Nem sokáig kell majd a Pesti TV színvonalas tartalmai nélkül lennünk.

Már be is jegyezték az új céget, amivel folytathatják a Pesti TV-t és a PestiSrácokat

A hvg.hu kiszúrta, hogy múlt héten bejegyezték azt a friss vállalkozást, a PSTV Média Kft-t, amely a Pesti TV-s stáb egy részének ad majd munkát, lehetőséget videós tartalom előállításra, emellett a Pestisracok.hu kiadója is lesz a jövőben. Így nem kell végleges búcsút vennünk a július 10-én elsötétülő csatornától.

A kormányközeli sajtóban zajló költségracionalizálás tehát elérte a Pesti TV-t és a PestiSrácokat is, most már úgy tűnik, a további működésük megoldott.

A változás annyi lesz, hogy Huth Gergely – a Pestisracok.hu főszerkesztője és a Pesti Tv programigazgatója – cégeinek helyét átveszi egy új cég, amely tehát a Pesti TV-t eddig is felügyelő tulajdonosi kör kezében van. Ez a tulajdonosi kör pedig főleg a kormányközeli médiaszakemberrel, Vaszily Miklós TV2-vezérrel azonosítható. Ő az egyik tulajdonosa az eddig működő Pesti TV kiadójának, a Progress Media Hungary Kft.-nek. A másik tulajdonos a Bizalom Vagyonkezelő Kft., ami a hírek szerint félmilliárd forintot tolt az induló Pesti TV-be, méghozzá Mészáros Lőrinc, a leggazdagabb magyar pénzéből.

A megszűnő Pesti TV-ből újjáéledő új projektről egyébként éppen hétfőn nyilatkozott Vaszily, azt is kijelentette: a tulajdonosi álláspont az, hogy a Pesti TV tartalmainak televíziós csatorna formájában ma nincs racionalitása a magyar médiatérben. Ugyanakkor Vaszily arról is beszámolt, hogy a csatorna kiadója, a Progress Média létrehoz egy leánycéget, ami a szolgáltatója lesz a júliusban induló pesti.tv-nek, illetve a Pestisracok.hu-nak.

A PSTV Média Kft. kizárólagos tulajdonosa az ígéreteknek megfelelően a Pesti TV kiadója, a Vaszily-féle Progress Média, 

ügyvezető igazgatója pedig Kovács Gergely Csaba. Az ő neve Vaszily közeli munkatársaként ismert, jelenleg is ő a Progress Média és a TV2 fő műsorgyártója, az új IKO-cég, az IKO Broadcast Centrum Kft. ügyvezetője, továbbá az IKO Holding számos más cégében is vezető.

A céges átalakulás eléggé úgy fest, hogy Vaszily „kiszorítja” a Pestisracok.hu mögül tulajdonosi értelemben is Huth-ot. Ez, a 10. születésnapját nemrég ünneplő portál és annak főszerkesztőjeként Huth számára kétségkívül új helyzetet teremt. Ez még akkor is igaz, ha minapi nyilatkozatában Vaszily azt is megígérte: Huth Gergely, főszerkesztőként a tartalmi vezetői pozíciót viszi majd a portál és a videós projekt esetében is.

Forrás: hvg.hu

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

balos
@Néro2: Ezt az említett anyagot a fideSses szavazók örömmel "fogyasszák"!A kultúrha fenntartása jó biznicc!
Néro2
De jó ! Akkor folyhat tovább a xar a szájukból.
balos
@Néro2: Ezt az említett anyagot a fideSses szavazók örömmel "fogyasszák"!A kultúrha fenntartása jó biznicc!
namihami
Húha, ez aztán a gyökeres fordulat! A híg sz@r laza fossá érik! A minőségi munka ismét meghozta eredményét.
Mázlink van, hogy nem kell attól a remek, szupernívós és a feladatát remekül ellátó gárdától megválni.
Vajon mennyi adóforintból (közpénz) erre a célra magánpénzzé nemesedett összeg kellett mindehhez?
amortizáltok
megtalálták a munkanélküli segélyt ? közpénzből,vagy saját megtakarításból ???. naná majd nem.
human
Ha Orbán nem állítja vissza a jogállamot (nem fogja), akkor nem lesz EU-s támogatás. Akkor majd a stróman Vaszily is csökkent a kiadásokon és a PTV megszűnik végleg.
ómió
És még Bige efftárs "némi apró"-ja se kellett hozzá!? Mert azzal má' nem is kéne!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.