Lassan a katonai realitások érvényre jutnak – jelentette ki Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth rádióban. Az ukrajnai háborúról beszélt.

Orbán szerint egyre rosszabb a helyzet Ukrajnában

Fotó: Facebook

Lassan szembe kell nézni a realitásokkal. Még nem tart itt a NATO, de közelítünk fel. Mindenki Ukrajna mellett áll, ez a közfelfogás, mi is ezt valljuk, akármilyen viták voltak az oroszok és az ukránok között, akármennyire is előkészítették az oroszok a konfliktust a biztonsági igényeikkel, ez nem ad elegendő választ és indokot arra, hogy egy ország megtámadjon egy másikat és nyílt háborút indítsanak, még ha az oroszok nem is így hívják

– mondta.

Az ember szurkol a megtámadottnak, de mivel háborúról van szó, ahol tízezrek halnak meg, és elérheti a százezreket is. Ez viszont nem Magyarország háborúja, két szomszédos ország háborúja.

A NATO egy védelmi szövetség, mutatott rá. Lehet úgy háborút nyerni az oroszokkal szemben, hogy fegyvereket szállítunk.

Fogytán a katona, szembe kell nézni a realitással, van egy 138 milliós Oroszország és egy harmincegynéhány milliós Ukrajna. Komoly haderőt jelentenek, hősiesen harcolnak, de lassan a katonai realitások érvényre jutnak. Most még nem beszéltük meg azt, hogy ha az ukrán front összeomlik. De az a kifejezés, hogy a helyzet egyre rosszabb, hogy naponta 100-1000 katonát veszít Ukrajna

– mondta.

Címlapkép: Facebook

Forrás: 24.hu

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Azért ezt még annyival kiegészíteném, hogy egyre rosszabb a helyzet MAGYARORSZÁGON!!!

Elhiszem azt is, hogy egyre rosszabb Ukrajnában a helyzet, de mindig azt hajtogatja, hogy ki kell maradnunk a háborúból!
Így hogy fog sikerülni?
Néha a magyar emberek gondjaival-problémáival is kellene foglalkoznia nem csak a fegyverkezéssel és még sorolhatnám!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ágimami
Azért ezt még annyival kiegészíteném, hogy egyre rosszabb a helyzet MAGYARORSZÁGON!!!

Elhiszem azt is, hogy egyre rosszabb Ukrajnában a helyzet, de mindig azt hajtogatja, hogy ki kell maradnunk a háborúból!
Így hogy fog sikerülni?
Néha a magyar emberek gondjaival-problémáival is kellene foglalkoznia nem csak a fegyverkezéssel és még sorolhatnám!
Toller Béla
Hídd vissza az elózótitkosszolgádat, az jobban látta a helyzetet, nem volt Ukrajna ellenes, mint te. Teret nyert Oroszország ? Hitlert is Moszkvától kergették vissza az amerikai szállításoktól megerősödött oroszok ! A 200 milliós oroszok közül ne mindenki katona ám ! Nem beszélve arról, hogy az öntöttvas palacsintasütő csak a medvemesékben olyan hatásos távolsági fegyver !
Béla333
A maffiózók a NATO-ban az valamilyen olyan dolog, mint amikor Áder a Köztársasági Elnöki választáson vakondokokról beszélt...
nemkati
Ha ezt 0rbán szó szerint így mondta, akkor nagyon összefüggéstelenül fogalmaz. Ha nem ezt mondta, akkor aki leírta, az írt össze-vissza se füle se farka mondatokat.
Dr. Proktor
A lényeg a lényeg: ruszkik haza!
Amerikát se szeretem, legalábbis állami szinten, de ott az emberek kedvesek, jókedvüek, az oroszokat viszont minden szinten utálom, állami és vodkától bűzlő rossszkevű egyéni szinten egyaránt...
ómió
Miért? Efftársilag talán "egyre ígéretesebb"!?
Clavigo
@KisTehen: Te ,Böcce... A paplanszájú Főnököd egyre szarabb állapotban van agyilag...
Béla333
A hülyemagyar maffiahíveknek még ez sem számít:

"Az orosz hekkerek éppen úgy láttak mindent a magas rangú magyar kormányzati tisztviselő számítógépén, mintha fizikailag is ott ültek volna a székében a monitor előtt, Magyarországon."
168.hu/itthon/direkt36-putyin-hekkerei-evek-ota-latjak-a-magyar-kulugy-titkait-230763

A lényeg hogy most lelkesen békepártiak, Putyint szeretik és az Ukránokat nevezik agresszoroknak, mert védik a hazájukat!
Dehát ezért hülyemagyar maffiahívők!
kisfalud
Na most megint láthat az ájuldozó kétharmad egy ripacs pávatáncot a háborúról, a békevágyról, és az ukránokkal való szolidaritásról. Kár hogy az itthoni propagandistáknak elfelejtett szólni, hogy fogják vissza magukat Ukrajna gyalázásában.
Gazella
@KisTehen: Megkapta az engedélyt Ukrajna az EU-ba.
Kis tehénke nem gond, hogy Ukrajna NATO tag:!?
Gazella
Nem rosszabb a helyzet zsirbödön!
Illene az itthoni gondokkal foglalkozni!!
De te zakkant agyú csakis csatába tudsz menni valakivel vagy valamivel!!
verőce21
"Lassan szembe kell nézni a realitásokkal." Az ukránoknál naponta 100-1000 fővel csökken a katonák száma, nő a gazdasági veszteség...
Az ukránok ellenben megtapasztalhatták mit is jelent az amcsi segítség, anyagi kirablást, üres dumát, viszont nagyon jó sajtót.
Néro2
Segg-itségeddel meg miatt. Jut eszembe nagy tökigkevlárban lévő ovi-harcos harcos meghívtak nézelődni nem mész ? Tele a gatya ha valódi golyók szálldosnak és nem csak agyadban lévő ellenséggel kell hadakozni ?
balos
@ágimami: Sajnos nem értek egyet!Amikor a mi "problémáinkkal-foglalkozik"abba sokan bele halnak!Szóval tőlem nyugodtan védje meg a muszkát vagy a kinát,legalább megismerik a "magyarok-istenit"!Olyan embert még nem láttak,akit ez megvédett,az pedig túlélte!
colibri
Szóval, a rossz helyzet miatt nem fogadta Zelenszkij meghívását... Lehet, ez a magyarázata, de úgy hallgatnak róla, mint a sír.
vitriol
orbán belpolitikája nem változott! Vesztes helyzetből nyerte meg az áprilisi választásokat 2/3-dal, úgy, hogy orbitális hazugsággal állt az emberek elé, elhitette, hogy a baloldal háborút akar! Ehhez nem kellett más, csupán egy hiszékeny /és főleg ostoba!/ embertömeg. Ez a hiszékeny bázis ma is rendelkezésére áll, akikkel most éppen azt hiteti el, hogy fegyverkezni kell ahhoz, hogy kimaradhassunk a háborúból! orbán már azzal sem törődik, hogy milyen logikátlan, együgyű magyarázattal veszi meg az emberek bizalmát, pedig őt továbbra is csak a pénzek ellopása érdekli, és a katonai kiadásokat senki sem tudja majd ellenőrizni!
balos
@vitriol: Az ordas hazugsegg neki mindig bejött eddig,lásd most felgyorsítaná a fegyverkezést!A röhej,hogy 1 operett ország hadserege kivel venné fel a versenyt!Még a vízilabda is "nehéz fegyver" lett!
csipetke
Csak a címre:- Az lehet,hogy Ukrajnában egyre rosszabb a helyzet, itt nálunk meg egyre szarabb,bár bennünket nem lőnek, mi majd éhendöglünk. Ez a háború jobbkor nem is jöhetett volna orbánnak, mert a birkákat be tudta etetni azzal a szlogennel,hogy most háború,vagy béke között kell választani. És a birkák csont nélkül benyalták. Ez hasonló f@szság volt,mint a járványnál, hogy a baloldal a vírus pártján áll. De ha csak ezen az oldalon olvassuk a kommenteket, láthatjuk, hogy csak itt hány agymosott elmeroggyant van,akik orbán minden hazugságát elhiszik. De azért az nagy gáz,ha egy párt máshogy nem bír nyerni, csakis hazugsággal. Másrészt ez a háború orbánnak azért is jó,mert a saját,és a tehetetlen béna bábkormánya minden idióta lépését rá lehet fogni a háborúra.
ágimami
@balos:tegnap, 18:07 Semmi gond, de a véleményemet fenntartom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.