Nagyon durva drágulás jön az MNB szerint.

Minden eddiginél brutálisabb infláció jön! Ez mindenkinek fájni fog

Fotó: Pixabay

A Portfolio azt írja, 2022 egészére vonatkozóan 11–12,6 százalék között alakulhat az infláció a jegybank szerint, pár hónappal ezelőtt még úgy számolták, valahol 7,5–9,8 százalék közötti lesz a pénzromlás átlagos mértéke idén.

Májusban 10,7 százalék volt az infláció,

ami a következő hónapokban átlagosan megközelítheti a 16 százalékot.

Forrás: Telex.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
@Maccska: Kívülállóként jót nevetek: az ország fele idióta, a másik fele libsi. Persze tudjuk, hogy a nagyobb fele nem libsi. (Csak szimpla degenerált)
Peller Anikó
Magyarország jól tejesít amíg jönnek az eurómilliárdok. És teljes gőzzel lopjuk.
Néro2
Már miért fájna ? Épül és szépül hatvanpusztai gecienda a Nemzeth Nagy Gáza gazdagszik saját lábon álló gyermekekkel egyetemben ... Majd beleírják a babafos szilárdságú a-Laposukba buzijuk tákolmányába , hogy infláció márpedig nincs
oszt' jónapot. Meg egyébként is Fityma bőrdarab savazó Nagy Orr Bánjuk kevlárgatyájában hordott fején megmondja És és ?Van tánc meg zene meg zárcsökkentés és annyi legyen is elég mindenkinek. Meg egyébként is az emúúúút 100 év legjobb 12 éve. Egyébként meg már az is érdekes , hogy az infláció felét már el is ismerik. De sebaj mert le emelkedünk vagy fel csökkenünk vagy húúúgy is kell mondani Fityma szótárosan.
balos
@Néro2: Azért ne feledd,hogy ebben a kuplerájban ki fizeti a "révészt",aki vissza akarja hozni az "első-éjszaka-jogát is!Mi lesz a szájerekkel és a keleta-tákolmányokkal?
Jozefina
Mert az orbáni maffia jól teljesít!!!?? A nép azaz a "jobbágyok" meg dögöljenek meg??!! Már kezdik nyalni az EU seggét, mert nagy hiány van az ellopható pénzekből!!?? Az EU meg egy nagy idióta ha egy centet is ad nekik!!??
balos
A mindenki szerintem a fideSSes tömeggyilkos tolvajokra nem áll meg!
ómió
Ez egy "efftársi érában" szinte "normál"! Bokros efftárs 30%-osát meg "messziről ugatja"!
csak úgy....
@ómió: látom orbán efftársnak is sikerült a norma.. :)
kormanyos63
Már most meghaladja az infláció mértéke a 30%-ot, aki vásárol, az meg tudja ezt erősíteni!
Szinte mindennap emelkednek az élelmiszerárak, már követni sem lehet őket!
Ilyen brutális inflációra én nem emlékszem, és év végéig még akár elérheti a 40-45%-ot is!
Már most nagyon sokan nem tudják megfizetni ezeket az árakat, de ahogy elnézem, a helyzet még rosszabb lesz rövid időn belűl, ezt meg erősítik az elemzők is!
A kedvenc MIZO trappista sajtom is felment 3600(!!!) forintra, majdnem dobtam is egy hátast!
Egyértelmű, hogy a brutális infláció, a 400-forintos Euró, és az, hogy a 27-Uniós tagország közűl a 26.-ak vagyunk gazdasági fejlettségben, és nálunk a legalacsonyabbak a bérek(már csak Bulgária van mögöttünk), az orbán rezsim hibás gazdaságpolitikájának a következménye, és az , hogy rengeteget lopnak!
kereső
Akkor következő hónaptól ezzel arányosan nő a fideSS népszerűsége. Ugorgyunk- nincs itt semmi látnivaló.
human
@sgl: Szoktam nézni szociológiai, újságíró beszélgetéseket és már régóta mondják, hogy legalább annyit tanulhatott volna az ellenzék az Orbán féle propagandából, hogy egy témát kell alaposan körbe járni és azt köztudatban tartani. A kleptokrata kormány adna ezer témát is, de az megosztja a figyelmet. Csak néhány témára kellene koncentrálni. Ezeken keresztül kellene megértetni az emberekkel, hogy konkrét károkozás az amit Orbán gazdasági elit építésnek próbál eladni.
amortizáltok
@sgl: miért van ellenzék szerinted? ja papiron lehet de pofa be van a parlamentben milyen válaszokkal dobálloztak? a kérdésekre ? főleg orbán pintérről meg ...ne is. aki meg akar szólalni az 2-5 millára büntethető ? lásd hol élünk RABSZOLGASORBA ? ott igen Európa a XXI században.az ellenzék pongyola de az unió is maximálisan mert hagyta és ma is hagyja végeredmény a kilépés lesz és a nyomor.el lehet gondolkodni.meg abban is ki termel majd itt ???
kereső
@sgl: 13:03 De, úgy bánnak velük, mint a himes tojással. Ne hogy meg találják "sérteni" orbánt.
drrotf
Ha már most nagyobb az infláció mint 8,9%, akkor miért nem emelt a kormány nagyobb mértékben a nyugdíjakon?Talán csak nem azért mert novemberben még 5%-ot akar emelni, hogy Karácsonyra ne csak csirke far-hátat tudjanak venni az emberek?Másik kérdés az, hogy ha már tudjuk hogy az év végén 16% -os lesz az infláció, miért csak 5,2%ot tervez a kormány januárban a nyugdíjakon?Azt gondolja talán, hogy Isten beavatkozik és decemberről januárra több mint 10%ot esik az infláció?Nem számolnak állandóan rosszul az infláció következő évi tervezésénél Orbánék, hogy ingyen használják egy ideig a nyugdíjasok pénzét és hogy az év végén azt mondhassák , azt írják a megbabonázott újságírók, hogy ismét emelték a nyugdíjakat, közben meg csak a kormány megadta a tartozását, amivel már januártól kezdve számolniuk kellett volna, és főleg fizetni lett volna kötelességük.Csak a tartozást egyenlítik ki ilyenkor!
balos
@amortizáltok: A jobbágyság elültetett magja szarba szökött!Almás deres után lesz majd deres!Aki nem lépbe a fideSSbe,derest kap majd estére!A magyaroknak az való,ha újra a nép lesz alatt való!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.