Brutálisan magas, 85 százalékos profitrátát ért el egy kis budai cég 2021-ben. Ez az jelenti, hogy 100 forintnyi bevételből 85-öt zsebre tudtak tenni a celebtulajdonosok, ami a hazai médiapiacon igazi kuriózum. Az oldalukon még a főszerkesztő nevét sem közlik.

Rogán volt neje és Sarka Kata nagyon értenek a pénzcsináláshoz: hihetetlen, de 85 százalékos extraprofitot értek el!

Rogán Cecília (b) és Sarka Kata licenctulajdonosok, a zsűri tagjai a Magyarország Szépe – Miss World Hungary döntőjén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda utcai gyártóbázisán 2018. július 8-án. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Naphegy tetején fut az apró és csendes Derék utca, ebben áll az az irodaház, amely otthont ad Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília (Rogán Antal miniszter korábbi felesége) médiavállalkozásának, a twn.hu nevű bulvároldalt üzemeltető Top News Hungary Kft.-nek – írja a 24.hu.

A bejáratnál kihelyezett tábla szerint a cég a háromszintes ingatlan első emeleti stúdiójába rendezkedett be, a femcafe.hu-t kiadó Netrise Hungary Kft. szomszédságában (amely Sarka Kata párjának, Bessenyei Istvánnak a tulajdona, sőt a két cégnek ugyanaz az ügyvezetője, Sudár-Horváth Lívia), miközben a földszinti stúdióban a Sarka-Rogán páros igen jól teljesítő reklámcége, a Nakama Partners tölti mindennapjait.

A Sarka-Rogán páros apró médiavállalkozása, a Top News Hungary mindössze nyolc alkalmazottal ért el tavaly több mint 1,56 milliárd forintnyi árbevételt,

ebből 1,33 milliárdnyi adózott eredményt tudott realizálni, a nyereséget pedig a tulajdonosok – a jegyzőkönyv szerint – a május 31-ei taggyűlésen hozott döntés nyomán osztalék formájában ki is utalták maguknak.

Mindez egészen kiugró, 85 százalékos profitrátát jelent egy olyan ágazatban, ahol a nagy és sikeresnek mondható hazai médiacégeké is

csupán 10 és 20 százalék között mozog.

A médiacég nyilvános beszámolója szerint az 1,5 milliárdos bevétel kizárólag a főtevékenységéből, azaz a „világháló-portál szolgáltatásból” származott.

A 24.hu nem talált olyan adatot, amely szerint a Top News Hungary Kft. mással is foglalkozna, mint az említett bulvároldal üzemeltetése, ezért kérdéssel fordultunk céghez, van-e más bevételi forrásuk is a twn.hu-n kívül, van-e esetleg másik médiaoldal, ami hozzájuk tartozik. Arról is érdeklődtek az egyetlen megadott elérhetőségükön, hogy mi áll a kivételes siker hátterében, de hetek óta nem kaptak választ Sarka Kata és Rogán-Gaál Cecília cégétől.

A Gemius adatai alapján a a cég által megjelentetett

twn.hu június 19-én vasárnap mindössze a 198. lett a magyar portálok látogatottsági listáján valamivel több, mint 12 ezer látogatóval.

Pár nappal korábban, szerdán kicsivel több, mint 13 ezer látogatót vonzottak.

A hónap első napján 37 ezer látogató jött, de ez a szám inkább kiugró a 10–15 ezres átlaghoz képest. Sőt, április 3-án mindösszesen 1400 olvasó kattintott rájuk.

Magyarul a twn.hu a látogatottság alapján a kicsi szereplők közé tartozik a magyar piacon, miközben a kiadója olyan cégek bevételi adatait múlja felül, melyek portáljai az élbolyban vannak a látogatottsági versenyben.

A Sarka-Rogán cég profitja egymagában meghaladta a legnagyobb magyar sales house, az Atmedia teljesítményét (1,19 milliárd), ráadásul ehhez az utóbbi cégnek közel 42 milliárdos bevételre volt szüksége.

Mindezt úgy érték el, hogy a twn.hu-nál még a főszerkesztő nevét sem tüntetik fel, de egy szerkesztőségi telefonszám sem szerepel az oldalon.

Címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

Forrás: 24.hu

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
"Fő tevékenység 6312. Világháló-portál szolgáltatás"

Ez mi a fax akar lenni???
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kisfalud
@Macskaszem: Miért cikized Rogán szoftverfejlesztői zsenialitását, nem kell neki mosni a pénzt! Gondolj bele mennyit görnyedt a monitor előtt mire megcsinálta azt a hiteles aláírás szoftvert, keményen dolgozott rajta évekig.
Eladott Ország
Milyen irigyek lehetnek Vajna Timire, akinek csak egy f.szt kellett szájjal fényesítenie százszor ennyi pénzért, ráadásul már meg is halt az illető, őket meg lassan csapágyasra hajtja a fél fideszes brigád és még így is kellene vagy 50 év, hogy utolérjék. Ők „bátorak” voltak, ezek szerint. A gazdasági csodák országában éldegélünk. Minden összefüggés a fideszes holdudvar irdatlan meggazdagodása és az ország lerohadása között a képzelet szüleménye. Szakmaspecifikus koncentració a mai nap egeszségügyi szlogenje. Inkább az évtizedé. Illiberális gazdaságpolitika. Azt hittem, két ilyen k.rvának nem kint, hanem bentlévősége szokott lenni. A lófaszt megkapjuk mi. Vajon eredetileg hogy néznènek ki? 1300 fölösleges milliója van az országnak (ex-)luxuskurvákra, b*meg. A tanárok béremelésére meg nem futja , se a fogyatékosok padlójára. Fontossági sorrend, fideszes módra. Ennek vajon mekkora része állami támogatás!? 100%?
uploads.disquscdn.com/images/9a490499a9b8eba7b5f22ff67d26428439c936522c45a3f2e10b234bc708e1fe.jpg?w=800&h=1080
Fejem mikor olvasom ezeket a cégbeszámolókat. – Hogy mi a k*rva anyád van?
uploads.disquscdn.com/images/7713a7bdbb993022a0271c8b023e6ee00047a36431486c8761b72867bd30d428.jpg?w=800&h=225
Eladott Ország
@Macskaszem: ma, 101:06 ♦ 13 év után kérdezhessük már meg legalább, hogy és még hány Rogán Cecíliát, Várkonyi Andreát, NER-anyukát, -apukát, -feleséget, -havert, -minisztert vagy félanalfabéta strómant kell milliárdossá tenni, hogy elég legyen, hogy mi is sorra kerüljünk? Mikor érjük meg, hogy nem lesz már Isten ajándéka a gátlástalan szabadrablás? Még meddig lesz demagógia, támadás, befolyásszerzési kísérlet, rosszindulat, hazaárulás szóvá tenni, hogy ezek a tízmilliók és milliárdok nem tehetségből születtek, hanem véres korrupcióból? Még hány évtizednek kell eltelnie ahhoz, hogy jóllakjon a pereputty, és jusson végre arra is, amire tizenharmadik éve nem jut?!
balos
@Eladott Ország: Nem vagyok jós,69 et töltőm,de remélem megérem,hogy infraktus végez a fideSSes tömeggyilkosok nagy családjával!Bár szívesen besegítenék az eljövetelébe!
volvós
ez a 2 ribanc összeszopja a maradék 15%-ot is tele lehet a gyomruk a nedűvel...
balos
@Clavigo: Hát sok hosszú "farku" .permium lecsúszott a pezsgővel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.