Pedig már most is egészen fojtogató a helyzet.

Idén nyáron 20 százalék fölé gyorsulhat az élelmiszerdrágulásMTVA/Bizományosi: Nagy Zoltán

„A nyári hónapokban az élelmiszerek inflációjának további gyorsulására számítunk”

– mondta Baksay Gergely, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója, miután az MNB csütörtökön ismertette a legfrissebb Inflációs jelentést. Az RTL Híradó arról kérdezte az igazgatót, hogy az akár 16 százalékos infláció hogyan hat majd az élelmiszerárakra. Erre azt mondta, hogy 20 százalék fölé gyorsulhat az élelmiszerek drágulása – írja a telex.hu.

Arról is kérdezték az MNB elemzőit, miért nőnek Magyarországon jobban az élelmiszerárak, mint a legtöbb uniós tagállamban.

Baksay azt mondta, hogy ha szétbontjuk az élelmiszerek árát feldolgozott és feldolgozatlan élelmiszerekre, akkor a feldolgozott élelmiszerek körében van még gyorsabb áremelkedés, mint a régió más országaiban.

Szerinte ezen az segítene, ha a termelékenység magasabb lenne, akár a mezőgazdaságban és az élelmiszer-feldolgozóiparban is. „A magasabb termelékenység alacsonyabb áremelkedéshez vezethetne” – mondta. Az RTL hozzáteszi, hogy az alacsonyabb termelékenység azt jelenti, hogy ugyanannyi üzemben, ugyanannyi idő alatt kevesebb terméket képesek előállítani Magyarországon, mint máshol a régióban.

Forrás: telex.hu

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ezt már nem jövőidőben kéne hebrencselni, hanem múltidőben, de ti köcsögök vagytok és be vagytok foschva ha ki kell mondani az igazat, mert az fáj a gazdaállatoknak, mint a tetűcsípés.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sámannus
Ezt már nem jövőidőben kéne hebrencselni, hanem múltidőben, de ti köcsögök vagytok és be vagytok foschva ha ki kell mondani az igazat, mert az fáj a gazdaállatoknak, mint a tetűcsípés.
Málna
@Horizont: Igen, ez a 20% az átlag. Nem azt jelenti, hogy minden élelmiszer ára 20%-kal növekszik.
Gazella
@Málna: valamit nem értesz agyatlan..
Baker
"...piros lett...előre megy..." ???

MEGAFASZOM!
Baker
@Horizont: Ahogyan a KSH szokott számolni..átlagosan :(
Baker
@Maccska: Tegnap hozta a Tesco a heti bevásárlást. A megszokott Flora margarin, ani korábban 600 ft körül volt,az majdnem 1000 !
Ez 66%-os, hogy jobban értsd 2/3-os emelkedés.
simmering73
Akkor lesz az átlagban 40% is. Például két évvel ezelőtt a Pennyben a Sprotni 240 ft volt. Ma 505 ft.
Málna
@Horizont: Csak ha hülyeségeket beszél. Mint most te...:-)
Málna
@Gazella: Esetleg ha megmagyaráznád, agyhalott...Nem tudod, ugye?
Málna
@Horizont: A wc papír nem élelmiszer...
Dr. Proktor
@Málna: "A wc papír nem élelmiszer..."
... de az élelmiszer pálya vége...
ómió
Pedig Maki efftárs pl. a "piaci árra" esküszik!
Gazella
@Málna: neked nincs értelme megmagyarázni semmit sem!!! Fizet neked a fizet amiért itt lógsz a propin!!!
Yoda69
@Horizont: Azért 20% az inflációs, mert ez egy atlagertek, amiben benne van a menetes csavar aremelkedese is, meg a kenyere. A lópatkó ara például csókként, mert mar a kutya se veszi. A kenyér meg közben duplájára megy fel.
Ha a KSH csak az élelmiszer árak inflációjáról közölne adatokat katasztrofális képet kapnank, amit persze mindenki tud, aki vásárolni jár. Csak az nem mutatna jól a komédiás hírekben.
Yoda69
@Horizont: Ez igy van. Mondjuk azt vegyuk bele a kepbe, hogy az arsapkas termekek, foleg a 480-as benzin eleg eroteljesen fekezi a inflaciot, de ez csak porhintes, mert amint kivezetik az arsapkat az inflacio fel fog gyorsulni. Ezeket a megeroszakolt arakat, pedig nem lehet hosszu tavon fenntartani, mert garantalt allamcsodhoz vezetne. Csak a rezsicsokkentes evi 2 ezer millarba kerul az adofizetoknek. A benzin literen 320 forintot bukik a kereskedo, ami igy vagy ugy de szinten vissza fog utni az adofizetokre.
A piacgazdasag alapszabalya, hogy nincsen ingyen ebed.
Nessy
@Horizont: Tisztított maginfláció! Alacsonyabb, mint a valós! Ez az alapja pl. a nyugdíjemelésnek is.Nem olyan régen a KSH két hónapja kihozta a 8,9% inflációt, mert a számítógép csak 0,5%-kal drágult! Amit mondtam. inkább nem írom le!
Eladott Ország
Ezt is úgy számolták ki mint az 546 ezer forint februári bruttó átlagkereset?! A 20 százalék élelmiszerdrágulás, már most is ennek a többszöröse. Vajon meddig lehet hülyének és kiskorúnak nézni az embereket ennel a velejéig rohadt, tróger, maffiaállamnak, büntetlenül?!
Málna
@Gazella: Mondtam, hogy nem tudod. Agyhalott vagy.
Málna
@Horizont: Az élelmiszerek áráról van szó. A wc papír pedig még mindig nem az...Nekem enélkül is jó a napom, neked meg mástól sem...sajnos.
Málna
@Horizont: Látom, felfogtad végre...:-)
drrotf
Aki azt mondja, hogy az élelmiszer drágulás 20% fölé mehet, az nem jár boltokban, piacon, nem a földön él, mert az élelmiszerek 20%-os drágulása már régen megtörtént!
Málna
@Horizont: Te most viccelni próbálsz vagy tényleg elment a józan eszed?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.