Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz – közölte Menczer Tamás, Pest megye 2. számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője csütörtökön, a Pest megyei településen tartott sajtótájékoztatón.

Operatív törzset hoztak létre a solymári vízhiány miatt

Menczer Tamás elmondta: a szolgáltató, a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. tájékoztatása szerint a probléma oka nem a víz hiánya, hanem a rendszer kapacitása és a kánikula miatt megnövekedett vízfogyasztás.

A képviselő, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára katasztrófahelyzetnek nevezte a vízhiányt, amelynek kezelésére csütörtök reggel helyi operatív törzset alapítottak.

Elmondta: a szerdai hatról tízre növelték a vízvételi pontok számát a település vízhiányos részein. Hat 500 és 1200 liter kapacitású lajtoskocsi, két 7 köbméteres és két 5 köbméteres autó biztosítja a vízellátást, és további két vízszállító autó érkezik a településre.

Megjegyezte: a nem autós vízvételi pontokhoz kiírják a telefonszámot, ahol jelezni lehet, ha kiürült a tartály.

Menczer Tamás felszólította a szolgáltatót, hogy lássa el a lakosságot, a solymáriakat pedig arra kérte, ahol van víz, szorítkozzanak a legszükségesebb vízhasználatra, hogy mielőbb helyreálljon a település valamennyi részének vízellátása.

A probléma megoldásához a település vízellátását biztosító kiürült tározókat kellene feltölteni – mondta, hozzátéve, minden erejükkel dolgoznak, de hosszabb időt vesz igénybe.

Arról is beszélt: a konkrét probléma megoldása után a hosszú távú megoldás a kapacitásbővítés. Hozzátette: a vízhiány lehetőséget teremt arra, hogy az akut probléma megoldása után beszéljenek a Buda környéki települések számos kihívásáról. Azt ígérte, minden konfliktust, vitát vállalni fog azért, hogy az ott élők életkörülményei a lehető legjobbak legyenek.

Forrás: MTI

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

drrotf
Most hogy M.Tamás felszólította a vízszolgáltatót hogy lássa el vízzel Solymár lakosságát vízzel, az összeszarta magát, és a sziklából is vizet fakasztanak, és így annyi víz lesz amennyit csak M.Tamás úr akar!Lehet hogy összhangot kellene inkább teremteni abban, hogy a meglevő vízkapacitást figyelembe véve kellene a medence építéseket engedélyezni, vagy szabályozni kellene a nem háztartási vízhasználatot rendeleti úton, ahogy a kormány is szokta!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
..."a probléma oka nem a víz hiánya, hanem a rendszer kapacitása és a kánikula miatt megnövekedett vízfogyasztás."...

De. A víz hiánya a probléma...nem most kell sopánkodni, hanem évekkel ezelőtt kellett volna megoldani, hogy ne ürüljön ki a víztározó...ha mérik a vizet mindenhol, nincs elfolyó víz sehol, akkor bizony a víz hiánya a ludas.

Az emberek hallják a hírekben, hogy nincs benzin egyes helyeken, ősszel talán kevesebb lesz a gáz, ennek következtében a villany is...és akkor jön a vízhiány? neee..
csak úgy....
az operativ törzs azok,akik a szocializmusban a járdát harcolták ki az ott élöknek?
azt hittem,hogy a rendszerváltás óta legalább tiszta vize van a magyarnak...
Clavigo
Ez negyedosztályú riporterke, mi mindenhez nem èrt...(!!)
drrotf
Most nem olvastam hogy dr.Varga Judit azt írta volna egy nyilvános híroldalon, hogy Menczer Tamás arra szólította fel Solymár lakosságát, hogy ne igyanak annyit, mert spórolniuk kell!Varga J, biztos nem tudja, hogy a spórolás a véges javakkal dicséretes dolog, és mindenkinek arra kell törekedni, hogy csak a szükségeset fogyassza el a természeti javakból!Iskolában nem tanították erre?
drrotf
Most hogy M.Tamás felszólította a vízszolgáltatót hogy lássa el vízzel Solymár lakosságát vízzel, az összeszarta magát, és a sziklából is vizet fakasztanak, és így annyi víz lesz amennyit csak M.Tamás úr akar!Lehet hogy összhangot kellene inkább teremteni abban, hogy a meglevő vízkapacitást figyelembe véve kellene a medence építéseket engedélyezni, vagy szabályozni kellene a nem háztartási vízhasználatot rendeleti úton, ahogy a kormány is szokta!
Néro2
Vízhiány , benzinhiány 2Kg liszt meg cukor vásárlás plafon , csirkefarhát stop ja az nincs is. Fitymák ti rohadt alja tolvaj szemét népség baxódjatok meg. Ereszjózsitok majd sorra vesz Kaletátok meg papjaitok meg majd a kölykeiteket.
Nektek az van megmondta a kevlerhasú zsírdosznó jószagotok van. Meg neki is.
vacsi
Szóval, létrehoztak egy újabb "operatív törzset". Vajon hány ember kap ezen a címen fizetést, és főleg mennyit?! Azt már meg sem kérdem, mit csinálnak!
csak úgy....
@Maccska: a ritka hülyék közül,te vagy az egyetlen irígylésre méltó mert ti vagytok shikarival az egyetlen hü orbánhívek...,a többiek csak pénzért járatják le itt magukat naponta.
Béla333
Azok a szemét ellenzékiek, akik képesek 40 fokban vizet inni...
Bezzeg a békepárti hülyemagyar maffiahívek nem isznak, nem fürdenek, csak hogy megőrizzék a rezsicsökkentés eredményeit...
human
És képzeljük el azt, hogy a fideszes Menczer helyett Márki-Zay péter beszélne spórolásról, takarékoskodásról a vízhiány miatt. Nem csak a fideszes média, fideszes szavazótábor szedné szét és kiáltana rá minden átkot, de még a kormánykritikusnak modnott média egy része is élcelődne rajta.

Egyébként mikor Hollywood körzetében lett vízhiány helikopterről ellenőrizték, hogy kinél van megtöltve a medence és ment is a bünti. De csak a hanyatló nyugaton gondolkodnak így. Nálunk nem lesz ilyen ellenőrzés. Nálunk a gazdagoknál is jár a rezsicsökkentés és a fogytán lévő víz a medencéhez.

A neo feudalizmus így fog működni. Szokjuk csak!
Sámannus
Mi itt a probléma? A kuszafaszú a forintot, ti pedig a gazdaságot basszátok szanaszét holmi rezsifaszság kedvéért. Mi lópikula csodálkoznivaló van ezen?
Jozefina
Az operatív törzs minek??? A covid ellen is csak színjáték volt. Ha vizet adnánk az egyszerűbb és gyorsabb lenne talán!!??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.