A vezérigazgató szerint szinte naponta érkeznek nyomásgyakorló üzenetek Kijevből.

A Richter nem hajlandó elhagyni Oroszországot

Fotó: pixabay.com

A Richter Gedeon Nyrt. Oroszországban 12 millió embert lát el gyógyszerekkel, őket nem hagyhatjuk cserben

– mondta Orbán Gábor, a magyar óriáscég vezérigazgatója a hvg.hu-nak adott interjújában.

A cégvezető szerint Ukrajna felől rendszeresen,

szinte naponta érkeznek üzenetek, kormányzati megkeresések, hogy gondolják át az oroszországi jelenlétünket.

Úgy véli azonban, hogy a gyógyszeripar jelentősen eltér más iparágaktól, ez az ágazat ugyanis az egészség megőrzéséhez, javításához elengedhetetlen, létfontosságú termékeket állít elő.

A gyógyszerhez, terápiához hozzáférés alapjog, hasonlóan ahhoz, ahogy a Vöröskereszt munkáját sem kérdőjelezi meg senki a konfliktuszónákban, eddig nem távozott egyetlen gyógyszermulti sem Oroszországból

– indokolta Orbán a Richter döntését, hozzátéve, hogy ebben a kérdésben teljes az egyetértés a partnereikkel és a részvényeseikkel is.

Címlapkép: pixabay.com

Forrás: 24.hu, hvg.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
ómió
Csak, mert az anarcholiburnyák agyrém úgy diktálná!?
Eladott Ország
"Ha ilyen kibaszottul kiszolgáltatott ez az ország mindennek, ha minden külső körülmény a földig veri, és csak annyit tud tenni a kormányfő, hogy siratóasszonyokat megszégyenítő hangfekvésben jajong, hogy ő békét akar – ki nem akar? -. legyen béke, mert akkor nem lesz háború infláció, mert a kormány képtelen a saját eszközeivel megvédeni a saját polgárait, külső segítségre várunk mindig és mindenben. Brüsszel volt a felelős, amiért nem volt vakcina, a háború felelős az inflációért, a pedagógusok azért nem kapnak béremelést, mert Brüsszelből várjuk a pénzt, a gazdaság meghasal, ha Oroszországból nem jön a gáz, a forintot csak úgy lehet stabilizálni, ha a magyarok brutális kamatot fizetnek a hiteleik után, a gazdaság csak akkor tud működni, ha tovább gyárthatjuk az elavult technológiával működő autók alkatrészeit, akkor lesz az országban energiaellátás, ha az oroszok építenek nekünk atomerőművet, akkor jönnek ide a multik, ha alig kell adót fizetniük, plusz még a magyarok adójából busásan támogatjuk is őket, akkor van agrártámogatás, fejlesztés, bármi, ha Brüsszel ad rá pénzt, akkor mit pofázik a kormány büszkemagyarokról, szuverenitásról, erős országról, világpolitikai tényezőről? Ö semmit nem tud tenni, a kormány tehetetlen, béna szar, úgy lengedezik az ország, ahogy a szél fúj. Az összes, amit a béna magyar kormány tud tenni ebben a helyzetben: megfizettetik a kereskedővel az olcsó csirkefarhátat, az olcsó üzemanyagot – magyarul rabolnak, kényszerrel vesznek el másoktól -, a költségvetésből pótolják ki a rezsicsökkentés meséjét – azt is mi fizetjük, azok is, akik gyertyával világítanak, és hullott gallyakkal fűtenek -, közben mindvégig arra várunk, hogy forduljon a széljárás, és a többi ország farvizén nekünk is jusson valami. Az ilyen szar, tehetetlen, alkalmatlan, ócska, gyáva és gyenge kormány normális országokban meg szokott bukni. Itt pedig bátran, stabilan, erős felhatalmazással hazudnak és lopnak, ameddig bele nem döglünk."
rokker33
Igazuk van! Ez nem mekdonáldsz, hogy ha kivonul, akkor helyettesíthető! Az orosz civilek nem tehetnek arról, hogy ukrajna és a zsidó bohóc nem tudott viselkedni és az oroszoknak rendet kell tenni a szemtelen országokban!
Pági
@rokker33: milyen alapon kell az orosznak rendet tenni bármelyik független államban?
Nemezis
@rokker33: mit szólnál, ha a románok bevonulnának hozzánk, csak hogy rendet tegyenek
Eladott Ország
@Nemezis: ma 10:34 ♦ 1919. augusztus 4-én a román királyi haderő elfoglalta Budapestet. A következő százkét nap során a megszállók módszeresen kifosztották a magyar fővárost; a román katonai ellenőrzés egyben az első világháború elvesztését is szimbolizálta. (A románok a határt a Tisza vonaláig akarták.)
cdn.magyarnemzet.hu/2021/07/zXvX0God-XBq5gmZqx1fLMaeJLIFp6u4qM0DnGDsQIQ/fill/850/478/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZDUxYzkxYWE4ZDRmNTlhOGRhMTExZDkxZDFhZmM1.jpg
jesz
az ukrán elnöknek nagyon kinyílt a csipája...kezdi magát mindenekfeletti hadúrnak képzelni...
...mindeközben az ukrajnának küldött fegyverszállítmányok java az illegális fegyverkerskedőkhöz érkezik, akik rettentő nagy haszonnal továbbadják más földrész hadurainak...

Európát ez a faszi még gatyára vetkőzteti...
namihami
Richterék is (jófideszes-módjára) igazolják, hogy a gyomor erősebb a léleknél.
rokker33
@Pági: Hogy miért kell beavatkozniuk? Nem volt tisztességes zelenszkij! Az egyességet felrúgta és Európa felé kacsingatott, ráadásul még nukleáris töltetű fegyverek beszerzését is kezdeményezték! Ennyi elég volt putyinnak ,amúgy 2014 óta párszor figyelmeztetve lettek , hogy nem lesz jó vége a provokálásnak! Egyik félnek sincs igaza, de az oroszokat meglehet érteni valahol, csak a hazájukat féltik!
rokker33
@Nemezis: nyilván nem örülnék, de az oroszok nem véletlenül vonultak be Ukrajnába!
Többször figyelmeztetve lett ukrajna hogy álítsa le a fegyver vásárlást, de ennek a kérésnek nem tettek eleget
Pálffy
@rokker33: Ugyan már hülyék?! Önként dugják a nyaktilóba a fejüket?
Virág Árpád
"Oroszország, egy 30 éve tartó megalázási folyamatnak tesz most pontot a végére. Megkockáztatom, ha a kedélyek lecsitulnak, a mostani és ezelőtti ukrán kormányokat, politikai szereplőket a maradék Ukrajnán belülről fogják bíróság elé állítani, hogy Amerika ostoba bolhájaként addig pattogott a medve orrán, amíg elveszti lényegében mindazt, amit meg nem érdemelten, potyára megkapott és nem akármiről van szó. Az Ukrán állam, nem honfoglaló háborúkban alapozta meg határait, hanem a nagyhatalmi politikai pillanatérdekek és részeg diktátorok adományaiból verbuválta össze rendkívül értékes területeit. Nem is volt rá képes, hogy megbecsülje azokat és a benne lakó népeket. Az Ukrán politika az elmúlt évtizedben olyan pofátlan ívet öltött, olyan vakmerő oroszellenességet szított, ami józan ésszel felfoghatatlan. Ezért, elveszti a területének legértékesebb részeit, búzatermő vidékének akár kétharmadát, szinte az összes bányáit, gáz és olajmezőit, tengeri kikötőit, lakosságának nagy részét. Megérte Amerika csicskás szócsövének lenni Európában? Arra mérget vehet mindenki, hogy Oroszország, orosz vérrel visszaszerzett területekből egy talpalatnyit sem fog juttatni senkinek. Biden kormány menni fog, Zelenszkij kormány menni fog, és menni fognak a szankciók is, ami maradni fog, az a nagy Oroszország, olajával, gázával, búzájával és az atombombáival is. Aki nagy és erős, táplálja a Föld lakosságának egyharmadát, fűti Európát, azt illene tisztelni. Hát nem illették az urak tisztelni, akkor megtanulják félni."

kepfeltoltes.zapto.org/public/20220704062358zb.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.