Lassan a katonai realitások érvényre jutnak – jelentette ki Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádióban. Az ukrajnai háborúról beszélt.

Orbán szerint egyre rosszabb a helyzet Ukrajnában

Fotó: Facebook

Lassan szembe kell nézni a realitásokkal. Még nem tart itt a NATO, de közelítünk fel. Mindenki Ukrajna mellett áll, ez a közfelfogás, mi is ezt valljuk, akármilyen viták voltak az oroszok és az ukránok között, akármennyire is előkészítették az oroszok a konfliktust a biztonsági igényeikkel, ez nem ad elegendő választ és indokot arra, hogy egy ország megtámadjon egy másikat és nyílt háborút indítsanak, még ha az oroszok nem is így hívják

– mondta.

Az ember szurkol a megtámadottnak, de mivel háborúról van szó, ahol tízezrek halnak meg, és elérheti a százezreket is. Ez viszont nem Magyarország háborúja, két szomszédos ország háborúja.

A NATO egy védelmi szövetség, mutatott rá. Lehet úgy háborút nyerni az oroszokkal szemben, hogy fegyvereket szállítunk.

Fogytán a katona, szembe kell nézni a realitással, van egy 138 milliós Oroszország és egy harmincegynéhány milliós Ukrajna. Komoly haderőt jelentenek, hősiesen harcolnak, de lassan a katonai realitások érvényre jutnak. Most még nem beszéltük meg azt, hogy ha az ukrán front összeomlik. De az a kifejezés, hogy a helyzet egyre rosszabb, hogy naponta 100-1000 katonát veszít Ukrajna

– mondta.

Címlapkép: Facebook

Forrás: 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Azért ezt még annyival kiegészíteném, hogy egyre rosszabb a helyzet MAGYARORSZÁGON!!!

Elhiszem azt is, hogy egyre rosszabb Ukrajnában a helyzet, de mindig azt hajtogatja, hogy ki kell maradnunk a háborúból!
Így hogy fog sikerülni?
Néha a magyar emberek gondjaival-problémáival is kellene foglalkoznia nem csak a fegyverkezéssel és még sorolhatnám!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
colibri
Szóval, a rossz helyzet miatt nem fogadta Zelenszkij meghívását... Lehet, ez a magyarázata, de úgy hallgatnak róla, mint a sír.
vitriol
orbán belpolitikája nem változott! Vesztes helyzetből nyerte meg az áprilisi választásokat 2/3-dal, úgy, hogy orbitális hazugsággal állt az emberek elé, elhitette, hogy a baloldal háborút akar! Ehhez nem kellett más, csupán egy hiszékeny /és főleg ostoba!/ embertömeg. Ez a hiszékeny bázis ma is rendelkezésére áll, akikkel most éppen azt hiteti el, hogy fegyverkezni kell ahhoz, hogy kimaradhassunk a háborúból! orbán már azzal sem törődik, hogy milyen logikátlan, együgyű magyarázattal veszi meg az emberek bizalmát, pedig őt továbbra is csak a pénzek ellopása érdekli, és a katonai kiadásokat senki sem tudja majd ellenőrizni!
balos
@vitriol: Az ordas hazugsegg neki mindig bejött eddig,lásd most felgyorsítaná a fegyverkezést!A röhej,hogy 1 operett ország hadserege kivel venné fel a versenyt!Még a vízilabda is "nehéz fegyver" lett!
csipetke
Csak a címre:- Az lehet,hogy Ukrajnában egyre rosszabb a helyzet, itt nálunk meg egyre szarabb,bár bennünket nem lőnek, mi majd éhendöglünk. Ez a háború jobbkor nem is jöhetett volna orbánnak, mert a birkákat be tudta etetni azzal a szlogennel,hogy most háború,vagy béke között kell választani. És a birkák csont nélkül benyalták. Ez hasonló f@szság volt,mint a járványnál, hogy a baloldal a vírus pártján áll. De ha csak ezen az oldalon olvassuk a kommenteket, láthatjuk, hogy csak itt hány agymosott elmeroggyant van,akik orbán minden hazugságát elhiszik. De azért az nagy gáz,ha egy párt máshogy nem bír nyerni, csakis hazugsággal. Másrészt ez a háború orbánnak azért is jó,mert a saját,és a tehetetlen béna bábkormánya minden idióta lépését rá lehet fogni a háborúra.
ágimami
@balos:tegnap, 18:07 Semmi gond, de a véleményemet fenntartom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.