Az önkormányzatok ráköltöttek a kerületi szakrendelőkre, "a törvénytelen kormány most lenyúlja azokat" – írta a XVIII. kerület DK-s polgármestere az MTI-hez eljuttatott szombati közleményében.

A DK felháborítónak tartja "a törvénytelen kormány tolvajtempóját"
Fotó: dkp.hu

Szaniszló Sándor felidézte, hogy Takács Péter egészségügyi államtitkár arról beszélt egy a napokban rendezett szakmai konferencián, hogy a kormány saját hatáskörébe venné az önkormányzati szakrendelőket.

A rendelők működtetésére, fejlesztésére az önkormányzatok eddig milliárdokat fordítottak, hogy javítsák az ott élők szakorvosi ellátását; a XVIII. kerület az utóbbi két és fél évben felújította a teljes egészségügyi infrastruktúrát, a háziorvosi és gyermekorvosi rendelőket, most pedig 260 millió forintért tervben van a pestszentlőrinci szakrendelő korszerűsítése

- közölte a DK-s politikus.

Úgy fogalmazott, hogy pártja "felháborítónak tartja a törvénytelen kormány tolvajtempóját".

Azt írta,

Orbánék már többször bizonyították, hogy nem érdekli őket a magyar emberek egészsége, jóléte, alapvető érdekei, csak a lopás, lenyúlás, kisajátítás és megfélemlítés megy nekik.

Szaniszló Sándor jelezte, hogy néhány napja azonnali beavatkozást kért az egészségügyért felelős államtitkártól, az önkormányzat minden erőfeszítése ellenére ugyanis vannak olyan szakellátások, ahol 188 nap a várakozási idő. Ha a kormány a maradék forrásától is megfosztja a városokat, "sok ezren maradhatnak a kerületben alapellátás nélkül" – írta a polgármester.

Forrás: MTI

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
@KisTehen: Dedósnak dedósok, de úgy lopnak ezek a fideszesek, mint a felnőttek !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
Tolvajtempóról makognak a "társadalmi tulajdon" szétlopói!? Kár, hogy "kilóg a vörös pata"!
Clavigo
@ómió: Belőled meg a kapanyél...
sgl
@Béla333: Gyurcsányt gazembernek tartom, hogy a geczit életben tartja, nem gyűr vissza semmit pedig ha valaki képes és megvan a tudása hoozá az pont Gyurcsány.
De ha már kussol a fidesz és a geczi gazemberségeiről akkor legalább tünne el!
A mai napig tartó karaktergyilokra megvonja a vállát azt mondja nem érdekli, nem képes felfogni ez rávetül a nejére, a dk-ra az egész ellenzékre. Aki olyan hülye nem fogja ezt fel az tünjön el!
pedig tudom szakmailag az egyik legjobb lenne a kormányban de politikusnak meg a legszarabb.
sgl
@Béla333: Most azt hiszik ezzel a "törvénytelen kormány " szlogennel nagyot ütöttek, mikor egy méretes baromság.
Ez a kormány törvényes.
A választás is az volt, az hogy mekkora csalással jutottak el odáig, na az már lehetne téma de ezek a balfaszok mai napig nem jöttek rá a kommunikáció és a média a legfontosabb, ezzel csal a a fidesz, nem kicsit, nagyot!
ómió
@Clavigo: Mindig magaddal vonszolod a benned materializálódott idiotizmust, bolsiék főbugrisa!? Egy pillanatra se tudod levetni?
kereső
"A tanárok fizetésére nincs pénz, de a boszniai szerbek “vállalkozásfejlesztésére” simán odadobunk 14 milliárdot. Ennél sokkal nagyobb baj, hogy Szijjártó és Orbán rendszeresen találkoznak a korrupt, háborús uszító szerb politikussal. Ennyit a “békepárti” miniszterelnökről: Dodik Bosznia felszabdalásán dolgozik, ami nyilvánvalóan újabb háborút jelentene tőlünk pár kilonéterre.
A 14 milliárd persze leginkább Dodiknak mehet illegális párttámogatásként, de cserébe bizniszelgethetnek is Orbánék. Egy korábbi, 40 milliárdos ajándéknál pl. már jeleztem, hogy a bosnyák sajtó szerint egy kétes magyar cégnek akarják átjátszani a teljes boszniai villamosenergia ipart. "/Hadházy/

www.facebook.com/100044349103240/posts/490879649067001/?d=n
A mostani látogatás részleteiről itt olvashat
24.hu/kulfold/2022/07/01/szijjarto-program-bosznia/
Az amerikai szankciókról itt :
24.hu/.../milorad-dodik-szankciok-usa-bosznia.../ olvashat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.