A főpolgármester közösségi oldalán cáfolta azt a híresztelést, amely szerint a fővárosi vezetés emelné a jegyek és bérletek árát.

Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében leszögezte, hogy a vonaljegyek és a bérletek ára marad Budapesten a 2014 januárja óta érvényes szinten. Csupán a főleg turisták által vásárolt termékek, például a 24 vagy 72 órás jegyek és a pótdijak fognak emelkedni.

Karácsony Gergely: a jegy- és bérletárak maradnak

Fotó: 123rf.com

Nem emelik a vonaljegyek és a bérletek árát, mert a városvezető szerint nincs olyan áremelés, ami megoldaná a budapesti közösségi közlekedés finanszírozási problémáit. A főpolgármester úgy látja,

A legnagyobb gond az infláció és elszálló energiaárak mellett az, hogy az állam folyamatosan egyre kevesebb részt vállal a budapesti közösségi közlekedés finanszírozásából.

Ez a szám a többi európai országhoz képest is jóval szerényebb Karácsony szerint, viszont egyvalamiben élen jár a többiekhez képest: a város saját forrásainak az elvonásában.

Forrás: Index.hu

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Lekell venni a havi több 100ezer /milliós fizetésekből az összes képviselő főpolgármester meg a helyetteseiknek és a bkk összes vezetőinek a béréből bizonyos % ot a nép javára és támogatni kell a tömegközlekedést! Jaaaa hogy havi 3=400 ezer nem elég?? Más is ennyiből él nem milliókból!Na karigeri milyen ember vagy?
ómió
Meg sajnos te is, Mutyigeri efftárs!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.