A hírek arról szóltak, hogy a Fővárosi Önkormányzat korlátozni fogja a távfűtést.

„A Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő közintézmények esetében fogunk élni hőmérséklet-ajánlással, de ennek semmi köze a közszolgáltatási szerződésekben rögzített lakossági távhőszolgáltatáshoz”

– szögezi le bejegyzésében Karácsony.

A politikus kifejti, hogy a Budapesti Közművek keretén belül működő FŐTÁV Távhőszolgáltatási divízió sem jogilag, sem technikailag nem képes egy adott lakás hőmérséklet egyoldalú korlátozására.

Mint írja, a korszerű távhőrendszerek, amilyen jellemzően a budapesti is, egyik fontos előnye,

„hogy a budapesti lakos saját igénye, lehetőségei és energiatudatos szemlélete alapján maga szabályozza az adott helyiség hőmérsékletét.”

„Tehát sem a FŐTÁV, sem én nem tudjuk és nem is akarjuk szabályozni egy random budapesti lakásban a hőmérsékletet. Maximum a sajátomban tudom”

– zárja Facebook-posztját Karácsony.

Forrás: ATV.hu, Facebook

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
kamuzol geri...valóban, egy lakásban nem tudod...de az egészet igen, nem szolgáltatnak olyan forró vizet-...hányok tőled te ocsmány majom, tavasz óta főleg..
Nessy
Tetszettek hallani az egykörös központi fűtésről, ami elsősorban a panel házakban van?
Yoda69
@Pálinkás Pál: Ez ig igaz egyes lakasban nem tudjak, de az egeszet igen az eloremeno futoviz homersekletenek csokknetesevel. Azonban ez aranyosan kevesebb bevetelt jelentene a Fotavnak, hiszen a hazak fel vannak szerelve homennyiseg merovel, ugyhogy semmi ertelme nem lenne a futoviz homersekletenek csokkentesenek. Viszont az egyes lakasokban is van lehetoseg a radiatorok elzarasa, peldaul amikor nem vagyok itthon akkor mindig elzarom teljesen a futest es a vizet is. Igaz az altalanyt igy is ugy is fizetni kell.
Gyurka80
kaligeri éppen elég ha a fővárosi intézményekben csökkented a hőmérsékletet, gondolom fogják anyádat emlegetni ha hideg lesz.De a te szobádban biztos meleg lesz szemétláda magadon spóroljál és húzz a p..ba!
Emmersson71
Az ég kék, a fű zöld, a Fidesz hazudik...
Néro2
Mint ahogy mindig az. De mint tudjuk amíg lószar van veréb is van aki eszi.
Cucika
Ha netalán ilyen bekövetkezne annak bizony a Fidesz kormány az oka. A városoktól amit csak lehetett elvont. A támogatás odaitélése csak pofapénz. Adják vissza a településeknek az elvontakat.
Toller Béla
Fogja még a Geri elrendelni a kötelező katonaságot is !
ómió
Ezt is lehazudnád magadról, Mutyigeri efftárs!? Mint a "városháza bizniszt"? Akkor meg vigyázz, mert "kilóg a vörös pata"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.