Hónapok óta megy a találgatás, hogy a Szentatya egyre romló egészégi állapota miatt vajon lemond-e. Az egyik neves katolikus portál szerint könnyen lehet, hogy Ferenc pápa Erdő Péter bíborost nevezi meg utódjaként – írja a Blikk.hu.

Hamarosan új pápát választhatnak, magyar jelölt is van a lehetséges utódok között

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A múlt hónapban a 70. születésnapját ünneplő esztergomi-budapesti érsek az egyik legnagyobb várományosa lehet a pápai széknek a Catholic Herald nevű keresztény lap szerint, ám egy másik jelöltje is lehet a gyengélkedő Ferenc pápának: a keresztény-konzervatív Erdő Péterrel szemben Tagle Filippínó bíboros minden bizonnyal jobban illene a jelenlegi pápa liberális nézeteihez.

A portál azt írja:

egy magyar pápa óriási jelentőséggel bírna, Erdő Péter bíboros megválasztása gyógyírt jelenthetne a keleti és a nyugati keresztények között húzódó ellentétekre, elhozva a keresztény „vasfüggöny” lehullását.

Arról, hogy a bíborosnak mekkora esélye van a megtisztelő címre, a Blikk.hu cikkében olvashatnak bővebben. 

Forrás: Blikk.hu

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
no ha erdő lesz a pápa,az egyház még mélyebbre süllyed, pedig nehéz..ha Jézus látná ezt a csürhét...kikergetné őket ...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Azaz. Jó kis náci pápa. Az kell a világnak. Remélem csak megrendelésre írta ezt az opciót a blikk.
Pálinkás Pál
no ha erdő lesz a pápa,az egyház még mélyebbre süllyed, pedig nehéz..ha Jézus látná ezt a csürhét...kikergetné őket ...
simmering73
Még csak ez hiányzik. Nincs elég baj a katolikusoknál?
amortizáltok
illiziók lassu csepegtetése Bakócz Tamás óta illizionáljuk?de minek
justhpeter
Ekkora szégyent még a legbutább keresztények sem viselnének el.
CsipkeRózsa
Orbán lenne a legbüszkébb, egy magyar Pápa!
rokker33
A kommenteket olvasva nem gondoltam volna,hogy a propelleres szint ilyen mély! Azt gondoltam eddig,hogy a pottyantós budi tartalma a ti szintetek, de sokkal mélyebben vagytok kedves propelleres patkányok! Mekkora megtiszteltetés lenne Magyarország számára, ha magyar lenne a pápa a keresztény nyugati országok is elismernék ezt,de ezeknek a liberális patkányoknak semmi sem jó! Menthetetlenül hülyék vagytok ! Csak q negatív gondolatok járnak a fejetekben! :( @human: @Pálinkás Pál: @simmering73: @Béla333: @amortizáltok: @colibri: @justhpeter:
Pálinkás Pál
@rokker33: te ostoba...látszik mire tartjuk a fidesz házi püspökét...semmire!
Béla333
A hazai katolikus egyház lepaktált a hazaáruló, tolvaj, hazug, mocskos maffiózókkal.
Aki ennek levezénylője volt (Erdő Péter) nem való semmiféle felelős pozícióba. Egy senkiházi bűnpártoló, hazug ember, szó sem lehet arról, hogy ő legyen minden katolikus egyházi vezetője.
Ha mégis így lenne, szétesne a katolikus közösség!
Gazella
@Horizont: igen az.. mija a hazánkos toroczkai s duro segnnyalonc
Yoda69
Mar kezdtem felni, hogy semmilyen joska is beadta a pályázatot, hogy aztán a Vatikánban is helikopaterezhessen.
Gazella
Csak ezt az erdőt ne!! Olyan zsirháj nyalonc, hogy pffff..
Vannak nála különbbek!!
Magyar még vélwtlwn se legysn ugyanis akkor teljesen elszabadul a pokol mi hazánkban.
Macskaszem
Már 2013-ban is ezt híresztelték, aztán a kanyarba se volt. Remélem folytatódik ez a hagyomány.
lampa laz
Hát ha még mindig több a korrupt bíboros mint a tisztességes akkor erdő mester lesz a befutó, mert köztudottan ez is szereti a pénzt. A másik ami esélyt ad neki az az, h nálunk nem foglalkozott az egyház a szemét pedofil papokkal sem. Ennél a két dolognál jobb ajánlólevél nem is kell, h ez a majom pápa lehessen.
levarosbukta
@rokker33: Eszednél vagy? Mindenki örülne ha Magyarország adhatna pápát a világnak, de nem mindegy hogy kit! Ezt a simaképű, seggnyaló, pedosimogató csuhást elkergetni kellene fenébe, nem hogy még egyáltalán szóba jöhessen hogy pápa legyen!
Eladott Ország
@rokker33: ma, 15:29 ♣ Az egyik legjobb tanács amit valaha is kaptam: Ne fogadd el azoktól a kritikát, akikhez sohasem fordulnál tanácsért.
i.pinimg.com/originals/8e/cf/16/8ecf1631a804b269f4750e13dd4545cd.jpg
Ha érdekel a véleményed, onnan fogod majd észrevenni, hogy megkérdezem.
i.pinimg.com/originals/a4/26/94/a4269414128bba688650bd709dadec38.jpg
Yoda69
Legyen O1G az uj papa, akkor talan kevesebb vizet zavar itthon. Lopni meg a Vatikanban is tud.
Clavigo
Pfhhheejjj,,,vazzze... Ezt az orbanszópó majmot ..? A pedofil Kaletát nem lehetne benevezni ???
balos
@Pálinkás Pál: Hát valami befolyás lehet ott fenn,ha ezt az erdő-kerülőt is jelőlik!Mindenesetre gyorsragasztóval ragasszanak oda minden vihetőt,ha ez lesz a katica-papa!
T-Boly
@rokker33: Te nem " liberális " patkány ! Mit fröcsögsz itt baromságokat?
Addig fogd be az ocsmány pofádat ,amíg jól megy a dolgod !
A szavak jelentését se érted te köcsög!
Büdös komcsi vagy a gazdáddal együtt !
Németh István
@Pálinkás Pál: @balos: @Yoda69: @Emmersson71: @Clavigo:@T-Boly: Nagyon okos hithű társaim megtudjátok mondani, hogy hány pápánk is volt eddig zsidó származású? aztán azt is megtudjátok mondani a zsidók miért utálják az un. golyókat, a keresztényeket? Aztán mégis a kereszténység élére törekszenek!?? Aztán azt meg tudjátok mondani, hogy a keresztény papok hány százaléka keresztény > nem bekeresztelkedett keresztény, hanem eredetiben keresztény!? Különben jól vagytok remélem!???
Németh István
Ez a mostani pápa hajlamos a félrebeszélésre! valószínű, hogy a sorossal való kapcsolata gajra ment mert mint zsidó nem támogatja a háborút a béke jegyében persze! A túlbuzogásának az egyértelmű jele amikor azt állatja a pápai ő szentsége, hogy az Orbán Viktor percre tudja, hogy a Putyin mikor fejezi be a háborút (május 9-én ugye) igaz azt elfelejtette, hogy melyik évben, de ez nem is lényeges >> a lényeg az, hogy csak gyilkolásszák egymást a keresztények - több lesz a hely a zsidóknak! - ha az arabusok közbe nem szólnak!
jesz
Magyar pápa? a létező legjobb reklám hazánknak... Orbán már intézi is...
terlasz
Nincs elég szégyenfolt a katolikus egyházon, még az Orbán-maffia kiszolgálóját is a nyakukba vennék? Az egyház és az ország részére is szégyen lenne ez, nem dicsőség!
balos
@Németh István: mi van rotyi!Nem tettszik a rendszar?Kérj fegyvert az uradtól aztán lehet erőlködni!z 1házak több kárt "okoznak",mert az ilyen alkeszek képesek még a családjukat is keresztre erősíteni,csak hogy tudják a rendet!Ja és nyasgem,ha fosok!
karma1
Lehet, hogy a Szentatya betegeskedik fizikailag, de mentalisan nem hulye! Es foleg nem vak, nagyon jol latja o, hogy ilyen hatalmi osszefonodas folyik Magyarorszagon, ami nem tesz jot a katolikus egtyhaznak sehol sem.
Béla333
Képzeljük el, miféle pusztítást rendeznének a maffiózók, ha egy maffiatag lenne a Pápa!
rokker33
@Horizont: Nem vagyok egyik párt támogatója sem,csak már unalmas, hogy itt soha senkinek nem jó semmi! Azt mondjátok, hogy alkalmatlan a feladatra ,de mennyivel jobb ez a Ferenc pápa vagy a Benedek? Vagy iI.János Pál?? Minek kell egyáltalán pápa a világnak???
rokker33
@levarosbukta: miért ? Ferenc, Benedek vagy II .János Pál pápa mivel volt jobb?? Az egész vallás csak a pénzről szól, akkor minek tisztességes pápa, mikor nem azt teszik amit prédikálnak? Igen elkellene zavarni, de a papok pápák minden törvény felett állnak!
rokker33
@T-Boly: sirjatok patkányok gyurcsótányod már nem lesz miniszterelnök buzi! Még mindig fáj a bukás faszfej??? Hahaha ...
rokker33
@Eladott Ország: eladott faszfej hozzád nem is szóltam, szóval tartsd meg magadnak a béna tanácsaidat gondolataidat mert nem engedtem meg hogy hozzám szólj kisfiam! :) :)
csak úgy....
istentelen,buta bunkóknak miért kell pápa?
balos
@rokker33: Mi van kis pedofil elfogyott a megdugható sereged,hogy ide esz a fideSSes béred?
Németh István
Csak nem válaszoltatok a kérdésre - vázlatosan, nem ismételve >> miért zsidó csaknem minden pápa, - tévedés ne essék bekeresztelkedettek nem eredetileg kereszténynek születettek! Aztánna papok több mint 80 % -a zsidó!; hogyan? mégis utálják a keresztényeket és ezért lettek a keresztények vezérei keresztényi vonalon -hi-hi-hi zsidó módra!?
Az mán igaz, a magyargyűlölők a zsidókból tevődnek össze >gyurcsány, dobrev, ujházi, cseh donáthg, arató, toller, szabót. vadai, hú stb.!!
amortizáltok
@rokker33: te meg dugd fel orbánnak selejt csicska, a saját véleményedet kritizáld kosz-zsák.szabad szólás szabadság van MÉG ezért ne ugass bele mások irományába a véleményedet dugd fel és anyádat mocskold ne a másét ha gondolod.Ha Nem! Mi sem tesszük ha érzékelnéd de mivel provokáltál tessék nyelni is!
T-Boly
@rokker33: Mássz le anyádról ha hozzám beszélsz te tetű !
T-Boly
@CsipkeRózsa: A nemzethi hentes jobb lenne ,ha kussolna ! Akik meghaltak 40.000 en ,szeretnék maguk közt tudni !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.