A BDPST Grouphoz tartozó BDPST Equity Zrt. adásvételi szerződést kötött a Waberer's International Nyrt. 21 százalékos tulajdonrészével bíró MHB Optimum Zrt. megvásárlásáról, a tranzakció zárása hatósági engedélyekhez kötött – tájékoztatta a BDPST Group pénteken az MTI-t.

Orbán Viktor veje rátette a kezét a Waberer's-re, és alaposan bevásárolta magát
Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Az ügylet kapcsán a tőkebefektető csoport, valamint a Waberer's International Nyrt. további nagytulajdonosai közül a Jellinek Dániel érdekeltségébe tartozó Trevelin Holding Zrt. és Geraldton Invest Zrt., valamint a Wáberer György érdekeltségébe tartozó High Yield Vagyonkezelő Zrt. – a tőkepiaci törvény értelmében vett – összehangoltan eljáró személyekként járnak el. A felek a transzparencia érdekében a tőkepiaci törvény szerinti nyilvános vételi ajánlatot tesznek a Waberer's International Nyrt. részvényesei részére.

Az ajánlati ár részvényenként 2335,77 forint, amely – a tőkepiaci törvénynek megfelelően – az előző 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagára. Az ajánlatot jóváhagyás céljából benyújtották a Magyar Nemzeti Bankhoz.

A felek összehangolt magatartása közös irányítást nem jelent, de stabil, tőkeerős tulajdonosi hátteret biztosít a Waberer's számára. A nyilvános vételi ajánlat révén a nagytulajdonosoknak lehetőségük nyílik, hogy tovább növeljék tulajdonrészeiket a tőzsdei társaságban

- közölték.

A tájékoztatás szerint a logisztikai társaság irányításáért, valamint stratégiai célkitűzéseinek megvalósításáért a továbbiakban is a szakértő menedzsment felel, Barna Zsolt vezérigazgatóval az élén. A szakember korábban több mint 12 évig vezette a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft.-t, amely ez idő alatt Magyarország első számú fuvarozó vállalatává és logisztikai szolgáltatójává vált.

A Waberer's csoport több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik az európai logisztikai és szállítmányozási piacon. A csoport anyavállalata, a Waberer's International Nyrt. részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A logisztikai társaság stratégia- és struktúraváltást jelentett be 2019 végén, előtérbe helyezve a komplex, magas hozzáadott értékű szolgáltatásokat. A vállalat dedikált zöld divízióval rendelkezik, amelynek fókusza a teljes szolgáltatási portfólió zöldítése, a karbonsemlegességi törekvések koordinációja. A csoport tagja a hazai biztosítási piac meghatározó szereplője, a Wáberer Hungária Biztosító – ismertették.

A közlemény idézi Tiborcz Istvánt, a BDPST Group tulajdonosát, aki kifejtette: "a piacon bizonyított, eredményes üzleti modellel rendelkező, egyben a következő évtized kihívásaira is készen álló akvizíciós célpontokat keresünk. Számos iparághoz hasonlóan a logisztikát is felforgatja a technológiai fejlődés, az élesedő nemzetközi verseny, valamint a környezetbarát megoldások keresése. A Waberer's kiváló pozícióban van ahhoz, hogy ennek az üzleti paradigmaváltásnak az élére álljon Európában".

"A Waberer's dinamikus növekedését, jövőálló stratégiáját látva az a várakozásunk, hogy a régió vezető logisztikai szolgáltatója lehet néhány éven belül. Tőkebefektetőként ennek a pozíciónak az eléréséhez kívánjuk hozzásegíteni a társaságot"

- tette hozzá Tiborcz István.

A Waberer's International Nyrt. konszolidált árbevétele 3,8 százalékkal, 590,8 millió euróra nőtt a 2021-es üzleti évben. A csoport rendszeres EBITDA-ja (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 34,2 százalékkal, 74,2 millió euróra emelkedett.

Forrás: MTI

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mirabilis
És rá nem vonazkozik az extraprofit adó, ugye?
Persze, mert orbán zsebére menne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Havanagi
@sgl: Ismerem a történetet és az Equilor aljas közreműködését az átverésben.Nagy szivatás,sajnos érintett vagyok.
sgl
@Havanagi: :((( Brrrrrrrrrrrrrrrrrr
Nem ismerem a történetet mert elzárkóztam előle, és nem figyeltem. Ismerősőm 1 éve ment a Wáberers-hez aztán visszament ahonnan odament.
Toller Béla
Egy fenét akar fuvarozni ez a tök ! A rózsadombi szakszervezeti ingatlan kell neki, ami most Wábereré (vagy ki tudja)! Valemelyik ingatlancége egyszer csak megveszi a hegyet birtokló Jóisten Kft nagyobb részét és már kész is ! Oszt nézegethetjük a rózsás babaarcát naphosszat !
fergeteg
Az uncsitesóm a rönkszállítási igazgató 4 milkát keres havonta.
Egererdő ZRT fallóskúti erdejét most vágták tarra. 3 milliárd a bevétel. Az emírségekbe viszik.
fergeteg
M. Sándor nyugger bolsi erdejét felvásároltuk 6 éve szarért húgyért.
Most 10 milliárd körüli az ára ha kivisszük.
Clavigo
@fergeteg: Vigyed,,vazze..A hátadon,,egyenként.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.