Nekünk magyaroknak szükségünk van a hazánkra, mert a haza véd meg bennünket minden bajtól és veszélytől – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a budai Várban, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) tisztavatási ünnepségén.

Orbán Viktor: A haza véd meg minden bajtól és veszélytőlFotó: Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kara és Katasztrófavédelmi Intézete tisztavatási ünnepségén a Kapisztrán téren 2022. július 2-án. MTI/Máthé Zoltán

A kormányfő úgy fogalmazott:

erősnek, felkészültnek és egységesnek kell lennünk, mert a közösségünkre leselkedő veszélyeket csak így leszünk képesek elhárítani, a magyar emberek békéjét és biztonságát csak így tudjuk megvédeni.

Hozzátette:

veszélyek szép számmal vannak, hiszen migránsok százezrei ostromolják Magyarország határait, Nyugat-Európa nagyvárosait terrortámadások rázzák meg, két évig halálos vírus fenyegetett, és most kitört a háború a szomszédban.

Orbán Viktor kiemelte:

az állam legfontosabb feladata a közrend védelme. Az a kormányzat, amelyik nem képes szavatolni az élet és a vagyon biztonságát, elveszti a jogot, hogy a polgároktól együttműködést várjon.

Felidézte, voltak olyan idők, amikor félkatonai szervezetek "masíroztak" az utcákon, és magyar állampolgárok ellen hajtottak végre szervezett sorozatgyilkosságokat, de ma már más idők járnak.

A rendszerváltás, vagyis 30 év óta 2021-ben követték el Magyarországon a legkevesebb bűncselekményt, így mára Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országává, Budapest pedig az egyik legbiztonságosabb fővárosává vált. Érdemes ezt megbecsülni

- mondta, rámutatva: a következő évtizedekben egy ország rendezettsége és biztonsága lesz a legnagyobb előny a nemzetközi versenyben.

A biztonság árfolyama folyamatosan emelkedik, a rend és a biztonság Magyarország legkeményebb valutája

- értékelt.

Hozzátette:

a szomszédban zajló háború mutatja, hogy fel kell készülni minden lehetséges forgatókönyvre.

A végzős hallgatókhoz szólva a miniszterelnök azt mondta: az anyagi fedezet rendelkezésre áll, a kormány egyre jobb feltételeket tud biztosítani a rendvédelemben dolgozóknak a hivatásuk ellátásához. Tovább emelik a rendészeti állomány megbecsültségét, felszereltségét, képességét és felkészültségi szintjét is – sorolta.

Hozzátette:

a hivatás, amire az új tisztek felesküdtek, az egyik legnemesebb és legnehezebb hivatás, amihez "jó egészséget és erőt" kívánt, majd arra kérte a tiszteket, maradjanak hűek az esküjükhöz, és szolgálják erényesen Magyarországot.

A végzett hallgatók a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt, a kormányfő, Pintér Sándor belügyminiszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter, valamint a tábornoki kar jelenlétében tették le a tiszti esküt a Kapisztrán téren.

Forrás: MTI

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sgl
Te rohadék hány ember halála szárad a lelkeden?
Ja egy sem, mert neked nem jut el az agyadig, mert pszihopata gazember vagy!
Hányan kerültek az utcára, hányan lettek gyógyaíthahatlan betegek, hányan lettek vagyontalanok, hányan csúsztak a szegények közé... hány vállakozó vagyonát loptátok el, ... ?
...
Hányszor váltottál köpönyeget 30 év alatt??
Hányszor hazudsz óránként? Ja nem óránként, percenként??
Magyar történelem legnagyobb gazembere vagy !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
CsipkeRózsa
Eddig úgy tudtam, Orbán véd meg mindenkit, lehet csak mindent?
colibri
Az a haza, amelyiknek orbán a miniszterelnöke, az biztosan nem véd meg semmi rossztól. Még a hazugságnak is van határa, csak orbánnál nincs!
csak úgy....
@colibri: orbán kihízta magyarországot!
ómió
Látszik, hogy az "internacionalisztáni alfaj", az mind hazátlan!
amortizáltok
@sgl: szerinted van lelke ? max a magyar nemzet meg a népszabadság de ennek lelke ugyan avagy azt hivják tán gátlástalanságnak ?
bence
@csak úgy...: ! Páleszt vedel ! Nem is keveset !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.