A hvg.hu információi szerint távozik az Információs Hivatal éléről annak vezetője, Bunford Zsolt vezérőrnagy. Úgy tudjuk, a hírszerzés vezetője maga döntött a távozás mellett. Már megvan az utódja.

Távozik posztjáról a polgári hírszerzés 2020 végén kinevezett főigazgatója, Bunford tábornok

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b2) átadja az Információs Hivatal Kríziskezelő Központját 2020. november 23-án. A miniszter mellett Szalai Imre főigazgató-helyettes (b), Vargha Tamás, a KKM polgári hírszerzésért felelős államtitkára (j2) és Bunford Zsolt főigazgató. MTI/KKM/Király Márton

A hvg.hu értesülése szerint nemrég benyújtotta lemondását Bunford Zsolt, az Információs Hivatal vezetője. A helyére az Alkotmányvédelmi Hivatal eddigi műveleti főigazgatóhelyettese, Oláh Krisztián kerül. Úgy tudni, hogy Oláhot szerdán már meg is hallgatta a parlament nemzetbiztonsági bizottsága.

Bunford Zsolt nem sokáig bírta az IH élén, mert mindössze 2020 végén nevezték ki főigazgatónak. Mielőtt az IH vezetője lett, a szervezetnél elemző főigazgató-helyettese volt.

Távozásában a hvg.hu szerint szerepet játszott, hogy a kormányzat elégedetlen volt a hírszerzés teljesítményével. Igaz, ez már korábban is így volt, Bunford elődje, Czukor József is mindössze két évet húzott le főigazgatóként.

Címlapkép: MTI/KKM/Király Márton

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Erősebb gyomrú ember kell a posztra.
human
@jesz: Nem. Csak nagyobb fokozatra kapcsolnak a civilek megfigyelésével.
Eladott Ország
Bunfordi maga kérte. Kit fog még meneszteni, a Röfi? Egyre inkább sarokba szorul, szűkül a táncplacc, elfogy a tér. A NATO egyre stabilabban és konkrétabban foglal állásokat Európában. A pávatáncos kappannak forrósodik a sütő. Bunford, Szendi Romolusz Rémusz. Honnak kerültek ezek elő, van ilyen janicsárképző, hogy megtévesszék az ellenséget ezekkel a nevekkel? Bunfordi volt a feladatához? Vagy nem bírta a feltalálós zacskós Tóni lábszagát? Az oroszok engedélyezték már? Nem hinném, hogy az utcára kerül. Valószínűleg elteszik egy másik szervhez a nyugdíjig valami elfekvő pozícióba, + egy tizen- huszon milliós végkielégítés, nehogy őszinteségi rohamot kapjon. Bár ez náluk valószínűtlen. A Csuti telefonált le Brezsnyevi szerkóban...
uploads.disquscdn.com/images/006a86918b34d8cd9db0d2e9d454dfb8154e152b591b3c114c5e0d19a0ee6418.jpg?w=800&h=246

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.