Ha a kormány addig nem jelent be hosszabbítást, pénteken lejár a SZÉP-kártyával vásárolható élelmiszerekre kiszabott határidő.

Sokan időzíthetik a nagybevásárlásukat csütörtökre vagy péntekre júniusban, mivel július 1-én lesz utoljára módjuk arra, hogy bolti (hideg) élelmiszert SZÉP-kártyára vásároljanak, írja a 24.hu. A kormány február 1-től nyitotta meg ennek lehetőségét először május végéig, majd ezt megtoldotta július 1-ig.

Ha a kormány máshogy nem dönt, már csak péntekig lehet SZÉP-kártyával élelmiszert vásárolni

Fotó: kormány.hu 

A kormány még az élelmiszervásárlás megnyitása előtt átjárhatóvá tette a SZÉP-kártyán található kereteket, így bármilyen célra, illetve alszámlára (szállás, vendéglátás, szabadidő) kapott pénzt felhasználható a rendszeren belül bármire, például a szállás keretükből is vehetnek élelmiszert. Ez a lehetőség egyébként július 1. után is tovább él, a jelenlegi szabályok szerint egészen december 31-ig.

A boltokban egyébként nem szűnik meg teljesen a SZÉP-kártyás fizetés lehetősége, hiszen bizonyos helyeken a kínálatban szereplő, meleg ételeknek számító árukat továbbra is lehet vásárolni, amennyiben az megfelel a vendéglátásra igénybe vehető termékek kritériumának, és az üzlet elfogadja erre a SZÉP-kártyát.

Forrás: 24.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
A kormány másképp fog dönteni. Hogy ne sírjon a birkák szája (meg a teheneké).
Nessy
Mindenkinek,( libsi., illibsi), joga van Lőrinc barát luxus szállodáinak bármelyikében elkölteni a pénzt. De sokan nem igazán arra szeretnék költeni!
magyar1
Nagyon remélem meghosszabbítja mert már az infláció így is az egekben van, a fizetések már a felét sem érik, nemhogy szállodákra költsék ezt a "hatalmas" összeget!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.