapcsolatban a nemzethy gácsérral nem történt egyéb, törlesztett , mivel ellenzékben egyik nagyinterjú során büszkélkedett azzal, hogy őfélesége logiKÁJA másképp működik:
.
Lássuk csak:
.
:--- Egyenes Beszéd, Orbán Viktor nagyinterjú, Kálmán Olgával, 2007
www.youtube.com/watch?v=X9RZkWo9UvY&t=291s

„””””Egyenes Beszéd, Orbán Viktor nagyinterjú, Kálmán Olgával, 2007””””

www.youtube.com/results?search_query=Orb%C3%A1n+2009+K%C3%A1lm%C3%A1n+Olg%C3%A1val
----------------------
.
Nem történik egyéb, mint ki a Duna vízét issza saját mocskát issza vissza:
.
---- BEST OF PARLAMENT
www.youtube.com/watch?v=LAu2auj_HBI
.
„”””Az elmúlt pár év kínosabb videó az Országgyűlésről összeszedve, szerintem a sírás (nem a nevetéstől) garantált.””””
---------------
.
No komment!
Nessy
rbánnak néha annyi fogalma sincs a valóságról, mint egy hathetes macskakölyöknek! Rezsicsökkentés védelme: elvonások, extra adók. A közületi rezsi piaci árait a termékekben és a szolgáltatásokban, mindannyian fizetjük. Pár élelmiszeren ársapka, amit a többi termék árában fizetünk meg.A kenyér, pékáru, tejtermék zöldség, gyümölcs árak az egekbe. Az euró/forint árfolyamról ne is beszéljünk.A többi szöveg stimmel!
jesz
Kálmán havi kétmillióért mond, amit mond...
Jakab szintén..

Most mindketten nagyon büszkén beleszaladtak egy maflásba..
Borsó
A magyar családok pontosan azt kapják, amit kértek. Beálltak tátott szájjal a lófaszfa alá és megrázták, hát most 4 évig nyeljék szorgosan, ami onnan lepotyog. Jó étvágyat, Magyarország.
csak úgy....
@Borsó: valahol van arról valami hiteles adat,hogy orbánék alatt hányan lettek kilakoltatva ,hányan fagytak meg és az elkeseredett öngyilkosokról?
Peller Anikó
Egy adatot találtam: 46 626 covid hulla = 7 852 Budapest + 38 774 Vidék

A kérdésben feltett halálozási adatok vélhetően kisebbek.

2016 és 2020 között 13 470 ingatlankiürítés történt Magyarországon a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyilvántartása alapján.

A kilakoltatási Oratórium miatt a járvány alatt fékeződött a családok megsegítése és így kevesebb kilakoltatás történt a családbarát kormány jóvoltából.

A járvány első hulláma után fellélegezhettek a kilakoltatók, 2020 júliustól szeptemberig 957 ingatlant ürítettek ki. hvg.hu/itthon/20201223_kilakoltatas
Aki Én
@Maccska: az csak Gyurcsány alatt igaz, hogy az inflációról és a 250 forintos euróról a kormány tehet, igaz agyatlan?
Olga meg, hogy mer akár kérdezni is?
Egyébként neked nem mindegy, úgysem érted.
Edebácsi
Egyenes beszéd és Orbán Viktor?! Egymásnak ellentmondó fogalmak.
ómió
És efftársi típusú népzsebit nem követelt a "független, objektív" efftársnő!?
balos
@szódómió-fasz csicska az ispán vár a felszópásra!
balos
@Edebácsi: Ez így igaz!Olyan "ív" van a gerinctelen féregben,hogyha mondana egy egyenes "beszédet" belehalna!
balos
@sgl: A politikába "keveredő-emberek" jó része a ruhatárba leadja a gerincét is!Aki nem azt a "dózer" elsimítja!
Németh István
Orbán Viktorunk, nagyon finom Úriember módjára járt el! Ez a hülye gyurcsányista nyalógép beülvén a parlamentbe, egy beküldött senkiháziként, leginkább takarodjon ki onnan, nem oda való, legfeljebb a gyutcsányéknál takarítónőnek, egy-egy taktus után!!
Yoda69
orban hazudik. A lengyelek kozelebb vannak a haboruhoz, es az Ukran hataruk is sokkal hosszabb mint a mienk. Naluk alacsonyabb az inflacio merteke, es a Zloty sem romlott akkorat mint a Forint.
orban a haborura akarja kenni az elcseszett gazdasagpolitikajuk eredmenyet. A rekord hianyt, az eladosodottsagot, a romokban levo forintot es a rekord inflaciot.
Ezzel csak az agyhalott fideSS-barmokat tudja meggyozni, lasd eggyel feljebb.
amortizáltok
@Yoda69: Surányi itt megirta 340 lehetett volna az EURÓ de a vizes 8888 utáló semmit nem tett igy a kis kamatemeléseivel max ártott mert az a gyengeséget jelenti a pihacoknak na majd lesz uj pénztárnok vissza megy a Simicska aztán alakul ám . orbán meg max ötleteivel akar világmegváltóként villogni most ippen fegyverkezést gyorsít és pénz is lészen majd a pedagogusok béréből??? hahaha kabaré ám lassan
Yoda69
@Maccska: Az Euro inflacioja toredeke a forintenak. Ha most Euronk lenne, akkor a fizetesek nem veszitenenek evi 15-20%-ot az ertekukbol az Eurohoz viszonyitva.
drrotf
Orbán Viktor elfelejtette, hogy a törvény szerint neki nem oktatni kell a miniszterelnököt kérdezőt , hanem érdemben válaszolni kell a feltett kérdésre!Erre a ház elnöke sem figyelmeztette a doktorminiszterelnök urat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.